Encanto - Kirjoittajat

Kirjoittajat

Laura Kajander

Artikkelit 1-10/16

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 8.10.2016 - Melodraaman pyörteissä

Sanojen ja sävelen liitto on kiehtonut taiteilijoita eri aikakausina. Melodraama-aiheinen salonki sopi tietenkin kuin nenä päähän Encanton salonkisarjaan. Kyseessähän on toisaalta epämuodikas taidelaji, johon liittyy mielikuvia ylitunteellisuudesta ja patettisuudesta ja toisaalta tässä ajassa elävien taiteilijoiden heittäytymistä! Ja kun epämuodikkuuden tielle lähdettiin, tehtiin se kaikella tapahtuman vaatimalla innolla ja pateettisuudella. Saattaa olla, että tilaisuudessa saavutettiin jotain 1800-luvun taidepiirien tunnelmia, yhteisöllisyys ainakin löysi toivotun muodon ja keskusteluja käytiin vilkkaasti!

Lue lisää

0

MARIAN MIETTEITÄ MELODRAAMASTA JA MUISTA ASIOISTA

Maria Suokas vastailee Lauran kysymyksiin taiteiden ja elämän merkityksistä. Melordaamasta puhutaan myös, sillä lokakuun salongin ytimessä on melodraamataide. - Melodraaman perimmäinen merkitys minulle on saada olla yhtäaikaa sekä taidemusiikin että lausuntataiteen äärellä, saada luoda yleisölle samalla kertaa sekä musiikillisesti että sanallisesti selkeästi seurattavaa korkealuokkaista kerrontaa. Mielestäni melodraamataide on äärimmäisen lähellä liediä, melodraama on taiten esitettynä hyvin voimakas ja ehyt sanan ja sävelen liitto.

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 18.9.2016

Muun muassa Miinan ammuntaa ja muuta mölinää, musiikkiakin, kuultiin Eläintarhan huvilassa mitä kauneimpana syyspäivänä! Paikka ei ollut tuttu monillekaan entuudestaan, mutta huvilan löydyttyä sitä ihasteltiin monin sanoin.

Lue lisää

0

TURINAA TUUKAN KANSSA

"Taiteenteko merkitsee mahdollisuutta kysyä, miksi olemme maailmassa ja miten me voisimme maailmassa olla." Tässä blogissa Laura kyselee Tuukka Vasamalta taiteista, elämästä ja monitaiteellisuudesta.

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA, TAITEIDEN YÖ 25.8. sekä Bachia puistossa 4.9.2016

Muutama ripsahdus sadetta, naapurin teltan sound check ja junien rytke....olisivat voineet aiheuttaa terassisalonkitilaisuuksille huomattavia haasteita. Vaan eivätpä aiheuttaneet!

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 13.4.2016

Encanto Festival 2016 sai lähtölaukauksen Villa Kivessä järjestetyssä salongissa Helsingissä huhtikuun 13. päivänä. Maila Talvio pyöritti aikanaan hyvin aktiivisesti vastaavia vaikkakin kirjallisuuspainotteisia tilaisuuksia Linnunlaulun huvilassaan ja myöhemmin Meilahdessa. Kotimaisia ja kansainvälisiä vieraita riitti joka lähtöön ja näissä tunnelmissa oli hienoa aloittaa festivaali!

Lue lisää

0

BACHIA JA PUHETTA AULIN KANSSA

Encanto Music ry:n perustamisvuonna 2014 toteutettiin projekti, jossa pureuduimme Auli Särkiön kanssa Bachin IV ja V -soolosellosarjojen kertomuksellisiin kokemuksiin. Bach on jälleen pinnalla Encanton elokuussa ja niinpä tapasimme Aulin kanssa uudelleen kaksi vuotta yhteisen kokemuksemme jälkeen prosessia muistellen ja Bachin moniulotteisuudesta keskustellen.

Lue lisää

0

RAKKAUDESTA BACHIN MUSIIKKIIN

Satuin teininä pääsemään mukaan kuuluisan viulistin mestarikurssille, jonka loppukonsertissa soitin ensimmäistä Bachin soolosellosarjaa alttoviululla. Kokemus oli käänteentekevä, vaikka maestro oli kaikkea muuta kuin barokkispesialisti. Bachin kertomuksellisuus avautui minulle konsertissa kokemuksena, josta katosi aika ja jossa oli vain tarina lukuisine käänteineen.

Lue lisää

0

KLASSISTAKO?

Classical:NEXT -tapahtuma Rotterdamissa toukokuussa 2016 toi yhteen yli tuhat klassisen musiikin rakastajaa. Joukossa oli managereita, festivaaliväkeä, levy-yhtiöiden edustajia, säveltäjiä, muusikoita ja katto-organisaatioiden edustajia. Normaalien kumppanuusneuvottelujen ja verkostoitumisten lisäksi havaittavissa oli ilmiö, jossa perinteiseksi koetun klassisen musiikin maailman rinnalle on noussut raja-aidat ohittavia taiteentekotapoja ja uusia muotoja. Koska Encanto kuuluu ilman muuta tähän uutta kokeilevien toimijoiden elävään joukkoon, on syytä pohtia maailmanlaajuista ilmiötä Encantonkin blogissa. Ja aiheena ei ole uusi musiikki vaan uusi uusi musiikki ja vanha musiikki uusin silmin.

Lue lisää

0

AJATUSTEN VIRTAA, ALITAJUNTARAVINTOA JA MUITA MUISTOJA

Encanto-väki vietti antoisaakin antoisamman päivän Koneen säätiön kamarissa. 8-tuntisen päivän aikana väkeä tuli ja meni, osa oli mukana koko ajan. Tässä blogissa kerrotaan, millaista pulputusta, pulppuilua ja porinaa oli. Nähtäväksi jää, millaisia lopputuotoksia tästä kaikesta syntyy. Mutta se onkin sitten toinen juttu; syksyn taidesalongeissa nähdään ensi kevään festaria odotellessa!

Lue lisää