Ohjelma 2018

Encanto Festival  8.-13.5.2018
"Kauneus ja melankolia"

Taiteellinen johtaja: Georg Kallweit

/ 08.05.2018 / 19.00 /
International School of Helsinki / Cafeteria, Selkämerenkatu 11, Helsinki

ADALMINA Prinsessan musiikkiseikkailu lapsille / A princess’ musical adventure for children

Ohjaus / Directon: Jordy Valderrama

Encanto House Band:

Georg Kallweit, Anthony Marini, viulu / violin
Laura Kajander, 
alttoviulu / viola
Jussi Seppänen, 
sello / cello
Anna Rinta-Rahko, 
kontrabas och violone / double bass and violone
Elina Albach, 
cembalo / harpsichord

Perulainen nukketeatteri- ja pantomiimitaiteilija sekä teatteriohjaaja Jordy Valderrama ja Encanto House Band heittäytyvät surrealistiseen satumaailmaan, jossa musiikin ja kauneuden voimalla voitetaan pahuus. Adalmina-prinsessa on vaipunut syvään masennukseen lohikäärmeen sysättyä tämän tuonpuoleiseen maailmaan. Vaikka tarjolla on kaikkia mahdollisia maallisia aarteita, kaikkein tärkeimmät asiat kuitenkin puuttuvat: aurinko, rakkaus, musiikki ja ystävät. Jotta prinsessa pelastuisi pinteestä, on hänen löydettävä tie ulos monien mutkien kautta. Oikean tien löytämisessä ovat lapset ja muusikot suureksi avuksi.


Peruvian marionette, pantomime artist and stage director Jordy Valderrama and the Encanto House Band dive into a surreal fairytale world, where the strength of beauty and music overcomes evil. Princess Adalmina has fallen into a deep depression because a dragon has cast her into a magical world. Although all kinds of worldly treasures are within her grasp, the most important ones are missing: sun, love, music and friends. In order to save the princess from this predicament, she must overcome many obstacles, all with the help of the children and musicians. This promises to be an entertaining concert experience for all!

 

Tähän konserttiin liput tulevat myyntiin myöhemmin helmikuussa. Lisätiedot: encanto(at)encanto.fi

> Lue lisää

/ 09.05.2018 / 19.00 /
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, Helsinki

SANGVINICUS & MELANCHOLICUS Traagisesta ääri-iloon, konserttoja ja sarjoja

Encanto House Band:
Viulu: Georg Kallweit, Anthony Marini
Alttoviulu: Laura Kajander
Sello: Jussi Seppänen
Basso: Anna Rinta-Rahko
Cembalo: Elina Albach

Musiikin rooli voi olla parannuskeino melankoliaan tai toisaalta se voi olla juuri melankoliaa ja sen syvintä ilmaisua. Konsertin tunneskaala kattaa kauneutta ja melankoliaa sekä iloa ja surua huumorin höystämänä. Päähenkilönä on säveltäjä Georg Philipp Telemann, jolla oli suuri sydän heikkouksien täyttämiä maailmaneläintarhan ”ihmiseläimiä” kohtaan. Mitä viisaampaa silloin voisikaan ympäristöä tarkkailtuaan tehdä kuin leikitellä ihmisten piirteillä ymmärtäväisen humoristisesti? Illan aikana luetaan otteita Telemannin omaelämäkerrasta.

> Lue lisää

/ 11.05.2018 / 19.00 /
Eläintarhan huvila, Eläintarhantie 14, Helsinki

BACH? Viulusonaatteja, Bachinko kynästä kaikki?

Viulu: Georg Kallweit
Cembalo: Elina Albach

Tuttujen Bachin viulusonaattien lisäksi on olemassa teoksia, joiden tekijästä ei ole täyttä varmuutta. Muodon ja korkealaatuisuuden vuoksi on inspiroivaa kuunnella rinnan kappaleita, joista osa on varmasti Bachin kynästä, osa on sovituksia ja joissain tekijä jää arvoitukseksi. Bach? -illassa päästään kahden maailmanluokan barokkivirtuoosin kyytiin mitä parhaimman musiikin äärelle.  

> Lue lisää

/ 12.05.2018 / 18.00 /
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, Helsinki

TANGO Tangossa soi sielun kauneus!

Bandoneon, laulu, piano: Mikko Helenius
Tango Band:
Viulu: Anthony Marini
Alttoviulu: Laura Kajander
Sello: Lea Pekkala

Suomalaisten ja argentiinalaisten suhteita kalvaa vanha tragikoominen kiista tangon synnyinmaasta. Onneksi vastaus on samantekevä, kun ylimmäksi nousee ilo siitä, että tangoja ylipäätään on. Niin kaunista, mutta kuitenkin surullista. Mikä muu musiikki- tai tanssilaji kuvastaisikaan yhtä paljon vapauttavaa melankoliaa ja samalla kuitenkin aistittavissa olevaa onnea. Sielun suru tai tanssin kiihko väittävät arjen harmautta vastaan. Ottakaamme tanssiaskelia!

> Lue lisää

/ 12.05.2018 / 20.00 /
Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki

MY DEAREST, MY FAIREST Dinner for two!

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola, Joanna Dudley

Tämä maailmalla kiertävä musikaalis-näytelmällinen teos on herättänyt laajasti huomiota. Pöydän ääressä syntyy musiikillinen keskustelu ja taiturit laulavat toisilleen sydäntäsärkeviä melodioita. Sascha Waltzin projekteissa työskentelevä koreografi, tanssija ja laulaja Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola sekä yhtä monilahjakas Joanna Dudley päästävät koko taituruutensa kirjon valloilleen. Instrumentteina on barokkisoittimiston ja laulun lisäksi kaikenmoista roinaa kuten leikkipiano, leikkiauto, keltainen aasi ja punainen karhu. Teoksina on ranskalaisia barokkilauluja, italialaisia ooppera-aarioita ja soppareseptejä. 

My Dearest, My Fairest on Encanton toiminnan tyypillisintä ydintä, uutta taiteentekoa syvimmillään.

> Lue lisää

/ 09.05.2018 / 10.00 /
Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen

ADALMINA Prinsessan musiikkiseikkailu lapsille

Encanto House Band:
Viulu: Georg Kallweit, Anthony Marini
Alttoviulu: Laura Kajander
Sello: Jussi Seppänen
Basso ja violone: Anna Rinta-Rahko
Cembalo: Elina Albach

 

Surrealistisessa satumaailmassa musiikin ja kauneuden voimalla voitetaan pahuus. Adalmina-prinsessa on vaipunut syvään masennukseen lohikäärmeen sysättyä tämän tuonpuoleiseen maailmaan. Vaikka tarjolla on kaikkia mahdollisia maallisia aarteita, kaikkein tärkeimmät asiat kuitenkin puuttuvat: aurinko, rakkaus, musiikki ja ystävät. Jotta prinsessa pelastuisi pinteestä, on hänen löydettävä tie ulos monien mutkien kautta. Oikean tien löytämisessä ovat lapset ja muusikot suureksi avuksi. Viihdyttävä konserttielämys! Satumusiikkitapahtuma toteutetaan ilmaiskonserttina. Paikat koululaisryhmille täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhteydenotot ja ryhmälipputiedustelut osoitteesta encanto(at)encanto.fi.

> Lue lisää

/ 10.05.2018 / 10.00 /
Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3

CANTATA Kantaattimessu klo 10

Chorus Granielis, johtaa Anna Marte
Encanto House Band

Kantaattimessu, vapaa pääsy.

> Lue lisää

/ 10.05.2018 / 19.00 /
Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3

HYPOCONDRIE Kas, tiesipä myös Telemann musiikin parantavista vaikutuksista!

Encanto House Band:
Viulu: Anthony Marini, Dora Asterstad
Alttoviulu: Laura Kajander
Sello: Lea Pekkala
Basso: Anna Rinta-Rahko
Cembalo: Marianna Henriksson

Konsertissa kuullaan hyvää tekevää barokkimusiikkia Telemannin ja muiden säveltäjätaitureiden humoristisesti käsittelemän terveystematiikan kautta. Lavalla nähdään ja kuullaan Encanto House Band. Yhtyettä liidaa Suomeen kotiutunut italialais-amerikkalainen Anthony Marini.

> Lue lisää

/ 13.05.2018 / 16.00 /
Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen

DRAMA FINNICUM Koominen Kertomus Klemetistä sekä Kotimaamme ja Kuorolaulun Kohtalonyhteydestä

Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaesitys: Irja Kajander-Vierkens
Suomen Laulu, johtaa Esko Kallio
Salla Karakorpi, piano

Suomen Laulun musiikkia ja draamaa yhdstävä esitys kertoo vapauden, veljeyden ja tasa-arvon tavoittelusta maailmalla. Tosin vain kuorolaulu on tässä onnistunut! Suomen Laulun lisäksi paikalle saapuu muitakin historian ja musiikkielämän vaikuttajia Toivo Kuulasta Urho Kekkoseen. Tarina kulkee kotimaassa ja ulkomaanmatkoilla sortovuosista nykypäivään ja vähän ohikin. Suomen Laulun ja Suomen tarinat kietoutuvat yhteen ja monet historian tapahtumat saavat vihdoin selityksensä.

> Lue lisää

/ /

KOTISALONGIT Musiikkia ja ystävien yhdessäoloa kotonasi 10.5. tai 12.5.

Haluatko tarjota ystävillesi, perheellesi tai äidillesi jotain ainutlaatuista? Järjestä salonki, ja saat kotiisi festivaalitaiteilijan musisoimaan sekä viettämään tovin ystäviesi kanssa. Kaksiosainen ilta jatkuu koko konkkaronkan kanssa samalla lipulla toisessa festivaalin pääkonserteista. Voit höystää tilaisuuttasi haluamallasi tavalla vaikkapa kahvi- tai viinitarjoiluin.

> Lue lisää

/ /

TEEMASALONKI Virittäydy illan pääohjelmaan Teemasalongin myötä!

Teemasalongissa nautit ohjelmasta osana koko illan musiikki- ja taidenautintoa. Teemasalongit ovat hieman intiimimpi tapahtuma jonka kautta virittäydyt tunnelmaan ennen pääkonsertteihin siirtymistä. Helatorstai-ilta 10.5. jatkuu Hypocondrie-konsertissa samalla lipulla Kauniaisten kirkossa. Yhtä mukava lauantai 12.5. puolestaan jatkuu Kapsäkissä Helsingissä My Dearest, My Fairest -konsertissa.

> Lue lisää