Ohjelma

/ /

Taidevaellus Taiteiden yössä

> Lue lisää

/ 14.10.2017 / 18.00 / Eläintarhan huvila
Eläintarhantie 14

Sodasta sovintoon -Köngäs ja Kallweit

Rakentaako riita? Kuinka sota soi? Miksi tie sovintoon ja anteeksiantoon on niin pitkä?

Lokakuun lauantaisessa salongissa käsitellään sodan ja sovinnon tematiikkaa sekä sanoin että sävelin. Kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs saapuu vieraaksi sisällissotaan liittyvän Sandra -romaaninsa kera ja viuluvirtuoosi Georg Kallweit muusikkoystävineen kattaa illan musiikillisen pöydän aihepiirin antimilla. 

Heidi Köngäs - Georg Kallweit - Anna Orasmaa - Tiina Aho-Erola - Laura Kajander - Lea Pekkala

Schmelzer - Biber - C.P.E. Bach

Liput 23 € / opiskelijat 10€

Heidi Köngäs on kanavoinut taiteilijuuttaan ja rautaista ammattitaitoaan sekä luovaan kirjoittamiseen että ekstroverttiyttä ja johtajuutta vaativaan ohjaamistyöhön. Onneksemme, sillä näin olemme päässeet nauttimaan monilla tavoin ja hänen työnsä hedelmistä, eläytymään suomalaisen sielunelämän herkkään kuvaamiseensa. Heidin tuotantoon kuuluu seitsemän romaania, kolme lastenkirjaa sekä mittava määrä elokuvia ja tv-draamaa. Vahva suosituksemme!

Georg Kallweitin elämään, joka onneksemme jatkuu hienoisten sattumusten ansiosta edelleen keväisestä tragediasta huolimatta, kuuluu paljon kaikenlaista. Luonnonvoimien ja sen kaudeuden ihmettely sekä inhimillisyyden monet puolet ovat kiinnostuksen ytimessä. Luonto on lähellä purjehtiessa, viljelysten parissa tai eläinten kanssa. Näistä aineksista ammentuu musiikillinen ilmaisu, joka on poikkeuksellisen rikasta ja ilmaisuvoimaista. Taiteilijaesittelyn olisi voinut aloittaa myös ansiolistoilla ja levytyspalkinnoilla, mutta sellaiset ovat elämänarvojen rinnalla toissijaisia.

Cembalistimme Anna Orasmaa kertoo itsestään ja innoituksistaan seuraavasti:

"Viihtyy mökillä ja pitää laulamisesta". Tällaiset vaatimukset kuvittelin joskus leikilläni unelmakumppanilleni seuranhakuilmoitukseen, jota ei sitten lopulta koskaan tarvittu. Mutta nämä määreet kuvaavat hyvin myös minua. Voisin lisätä, että rakastan yhteislaulujen säestämistä, sienestystä ja hiihtoa. Muun muassa. Tavoittelen vaihtelevalla menestyksellä tietoista, myönteistä läsnäoloa. Siitä on apua soittamisessa ja opettamisessa eikä siitä ainakaan haittaa ole kotona kolmen lapsen kanssa...

Tiina Aho-Erolan hersyvän lämmin persoonallisuus valaisee kollegojen mielestä harmaimmankin päivän. Rakkaat viuluoppilaansa taas todistavat innostuneesta musisoinnin ja tekemisen meiningistä. Tiinan intensiivinen uteliaisuus yltää aina lehtikaalin viljelystä sushien askarteluun ja perheen kanssa matkusteluun. Tämä Forssan lahja universumille on mukana siellä missä tapahtuu, lokakuisena lauantaina siis Linnunlaulussa!

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori, työkuvan ulottuessa pianon kantamisesta taiteen tekemisen kautta kulttuuribyrokraattien pehmittämiseen. Hänen näkökulmansa kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla niin luoville taiteilijoille kuin tuotoksista nauttimaan pääsevälle yleisölle. Viva!

Lea Pekkala kuvaa olevansa hetkeen tarttuja, joka rakastaa sekoitella aineksia ja elementtejä keskenään aina uusiksi, inspiroiviksi kokonaisuuksiksi niin salongeissa kuin keittiössäkin. Hän peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ihanassa, monimuotoisessa maailmassamme. Illan teemaan liittyen Lea kertoo, että on oppinut arvostamaan konflikteja liikkeelle panevana ja tervehdyttävänäkin voimana. Tärkeintä kuitenkin on matkanteko kohti ratkaisua. "Tässä hetkessä on kaikki, antamalla saa!" huikkaa sellistimme päivän mottonaan. 

 

 

> Lue lisää

/ 19.11.2017 / 15.00 / Villa Kivi
Linnunlauluntie 7

Dark Tales and Stories -sukellus loitsurunouteen

Villa Kiven iltapäivässä avataan ikkuna suomalaiseen sielunmaisemaan muinaisen loitsurunoperinteen innoittamana. Erilaiset parannus- ja manausloitsut saavat uuden muodon sävelletyn ja improvisoidun musiikin sekä tekstin tulkinnan myötä. Musiikillisen kerronnan rinnalle nousee loitsujen tarinallinen sekä jopa rituaalinen taso. Esityksessä kuultavat tekstit ovat pääosin peräisin Elias Lönnrotin vuonna 1880 toimittamasta kirjasta Suomen kansan muinaisia loitsurunoja. Taidesalongissa puheenvuoron saa myös suomalaista loitsuperinnettä tutkinut ja Loitsun mahti teoksen kirjoittanut folkloristi Henni Ilomäki. 

Johanna Pitkänen - sävellykset, piano, sovitukset
Johanna Juhola - haitari, sovitukset
Lassi Alhorinne - tekstin tulkinta, laulu, ääni-improvisaatio

Henni Ilomäki - asiaa Loitsun mahdista

 

Johanna Pitkänen on pianisti ja säveltäjä, jonka soittoa on kuvailtu muun muassa näin: “Solisevan iloista tunnelatausta...nautittavaa monitahoisuutta.” Hän on helsinkiläisen, kansainvälisilläkin areenoilla esiintyneen ja kaksi albumia julkaisseen Kokko Quartet -yhtyeen perustajajäsen. Omissa projekteissaan Pitkänen on tehnyt yhteistyötä niin tanssijoiden kuin kuvataiteilijoidenkin kanssa.

Haitaristi ja säveltäjä Johanna Juhola on virtuoottinen harmonikkamusiikin uudistaja, jota on kutsuttu myös tangon kurittomaksi innovaattoriksi. Hänen yhtyeitään ovat muun muassa Johanna Juhola Reaktori, Johanna Juhola Trio, Tango-orkesteri Unto ja Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola. Neljä soololevyä julkaissut Juhola on toiminut säveltäjänä ja muusikkona myös lukuisissa teattereissa ja työryhmissä.

Lassi Alhorinne kuvaa näyttelijäntyönsä peruspilareita seuraavasti:"Teatteri- ja taidekäsitykseni muodostuvat kriittisyydestä, tiedostamisesta, poliittisuudesta, kehollisuudesta, ensemblestä ja ryhmän keskustelevuudesta. Toisaalta toiseuden, oudon ja ymmärtämättömyyden kohtaaminen nyrjäyttää uuteen." Monipuolisesti ja laajasti työskennellyt taiteilija on näytellyt teatterissa, elokuvissa, tv-sarjoissa, radiossa, toiminut ohjaajana, opettanut ja luennoinut ja dubannut. "Varsinkin työ kehitysvammaisten sekä kiertueteatteri lasten ja nuorten parissa ovat muokanneet maailmankuvaani" Alhorinne kertoo.  

cleardot.gifHenni Ilomäki on folkloristi, joka on tutkinut loitsuissa ja kalevalamittaisissa riittirunoissa heijastuvaa maailmankuvaa. "Ihmisen ulottuvilla ovat sekä sanan että musiikin voima" hän toteaa.

Liput 23 € / opiskelijat 10 €                                                                                                                  

                                                                                                           

> Lue lisää

/ 10.12.2017 / 15.00 / Sininen huvila
Linnunlauluntie 11

Taidesalongin kansainvälinen joulu

Taidesalongin musiikilliseen, kansainväliseen ja kaikkia aistejasi hellivään jouluun sinut johdattavat laulajatar Mia Simanainen, Encanto House Band ja taidemaalari Jorma Helenius. 

> Lue lisää

/ /
Oma koti tai muu kiva paikka

Salonkitaiteilijaksi? Salonki-isännäksi? Encanto Festival -teemasalongit 10.5. ja 12.5.2018

> Lue lisää

/ /

Aiemmat salongit

> Lue lisää