Taiteilijat

Annimaria Rinne on helsinkiläinen laulaja, joka on omimmillaan vanhan jazz ja swing-musiikin parissa. Opiskeluvuodet New Yorkissa antoivat vahvan pohjan musiikin tekemiseen englannin kielellä. UIT:n riveistä ponnistanut laulajatar liikkuu rennosti sekä jazz- että viihdemusiikin laajalla alueella ja mainitsee Jaakko Salon tärkeäksi oppi-isäkseen.

Tapiola Sinfoniettan kontrabassonsoittaja Matti Tegelman on klassisen koulutuksen saanut monipuolinen muusikko. Hän kiittää opettajistaan erityisesti Jussi Javasta ja taiteilija Kalmistoa suurisydämisyydestään -pyyteettömästä bassonlainasta. Matin musisointia voi kuulla myös Jazz Partout! -yhtyeen äänitteillä.

Kitaristi, säveltäjä ja sovittaja Petri Krzywackin erikoisala on jazz, mutta hän on työskennellyt laajalti myös muiden rytmimusiikin osa-alueiden parissa. Kotimaisten yhtyeiden lisäksi Petrillä on myös useita kansainvälisiä yhteistyökumppaneita (Wade Mikkola, Alan Matheson, Leroy Jones, Juli Wood, Ed Thigpen..). Krzywacki on levyttänyt kaksi CD:tä omalla nimellään, "One Step Out" (2007) ja "Open Source" (2009).

Saksalaissyntyinen suomalainen kirjailija ja toimittaja Roman Schatz muutti Suomeen 1986. Hän aloitti työuransa täällä toimimalla laitosapulaisena vanhainkodissa kunnes Yleisradio tarjosi töitä saksankielisestä palvelusta. Sittemmin olemme iloksemme törmänneet Romaniin opettajana, televisojuontajana, asiantuntijana, näyttelijänä, kirjailijana ja vuodesta 2013 viikottain "Roman Schatzin Maamme-kirja" keskusteluohjelman isäntänä (Yle Radio 1).