Encanto - SALONKIPÄIVÄKIRJA 18.9.2016
0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 18.9.2016

Väki saapui Eläintarhan huvilaan ja ehti hetken verran ihastella upeita sisätiloja. Sitten Lea Pekkala tervehti lyhyesti kuulijoita välittäen tervehdyksensä Erkkolasta kakkutuliaisen muodossa. Laura Kajander toivotti myös Encanton puolesta kuulijat tervetulleiksi ja kertoi muutamalla sanalla salonkiprojektista Linnunlaulun alueella. Erilaisia lyhyitä puheenvuoroja käytettiin muutenkin pitkin tapahtumaa, musiikin lomassa ja virallisen paussin aikana. 

Rantatie-kvartetti esitti Fanny Henselin jousikvarteton, minkä jälkeen pohdittiin naissäveltäjän asemaa. Fannyn veljellä Felix Mendelssohnilla elämä oli helpompaa taiteenteon kannalta. Rantatie-kvartetti esitti myös Sibeliuksen musiikkia, osan kvartetosta, jonka sävellysvuosi oli sama kuin Eläintarhan huvilan rakennusvuosi. Päästiin vanhan ajan henkeen kaikin puolin.

Ja mikäs sen mukavampaa kun tulla tämän päivän lehmien maailmaan tuosta mennen ajan sivistyshetkestä. Miina Äkkijyrkän sisääntulo oli ammuntaa muistuttavaa mölinää, minkä jälkeen loistokas kuvataiteilija viihdytti kuulijoita lavakarismansa lisäksi oivaltavilla runoilla. Niitä säesti tuuban- ja vibrafonin soitto.

Kuka olisi arvannut, että tilaisuus päättyy yhteiseen virren veisuuseen tuuban säestyksellä? Niin kuitenkin kävi Miinan tomakasti patistettua kaikki laulamaan ja kaikkihan tunnemme yhteislaulun hyvää tekevän vaikutuksen. Ties vaikka lauletaan toistekin.

Näin tuumi eräs heti seuraavana päivänä: "Kiitos vielä ihanasta eilisestä, konsertti oli aivan SUPERHYPERUPEA salonki kaikinpuolin!!! Olimme kummatkin XXX erittäin otettuja korkeatasoisesta sisällöstä, lämminhenkisestä tunnelmasta ja hurmaavasta paikasta! Sääkin suosi syksyisellä auringonpaisteella, huvilassa oli todella mukavaa ja mielenkiintoista saada viettää virkistävä sunnuntaipäivä!"

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi