DRAMA FINNICUM: HISTORIAA, DRAAMAA JA KUOROLAULUA

118-vuotias Suomen Laulu on ehtinyt olla monessa mukana. Kuoron vaiheet ovat olleet lähtökohtana äitienpäivänä esitettävään kuoromusiikilliseen näytelmään DRAMA FINNICUMIIN. Kuoromusiikin helmiä ja harvinaisuuksia sisältävä ohjelmisto kuljettaa eteenpäin tätä toista vuosisataa kattavaa tarinaa, joka seuraa Suomen Laulun vaiheita suomalaisen musiikkielämän ja maailmanpolitiikan pyörteissä. Näyttämöllä nähdään niin oopperalaulajia, säveltäjiä kuin poliitikkojakin Aino Acktésta Urho Kekkoseen. Historian käännekohdat saavat yllättäviä selityksiä ja kaiken takana on kuorolaulu.

Draaman on kirjoittanut Suomen Laulun intendentti, historiantutkija Irja Kajander-Vierkens. Musiikista vastaa kuoron taiteellinen johtaja Esko Kallio. Näyttelijät on valittu enimmäkseen kuoron riveistä, mutta paikalle saapuu myös muita Suomen Laulun ystäviä. Tärkeässä roolissa myös pianisti Salla Karakorpi ja sopraano Jenni Lättilä. Musiikkina kuullaan mm. Kuulan, Sibeliuksen, Verdin, Klemetin ja Linjaman teoksia.

DRAMA FINNICUM, Koominen Kertomus Klemetistä sekä Kotimaamme ja Kuorolaulun Kohtalonyhteydestä su 13.5. klo 16 Uusi Paviljonki, Kauniainen.

DRAMA FINNICUM on 8.-13.5 Helsingissä ja Kauniaisissa järjestettävän Encanto Festivalin päätöstapahtuma. Moniosaiset festivaalipäivät tarjoavat kuulijoille elämänmakuisen ohjelman, jossa kansainvälinen taiteilijakaarti tarjoaa yleisölle mm. barokkimusiikkia, tangoja, musikaalista teatteria ja lasten satumusiikkitapahtuman, ilmaistapahtumia kuten kantaattijumalanpalvelusta unohtamatta. Mukana on myös etkoja ja jatkoja, esimerkiksi Café Mama ennen Drama Finnicumia!