TAPAHTUMIA LINNUNLAULUN HUVILOILLA

Elämänmakuisista konserteistaan tunnettu Encanto Festival rantautuu keskelle viehättävintä Helsinkiä, mm. Linnunlaulun huvila-alueelle 8.–13.5. Kansainvälinen taiteilijakaarti tarjoilee monipuolisen kattauksen intiimiä ja isompaa ohjelmaa, jonka keskiössä ovat barokkimusiikki ja monitaiteelliset musiikkiproduktiot. Taiteellisena johtaja on barokkiviulisti Georg Kallweit.

Helsingin ytimestä löytyy ihmeellisiä paikkoja! Historiaa ja nykypäivää linkittävä Linnunlaulun huvila-alue Töölönlahden rannalla on aarre. Jos menneinä aikoina kulttuuriväkeä koti- ja ulkomailta iltamiin ja kirjallisuuspiireihin kokosi yhteen Maila Talvio, virtaavat kulttuurivaikutteet nykypäivänäkin! Huviloiden tunnelmat huokuvat omistajiensa persoonaa sisustuksen ja elämäntavan kautta ja ikkunoista näkyvät maisemat ovat häkellyttävät. Huvilataloja leimannut kulttuuriväen kohtaamisympäristö aivan kaupungin ytimessä saa Encanto Festival -tapahtumissa historialleen arvoista jatkoa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijavieraiden täyttäessä toukokuussa salonkitapahtumat taiteella.

Encanto Festivalin kauneus ja melankolia -teemaan pureudutaan Linnunlaulun alueella kolmessa tapahtumassa: Barokkiohjelmaa kuullaan ke 9.5. Villa Kivessä ja 11.5. Eläintarhan huvilassa. Lauantaina 12.5. Villa Kivessä soi kotimainen ja eteläamerikkalainen tango -muutamalla fugalla höystettynä! Tango-konsertin jälkeen lauantai jatkuu Kapsäkissä maailmankuulujen koreografi-tanssija-muusikoiden tähdittämässä My Dearest, My Fairest -tapahtumassa.

Linnunlaulun huvila-alueesta ja liikunnasta kiinnostuneille on tuntia ennen konserttia 9.5. ja 11.5. tarjolla etko-tapahtumana ”Taidevaellus”. Kävelyretken aikana kuullaan muutama runo sekä tutustutaan talojen historiaan. Reippailu ja taide ravitsevat niin sielun kuin ruumiinkin.