DRAMA FINNICUM Koominen Kertomus Klemetistä sekä Kotimaamme ja Kuorolaulun Kohtalonyhteydestä

Kuva: Jani Laukkanen

13.05.2018 / 16.00 /
Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen

Suomen Laulun musiikkia ja draamaa yhdistävä esitys kertoo vapauden, veljeyden ja tasa-arvon tavoittelusta maailmalla. Tosin vain kuorolaulu on tässä onnistunut! Suomen Laulun lisäksi paikalle saapuu muitakin historian ja musiikkielämän vaikuttajia Toivo Kuulasta Urho Kekkoseen. Tarina kulkee kotimaassa ja ulkomaanmatkoilla sortovuosista nykypäivään ja vähän ohikin. Suomen Laulun ja Suomen tarinat kietoutuvat yhteen ja monet historian tapahtumat saavat vihdoin selityksensä.

Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaesitys: Irja Kajander-Vierkens
Suomen Laulu, johtaa Esko Kallio
Salla Karakorpi, piano
Jenni Lättilä, sopraano

Esityksessä kuullaan kuoromusiikin helmiä ja harvinaisuuksia Suomen Laulun ohjelmistosta Järnefeltin Sirkasta Linjaman Olympiahymniin ja Heikki Klemetin esperantonkielisestä Kia stranga forta vokosta katkelmaan Klemetin suomentamasta Matteus-passiosta. Näyttelijät ovat löytyneet kuoron riveistä ja vähän edestäkin. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Suomen Laulun intendentti, historiantutkija Irja Kajander-Vierkens.

Ennen esitystä:

Kivat Kahvit Kanttiinissa Mammalle ja Muille Mukaville Su 13.5. klo 14.30 Uusi Paviljonki
Cake art tingelstiina loihtii Café Mamaan raikkaat, ihanat jogurttimoussekakut, joiden makuelämyksen täydentää marjainen sydän. Gluteenittomat ja laktoosittomat versiot tehdään myös. Kakkupalan kaveriksi tarjolla kahvia, teetä ja mehua.

Yhteislippu kakkukahvit ja konsertti 28 / 15 €