2017 SODASTA SOVINTOON -Köngäs ja Kallweit

14.10.2017 / 18.00 / Eläintarhan huvila
Eläintarhantie 14

Rakentaako riita? Kuinka sota soi? Miksi tie sovintoon ja anteeksiantoon on niin pitkä?

Lokakuun lauantaisessa salongissa käsitellään sodan ja sovinnon tematiikkaa sekä sanoin että sävelin. Kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs saapuu vieraaksi sisällissotaan liittyvän Sandra -romaaninsa kera ja viuluvirtuoosi Georg Kallweit muusikkoystävineen kattaa illan musiikillisen pöydän aihepiirin antimilla. 

Heidi Köngäs - Georg Kallweit - Anna Orasmaa - Tiina Aho-Erola - Laura Kajander - Lea Pekkala

Schmelzer - Biber - C.P.E. Bach

Heidi Köngäs on kanavoinut taiteilijuuttaan ja rautaista ammattitaitoaan sekä luovaan kirjoittamiseen että ekstroverttiyttä ja johtajuutta vaativaan ohjaamistyöhön. Onneksemme, sillä näin olemme päässeet nauttimaan monilla tavoin ja hänen työnsä hedelmistä, eläytymään suomalaisen sielunelämän herkkään kuvaamiseensa. Heidin tuotantoon kuuluu seitsemän romaania, kolme lastenkirjaa sekä mittava määrä elokuvia ja tv-draamaa. Vahva suosituksemme!

Georg Kallweitin elämään, joka onneksemme jatkuu hienoisten sattumusten ansiosta edelleen keväisestä tragediasta huolimatta, kuuluu paljon kaikenlaista. Luonnonvoimien ja sen kaudeuden ihmettely sekä inhimillisyyden monet puolet ovat kiinnostuksen ytimessä. Luonto on lähellä purjehtiessa, viljelysten parissa tai eläinten kanssa. Näistä aineksista ammentuu musiikillinen ilmaisu, joka on poikkeuksellisen rikasta ja ilmaisuvoimaista. Taiteilijaesittelyn olisi voinut aloittaa myös ansiolistoilla ja levytyspalkinnoilla, mutta sellaiset ovat elämänarvojen rinnalla toissijaisia.

Cembalistimme Anna Orasmaa kertoo itsestään ja innoituksistaan seuraavasti:

"Viihtyy mökillä ja pitää laulamisesta". Tällaiset vaatimukset kuvittelin joskus leikilläni unelmakumppanilleni seuranhakuilmoitukseen, jota ei sitten lopulta koskaan tarvittu. Mutta nämä määreet kuvaavat hyvin myös minua. Voisin lisätä, että rakastan yhteislaulujen säestämistä, sienestystä ja hiihtoa. Muun muassa. Tavoittelen vaihtelevalla menestyksellä tietoista, myönteistä läsnäoloa. Siitä on apua soittamisessa ja opettamisessa eikä siitä ainakaan haittaa ole kotona kolmen lapsen kanssa...

Tiina Aho-Erolan hersyvän lämmin persoonallisuus valaisee kollegojen mielestä harmaimmankin päivän. Rakkaat viuluoppilaansa taas todistavat innostuneesta musisoinnin ja tekemisen meiningistä. Tiinan intensiivinen uteliaisuus yltää aina lehtikaalin viljelystä sushien askarteluun ja perheen kanssa matkusteluun. Tämä Forssan lahja universumille on mukana siellä missä tapahtuu, lokakuisena lauantaina siis Linnunlaulussa!

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori, työkuvan ulottuessa pianon kantamisesta taiteen tekemisen kautta kulttuuribyrokraattien pehmittämiseen. Hänen näkökulmansa kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla niin luoville taiteilijoille kuin tuotoksista nauttimaan pääsevälle yleisölle. Viva!

Lea Pekkala kuvaa olevansa hetkeen tarttuja, joka rakastaa sekoitella aineksia ja elementtejä keskenään aina uusiksi, inspiroiviksi kokonaisuuksiksi niin salongeissa kuin keittiössäkin. Hän peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ihanassa, monimuotoisessa maailmassamme. Illan teemaan liittyen Lea kertoo, että on oppinut arvostamaan konflikteja liikkeelle panevana ja tervehdyttävänäkin voimana. Tärkeintä kuitenkin on matkanteko kohti ratkaisua. "Tässä hetkessä on kaikki, antamalla saa!" huikkaa sellistimme päivän mottonaan.