2017 TAKE LOVE EASY - Näkökulmia rakkauteen, jazzia ja Schatzia

26.02.2017 / 15.00 / Villa Kivi
Linnunlauluntie 7

Annimaria Rinne, laulu; Petri Krzywacki, kitara ja laulu; Matti Tegelman, kontrabasso ja laulu; Roman Schatz, sanailu

Ikiaikainen ja monimuotoinen rakkaus koskettaa ja puhuttaa kirjailijatalon helmikuun taidesalongissa. Luvassa on kokonaisuus musiikkia, sanailua, pohdintaa, makupaloja ja viihtymistä. Intiimin, raikkaasti musisoivan trion jazz-standardien tarinoista muodostuva näkökulma kohtaa sanavalmiin maahanmuuttajakirjailijan mietteet aiheesta tänään, täällä.

Illan ensemble on syntynyt vuonna 2014 Tapiola Sinfoniettan ​​projektiin liittyen. Yhteistyö on jatkunut ja tuorein hedelmä on vastikään valmistunut äänitys Take Love Easy -kokonaisuudesta. Trion basistin Matti Tegelmanin kertomaa aiheesta:

"Innoittajina tähän kokonaisuuteen ovat toimineet Ella Fitzgerald ja Joe Pass. Tarkoituksenamme ei ole kuitenkaan tuottaa kopiota heidän tulkinnoistaan, vaan tavoittaa tunnelma lähestymistavan ja yksinkertaisuuden kautt​a. ​Punaisena lankana toimii rakkaus aiheena amerikkalaisessa jazzmusiikissa.​ Rakkaus iskelmän kestoaiheena tuntuu ehkä äkkisiltään loppuunkalutulta. Pinnan alta viihteellisen musiikin teksteissä paljastuu kuitenkin välillä hyvinkin kipeitä ja vaikeita aiheita.​ Ellan ja Passin yhteistyötä tekstin esiintuomisessa ja sen tukemisessa voi hyvinkin verrata liediin.​ Olenkin koonnut kappaleista eräänlaisen sarjan, jolloin tekstit kertovat yhteisen tarinan.​ Viattoman, sokean rakkauden kautta väärinymmärrykseen ja hyväksikäyttöön, unohtamatta kuitenkaan onnellista loppua.”

-Annimaria Rinne on helsinkiläinen laulaja, joka on omimmillaan vanhan jazz- ja swing-musiikin parissa. Opiskeluvuodet New Yorkissa antoivat vahvan pohjan musiikin tekemiseen englannin kielellä. UIT:n riveistä ponnistanut laulaja liikkuu rennosti sekä jazz- että viihdemusiikin laajalla alueella ja mainitsee Jaakko Salon tärkeäksi oppi-isäkseen.

- Kitaristi, säveltäjä ja sovittaja Petri Krzywackin erikoisala on jazz, mutta hän on työskennellyt laajalti myös muiden rytmimusiikin osa-alueiden parissa. Kotimaisten yhtyeiden lisäksi Petrillä on myös useita kansainvälisiä yhteistyökumppaneita (Wade Mikkola, Alan Matheson, Leroy Jones, Juli Wood, Ed Thigpen..). Krzywacki on levyttänyt kaksi CD:tä omalla nimellään, "One Step Out" (2007) ja "Open Source" (2009).

-.Tapiola Sinfoniettan kontrabassonsoittaja Matti Tegelman on klassisen koulutuksen saanut monipuolinen muusikko. Hän kiittää opettajistaan erityisesti Jussi Javasta ja taiteilija Kalmistoa suurisydämisyydestään -pyyteettömästä bassonlainasta. Matin musisointia voi kuulla myös Jazz Partout! -yhtyeen äänitteillä.

-Saksalaissyntyinen suomalainen kirjailija ja toimittaja Roman Schatz muutti Suomeen 1986. Hän aloitti työuransa täällä toimimalla laitosapulaisena vanhainkodissa kunnes Yleisradio tarjosi töitä saksankielisestä palvelusta. Sittemmin olemme iloksemme törmänneet Romaniin opettajana, televisojuontajana, asiantuntijana, näyttelijänä, kirjailijana ja vuodesta 2013 viikottain "Roman Schatzin Maamme-kirja" keskusteluohjelman isäntänä (Yle Radio 1).