Info

KONSTNÄRIG LEDARE
Georg Kallweit
georg.kallweit(at)encanto.fi

PRODUKTION
​Mikko Vehkaperä
mikko.vehkapera(at)encanto.fi

VERKSAMHETSLEDARE
Laura Kajander
laura.kajander(at)encanto.fi
+358 40 5937154

EVENEMANGSTÄLLEN
Nya Paviljongen, Västra skolstigen 1-3, Grankulla
Grankulla kyrka, Kavallvägen 3, Grankulla
Blå VillanVilla Kivi, Fågelspngensvägen 11, Helsingfors
Reseplaneraren

Föreningen Encanto Music rf är grundad av musiker, och dess syfte är att öka det internationella samarbetet inom konst på hög nivå samt att skapa en utvecklande miljö där nya innovationer inom konstens gränsytor kan utformas och växa.

Som ett samhälleligt ställningstagande vill Encanto visa oräddhet i samarbete med utlänningar genom att framhäva rikedomen i internationellt samarbete och värdet i kulturell mångfald som en källa till inspiration. Ett äkta internationellt djuplodande konstnärligt samarbete inleds med interaktion i det skede då man arbetar fram konceptet, och fördjupas i det att man tillsammans utformar det konstnärliga slutresultatet.

Encanto Music rf inleder sin festivalverksamhet i Grankulla. Ett treårigt kontrakt har ingåtts med Grankulla stad och med Grankulla kyrkliga församlingen. Målsättningen är att befästa festivalverksamheten samt att genom festivalen erbjuda en plattform där konstnärer och organisationer kan få möjligheten att utöka sina internationella nätverk. Konsthuset Radialsystem V (Folkert Uhde och Ilka Seifert), som verkar i Berlin, har varit en samarbetspartner redan under planeringsskedet. Uhdes och Seiferts tidigare erfarenheter har visat hur nytänkande konsertkoncept varit ett effektivt sätt att nå ny publik.