/ 14.10.2017 / 18.00
/ Eläintarhan huvila

Sodasta sovintoon -Köngäs ja Kallweit

Lue lisää

/ 19.11.2017 / 15.00
/ Villa Kivi

Dark Tales and Stories -sukellus loitsurunouteen

Lue lisää

/ 10.12.2017 / 15.00
/ Sininen huvila

Taidesalongin kansainvälinen joulu

Lue lisää

Salonkitaiteilijaksi? Salonki-isännäksi? Encanto Festival -teemasalongit 10.5. ja 12.5.2018

Lue lisää

SALONGIT
Musiikin kertomuksia, musikaalista puhetta ja muita taiteita

Encanto Music ry:n järjestämän keväisen festivaalin lisäksi tarjolla on ympärivuotisesti musikaalisia taidesalonkeja Linnunlaulun huviloissa Helsingissä. Syyskausi 2017 alkoi elokuussa taiteiden yön "taidevaelluksella" eri huviloihin tutustuen ja taidetuokioista nauttien. Muut syyskauden salongit järjestetään 14.10, 19.11. ja 10.12.
Salonkivieraiksi saadaan mm. kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs, viulutaiteilija Georg Kallweit muusikkoystävineen, säveltäjä-muusikko Johanna Pitkänen, haitaristi Johanna Juhola, näyttelijä Lassi Alhorinne ja folkloristi Henni Ilomäki.  

Salonkiemäntänä toimii Lea Pekkala.

Kesällä 2016 alkanut Encanton salonkiprojekti lähti lentoon kun Linnunlaulun huviloissa järjestettävissä taidesalongeissa kuultiin laatusoitantaa ja ihmeteltiin toisenlaisia tulokulmia. Vaikka uudenlaiset esityskontekstit ja monimuotoisuus sekä eri taiteenlajien kohtaaminen ovat pian jo muotivillitys, pidetään Encanton järjestämissä tilaisuuksissa kiinni siitä, että sisältö kumpuaa vankasti taiteilijoiden intohimoista, on kyse sitten perinteisemmästä konserttiformaatista tai moneen suuntaan rönsyävästä testailusta.

Encanton blogista löytyy salonkipäiväkirjoja.

Tapahtumapaikkoja:

Eläintarhan huvila, Eläintarhantie 14
Sininen huvila, Linnunlauluntie 11
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7

Tiedustelut: encanto(at)encanto.fi

Kiitos:
Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Koneen säätiö, MES, Oskar Öflundin säätiö, Ari Harenko ja Taiteilijakoti Erkkolan klubi