Encanto - Kirjoittajat

Kirjoittajat

Lea Pekkala

Artikkelit 1-3/3

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA -Vuokko Hosia

Sunnuntaina 19. marraskuuta 2017   Tihkusadeviimainen, jo tummuva sunnuntai-iltapäivä sai liikkeelle joukon taidesalonkientusiasteja. Lähes käsittämätöntä on, että Helsingin sydämessä on säilynyt kuin toisesta maailmasta, siitä menneestä, Linnunlaulun alue ja sen korkealla kaltaalla kodikas puuhuvila Villa Kivi, joka nykyään on kirjailijatalo ja monen kirjailijan työskentelytila. Jo saapuminen talolle saattelee vierailijan, kuulijan toisenlaiseen henkiseen olotilaan: mitä on odotettavissa, mitä kuultavissa ja nähtävissä?  

Lue lisää

0

Lokakuinen ilta Eläintarhan huvilalla

Sodan ja sovinnon tematiikkaa sanoin ja sävelin, virtuoosi Georg Kallweit ja ensemble Schmelzerin, Biberin, ja C.Ph.E. Bachin musiikin tulkkeina sekä Heidi Köngäksen Suomen sisällissodan tuntoja ja jälkiä verevästi välittävä Sandra-romaani.  

---- Sydän kurkussa. Olin iltalypsyllä Reinon kanssa, kun kaksi miestä tuli…

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 26.2. ja 8.3.2017 - Terveiset kauhan varresta

Juuri tässä huvilassa, Villa Kivessä, talon emäntä, kirjailija Maila Talvio perusti vuonna 1907 lukupiirin, jossa vieraina nähtiin ja kuultiin eri taiteenalojen kulttuuripersoonia. Aikansa taidesalongin kävijöillä oli juuri sama näkymä Töölönlahdelle, samassa puuhuvilassa ikiaikaisen kallion päällä – luultavasti myös sama halu jäsentää maailmaa taiteen ja elämyksellisten asioiden kautta, yhdessä kokien. Kansainvälisenä naistenpäivänä ovensa taidesalongille puolestaan avasi taiteilijapariskunta Heleniuksen tunnelmallinen Sininen huvila piirun verran etelämpänä Villa Kivestä. Lue lisää, mitä muuta salongeissa tapahtuikaan.

Lue lisää