MAAPALO

MAAPALO

Käsittelyssä on hulluus, välinpitämättömyys, tulella leikkiminen, maapallon ajaminen tuhon partaalle sähläten ja roskia heitellen. Hulluuskohtauksen huipennuksena on muovisten maapallojen lävistäminen veitsellä. Musiikillinen kannanotto ja väliintulo pelastaa ja lopulta lohduttaa sieluja. Hullu hämmentyy kauneudesta ja havahtuu. Hän paljastaa arkuutensa ja etsii muita ihmisiä avuksi. Katsojat osallstuvat verkoston rankennukseen. Sen päälle asetetaan suuri maapallo ja maapallo pelastuu, koska sitä kannatetaan yhdessä.

Maapalo on lyhyt esitys, joka toimii osana isompia kokonaisuuksia. Maapaloa on esitetty Malmitalossa 2019, taiteiden yönä katutaiteena 2022 ja siitä on kuvattu lyhytvideo Kanneltalossa 2022. Koululaisversio toteutui keväällä 2023 Nokialla ja Pieksamäen Poleenissa. Koululaisversion kesto on 40 minuuttia.

qLFBcykQrpAlTmId_lnRX07NucPFKDLF0RqFJMm0Lq8rzNzOEBodX8S45aSOh2k6YRODFK45e2acT7eoOU4HEKLIaQoplbMnhBJyRO71pFG-RPnBV7igGCgEVuiqbfVX7R87LVPa

o2-Ubqjt7mDnaelCiW3P1V50oMlxLpWhTYMvRj61OKWeKO9FmQwDVQZjEMIA6axL_dJcflX5dKPKLkvlD6sE8rQs7hEX8RP5BRp2MA7Cbu_5k595sZZ2RJ7CB4m4PmTzf914-UNl

I6rBd7TgjR8cyjzzhjNFirWCneSQfEHQZkTqGRIhFaaffGyiFeBwCDTe8uyDCZuuvpOpYla321cJCpzRAtnN9RKao2VN3bwKeUEZeSFZzSS6jqxrzQ_FWPfWPaY4mMLImFUPE8iN

Vesa Purokuru on nykysirkus- ja performanssitaiteilija ja ohjaaja, joka perustaa työskentelynsä tunteita hyödyntävään improvisaatioon ja vahvaan fyysiseen läsnäoloon. Lähtökohtina ovat usein haikeus, kauneus ja hauskuus sekä vuorovaikutus eri alojen kanssa-taiteilijoiden, yleisön, esineiden ja äänien kanssa. Vesa työskentelee myös organisaatiokonsulttina, missä hän on tuonut merkityksellistä taidetta kehittämisen välineeksi.

Hän on opiskellut sirkustaiteita, klovneriaa, fyysistä teatteria, tanssi- ja liiketerapiaa ja tarinateatteria koti- ja ulkomailla sekä perustanut kaksi poikkitaiteellista nykysirkusryhmää: erityisiin tilauksiin ja paikkoihin erikoistunut "Circus Triste" ja ”Tupacircus", joka toimii vanhassa talonpoikaistalossa maaseudulla.

Laura Kajander on koulutukseltaan alttoviulunsoiton maisteri. Hän on opiskellut ja esiintynyt lukuisissa maissa kamari- ja barokkimuusikkona. Tällä hetkellä hän soittaa Suomalaisessa barokkiorkesterissa. Viime aikoina hän on osallistunut ideoijana tai tuottajana useisiin konserttikonsepteja uudistaviin projekteihin ja taidekokeiluihin.

Laura Kajander on myös kiinnostunut hallinnon ja yhteiskunnan rakenteista, mikä onkin vienyt hänet Suomalaisen barokkiorkesterin tuotannollisiin tehtäviin, viime vuosien ajan toiminnanjohtajan roolissa. Taiteellisia ja tuotannollisia kokeiluja Laura Kajander toteuttaa muusikkoystäviensä kanssa perustamassaan Encanto Music ry:ssä, joka ryhtyy vuodesta 2020 alkaen järjestämään Helsinki Early Music Festivalia yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa.