Projekteja

Tällä sivulla esitellään Encanton puitteissa syntyneitä yksittäisiä projekteja. Ne soveltuvat festivaaleilla tai muilla konserttiareenoilla uudelleenkin esitettäväksi. Tiedustelut: encanto(at)encanto.fi.

BAROKKIORKESTERIT JA FESTIVAALIT YHDESSÄ

Suomalainen barokkiorkesteri, norjalainen Barokkanerne, ruotsalainen Drottningholms Barockensemble ja tanskalainen Concerto Copenhagen ovat perustaneet Nordic Baroque Scene -nimisen yhteistyöryhmittymän, joka toteuttaa useita yhteisiä projekteja. Niitä hallinnoidaan vuoroin eri yhdistysten voimin. Encanto Music ry on verkoston yksi kumppani ja hallinnoi joitakin yhteisprojekteja. Vuodesta 2023 alkaen mukana on myös uusia orkesteri- ja festivaalikumppaneita Islannista, Virosta, Saksasta ja Puolasta. 


Lue lisää

MARIONETTIOOPPERA - Urgele-keiju

"Äärimmäisen taidokkaasti toteutettu marionettiooppera vei jalat alta", Veijo Murtomäki (HS 25.1.2015). Encanto Music ry oli keskeisessä asemassa marionettioopperaesitysten tuomisessa Suomeen tammikuussa 2015. Uusintaesityksiä voidaan toteuttaa tilausesityksinä esimerkiksi suuremmilla festivaaleilla. 


Lue lisää

IL TRIONFO DEL TEMPO E DEL DISINGANNO

Händel

Pe 8.6.2018 klo 20 Pyhän Sebaldin kirkko, Nürnberg
Pe 21.9.2018 klo 19 Johanneksenkirkko, Helsinki

Järj. Suomalainen barokkiorkesteri & Nürnbergin kansainvälinen urkuviikko


Lue lisää

SALONGIT

Helsingissä Linnunlaulun huviloissa upea ympäristö inspiroi kokeilemaan ja kehittämään sekä jatkamaan Maila Talvion perinnettä kulttuuriväen kohtauspaikkana etenkin vuoteen 2018 asti kestäneen kehityshankkeen aikana. Salonkeja on järjestetty ja järjestetään useissa muissakin paikoissa kuten Annalan huvilassa, Koneen säätiön kamarissa, Villa Vallmågordissa ja kodeissa. 

GARGANTUA re-renessanssityyliin

Gargantua on Encanto Festivalilla 2014 kantaesitetty luutisti Andreas Arendin kokoama pastissiteos, joka perustuu Rabelaisin keskiaikaiseen kirjaan. Yliampuvan kirjoitustyylin keskiössä absurdien tilanteiden lomasta paistaa toive hyvästä yhteiselämästä. Terveydellisiin aiheisiin Rabeleis on kommentoinut, että nauru on parasta lääkettä.


Lue lisää
Mehr

MAAPALO

Maapalo kertoo ihmisestä, joka touhuaa omista pienistä lähtökohdistaan kokonaisuutta näkemättä. Tohinallaan hän saa maapallon tuhon partaalle. Musiikillinen väliintulo avaa silmät varovaiseen yritykseen pelastaa tilanne, mutta siihen ei pysty kukaan yksin.


Lue lisää

MUSIIKKI VASTAAN MIEKAT -kumpi voitti?

Tämä on BATTLE! Hurja katutaistelu, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


Lue lisää

MUSIIKKIRUNOPALVELU

Henkilökohtainen taidetuokio! Pienen juttutuokion päätteeksi saat ikioman runon ja tovin kaunista musiikkia!


Lue lisää