Taiteilijat

Salonkitaiteilijoita:

Mikko Helenius

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius säveltää ja sovittaa sekä esiintyy Suomessa ja ulkomailla.

Lue lisää

Eija Kankaanranta

Eijassa yhdistyy lämminhenkinen muusikkous ja uudistushenkinen tutkimusretkeily kanteleensoiton parissa.

Lue lisää

Alfonso Padilla

Politiikkaa, historia- ja valtiotiedeopintoja, journalismia, suomenkieltä, sosiologiaa, kansantaloustiedettä....mitä ei mahtuisi Alfonso Padillan värikkääseen elämään. ”Vankila oli konservatorioni”, toteaa lopulta taiteiden pariin päätyössään päätynyt ihmistuntija.

Heidi Köngäs

Heidi Köngäs on tullut tutuksi suomalaista sielunelämää oivaltavasti kuvaavana kirjailijana. Heidi on vuodesta -84 Yle:ssä toiminut,  Prix Europa-, Venla-, Koura- ja Telvis palkintoja niittänyt ohjaaja-tuottaja.

Lue lisää

Kaija Pakarinen

"Näin myö tehhään!"

Lue lisää

Luis Fiestas

Kauniit melodiat ja latinosyke yhdistyvät perulaissyntyisen viulistin sävellyksissä ainutlaatuisella tavalla. Suomen Kansallisoopperassa työskentelevän Luisin persoonallinen sävelkieli uudistaa latinalaisamerikkalaista populäärimusiikkia ja kamarimusiikkia.

Lue lisää

Susanne Helasvuo

Kamarimuusikkojen kamarimuusikko Susanne tuo lämpöä yhtyeeseen kuin yhtyeeseen!

Lue lisää
@Antti Kangassalo

Anthony Marini

Anthony Marini on Suomeen kotiutunut yhdysvaltailainen barokkiviulisti, jonka aktiivisuus ja kommunikatiivisuus näkyy ja kuuluu viulunsoitossa ja elämänmenossa muutenkin. Anthony soittaa myös alttoviulua ja gambaa.

Lue lisää

Liis Marini

Liis, mikä oiva tangoviulisti! Kauniista sielusta kumpuaa tunteen paloa ja virtuoottista viulismia.

Laura Kajander

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori. Näkökulma kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla.

Lue lisää

Lea Pekkala

Sellisti Lea Pekkala on kamarimuusikko, lajinsa puhdasverinen edustaja. Lajityypissä vaadittavat ominaisuudet kuvaavat osuvasti Lean elämää ylipäänsä: hetkessä aistit avoinna ja reagoivasti eläminen sekä yhdessä rakentaminen ja kokeminen.

Lue lisää
@Kari Kohvakka

Janne Aalto

Mutkaton meno ja oiva elämänasenne huokuvat kamarimusiikillisen sellotaiturin soitossa.

Lue lisää
@Antti Kangassalo

Hector Montes

Hector Montesin runoja kuullaan Encanton syyssalongissa marraskuussa 2018.

Lue lisää

Encanto House Band

Encanto House Band on festivaaliyhtye ja musiikkilaboratorio, jossa eri maista saapuvat taiteilijat työskentelevät yhdessä. Annetaan kulttuurivaikutteiden virrata suuntaan ja toiseen, löydetään uusia näkökulmia ja työtapoja. Foto: Folkert Uhde

Lue lisää

AIEMPIEN SALONKIEN TAITEILIJOITA:

kohtasimme mm.

Georg Kallweit

Georg Kallweit on maailman ykköskaartiin kuuluva barokkiviulisti, jonka solisti- ja konserttimestariesiintymisiä on kuultu ympäri maailmaa sekä lukuisilla levyillä. Viime aikoina hän on osallistunut musiikkiteatterityyppisiin projekteihin. 

Lue lisää

Elina Albach

Cembalisti Elina Albach on kokeilunhaluinen barokkimusiikin tulkitsija. Hänestä barokin ei siedä pölyttyä, vaan se pitää tuoda nykypäivän kuulijoille kaikkine sen rikkaine ja monipuolisine ominaisuuksineen. Ja mikäpä estää soittamasta cembalolla nykyajan musiikkiakin!

Lue lisää
Kuva: Marco Borggreve

Jussi Seppänen

Sellisti Jussi Seppänen on hersyvä niin musikanttina kuin sanaseppona. Lukuisissa yhtyeissä esiintyvä Jussi luo hengittävän ja ilmavan tilan, jossa kamarimusiikilliset ideat pääsevät pulppuilemaan. 

Lue lisää

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Lue lisää

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen'.

Lue lisää

Rantatie-kvartetti

Vuonna 2000 perustettu Rantatie-kvartetti on Suomen ainoa periodisoittimia käyttävä vakituinen jousikvartetti. Sen jäsenet ovat Kreeta-Maria Kentala, Siiri Virkkala, Jouko Mansnerus ja Lea Pekkala.

Lue lisää

Jorma ja Marja Helenius

Taiteilijapariskunta Helenius on Encanton taidesalonkiprojektin ytimessä Sinisen huvilan isäntinä sekä maalaus- ja veistostaiteen edustajina.

Lue lisää

Maria Suokas

Valovoimainen diplomipianisti Maria Suokas on melodraamataiteen suuri ystävä.

Lue lisää

Tuukka Vasama

Melodraamataidetaiturit Maria Suokas ja Tuukka Vasama esiintyvät Encanton taidesalongeissa. Tutustu Tuukkaan:

Lue lisää

Dmitri Zudov

Muotokuvamaalari, kuvataiteilija ja taideopettaja Dmitri Zudov on yhtä inspiroitunut Bachista kuin moni muu.

Lue lisää

Petteri Pitko

Cembalisti Petteri Pitko on vankka kamarimuusikko, orkesterimuusikko ja solisti, joka toimii aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomailla. Petteri Pitko komppiryhmän keskiössä takaa hyvän sykkeen.

Lue lisää

Roman Schatz

Roman Schatzin puhe on musikaalista ja ilmeikästä kerrontaa. Salongeissa tavataan!

Lue lisää

Liisi Huhtala

Liisi Huhtala kirjallisuuden emeritaprofessori, kriitikko, joka on kirjoittanut lähinnä naisten ja lasten kirjallisuudesta sekä viihteestä. Tällä hetkellä hän valmistelee elämäkertateosta Maila Talviosta, työnimenä "Maila Talvio. Teokset ja elämää".

Lue lisää

Anna Rinta-Rahko

Tässä on basso! Bassoa ja Annaakin voi ihastella vaikkapa Lahti Sinfonian tai Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olisi saattanut käydä niinkin, että Annasta olisi tullut krummhorn-soittaja. Sekin olisi ollut hyvä juttu.

Lue lisää

Taiteilijatrio Äkkijyrkkä ja Lidslet

Tuttua väkeä Äkkijyrkät ja muut, eivät niin esittelyjä kaipaakaan. Lue lisää, niin tiedät heidän yhteisestä projektistaan, josta onneksemme myös salongissa nautitaan!

Lue lisää

Dora Asterstad

Dora edustaa monikulttuurisuutta parhaimmillaan! Ruotsissa syntynyt, juuriltaan bulgarialainen viulistitaituri asuu suomalaisten onneksi nyt Suomessa ja vieläpä Encanto Festival -kaupungissa Kauniaisissa.

Lue lisää

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Lue lisää

Harri Lidsle

Tuubakimalaista, nykymusiikkia, soitintehtailua ja tuomarointia...

Lue lisää

Casper Lidsle

Saammeko esitellä, nuori lyömäsoitinstara Casper Lidsle!

Lue lisää

Miina Äkkijyrkkä

Kuvanveistäjä, runoilija ja muusikko muodon, valon, värin ja äänimaailman puhuttelemana!

Lue lisää

Kare Eskola

Musiikkitoimittaja Kare Eskola on yksi radion tunnetuimmista musiikkijournalisteista Suomessa. Tapaamisiin marraskuun salongissa!

Kuva: YLE

Lue lisää
Foto: Yle

Amsterdam Piano Duo - Wyneke Jordans & Leo van Doeselaar

Wyneke Jordans ja Leo van Doeselaar kuuluvat Hollantilaisten muusikoiden kärkikaartiin! Konsertti- ja levytyshistoria on vaikuttava. Levytyksistä mainittakoon nelikätislevytykset 1826-luvun wieniläisellä fortepianolla.

Lue lisää

Leo van Doeselaar

Meillä on ilo esitellä maailmankuulu urkutaiteilija Leo van Doeselaar! Hollantilaiselle muusikolle tyypillinen kiinnostus historiallisiin soittimiin ja esityskäytäntöihin on johtanut myös tämän kosketinsoitintaiturin fortepianoesiintymisten pariin.

Lue lisää

Risto Nordell

Myös palkittu radiotoimittaja Risto Nordell taitaa olla vanhan musiikin fani. Jos purjehdusmatka tai kalareissu eivät vie herraa luonnon helmaan, tapaamme toukokuisessa taidesalongissa!

Lue lisää

Anna Orasmaa

Cembalisti Anna Orasmaa kertoo itsestään ja innoituksistaan seuraavasti:

"Viihtyy mökillä ja pitää laulamisesta". Tällaiset vaatimukset kuvittelin joskus leikilläni unelmakumppanilleni seuranhakuilmoitukseen, jota ei sitten lopulta koskaan tarvittu. Mutta nämä määreet kuvaavat hyvin myös minua. Voisin lisätä, että rakastan yhteislaulujen säestämistä, sienestystä ja hiihtoa. Muun muassa. Tavoittelen vaihtelevalla menestyksellä tietoista, myönteistä läsnäoloa. Siitä on apua soittamisessa ja opettamisessa eikä siitä ainakaan haittaa ole kotona kolmen lapsen kanssa...

Lue lisää

Tiina Aho-Erola

Tiina Aho-Erolan hersyvän lämmin persoonallisuus valaisee kollegojen mielestä harmaimmankin päivän. Rakkaat viuluoppilaansa taas todistavat innostuneesta musisoinnin ja tekemisen meiningistä. Tiinan intensiivinen uteliaisuus yltää aina lehtikaalin viljelystä sushien askarteluun ja perheen kanssa matkusteluun. Tämä Forssan lahja universumille on mukana siellä missä tapahtuu, siis myös Linnunlaulun Taidesalongissa!

Johanna Juhola

Haitaristi ja säveltäjä Johanna Juhola on virtuoottinen harmonikkamusiikin uudistaja, jota on kutsuttu myös tangon kurittomaksi innovaattoriksi. Hänen yhtyeitään ovat muun muassa Johanna Juhola Reaktori, Johanna Juhola Trio, Tango-orkesteri Unto ja Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola. Neljä soololevyä julkaissut Juhola on toiminut säveltäjänä ja muusikkona myös lukuisissa teattereissa ja työryhmissä.

Johanna Pitkänen

Johanna Pitkänen on pianisti ja säveltäjä, jonka soittoa on kuvailtu muun muassa näin: “Solisevan iloista tunnelatausta...nautittavaa monitahoisuutta.” Hän on helsinkiläisen, kansainvälisilläkin areenoilla esiintyneen ja kaksi albumia julkaisseen Kokko Quartet -yhtyeen perustajajäsen. Omissa projekteissaan Pitkänen on tehnyt yhteistyötä niin tanssijoiden kuin kuvataiteilijoidenkin kanssa.

Lassi Alhorinne

Lassi Alhorinne kuvaa näyttelijäntyönsä peruspilareita seuraavasti: "Teatteri- ja taidekäsitykseni muodostuvat kriittisyydestä, tiedostamisesta, poliittisuudesta, kehollisuudesta, ensemblestä ja ryhmän keskustelevuudesta. Toisaalta toiseuden, oudon ja ymmärtämättömyyden kohtaaminen nyrjäyttää uuteen." Monipuolisesti ja laajasti työskennellyt taiteilija on näytellyt teatterissa, elokuvissa, tv-sarjoissa, radiossa, toiminut ohjaajana, opettanut ja luennoinut ja dubannut. "Varsinkin työ kehitysvammaisten sekä kiertueteatteri lasten ja nuorten parissa ovat muokanneet maailmankuvaani" Alhorinne kertoo.

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti.

Lue lisää
Kuva: Sandra Saulo