LEHMUKSEN ALLA Talvi-illan musiikkia kanteleille ja alttoviululle - KAKSI KONSERTTIA 2/2

25.11.2018 / 18.00 / Villa Kivi

Eija Kankaanranta, kantele
Laura Kajander, alttoviulu

Vasks, Virtaperko, Saariaho, Nuorvala, Pärt, Piazzolla

Konserttipari Villa Kivessä 25.11.

klo 16 INTANGIBLE
klo 18 LEHMUKSEN ALLA

Marraskuisessa iltakonsertissa kuullaan kantelemusiikin uudistajan Eija Kankaanrannan kokoama konserttiohjelma. Kyseessä on kaksiosaisen konserttipäivän jälkimmäinen osa. Konserttipäivä alkoi eteläamerikkalaisen musiikin uudistajan Luis Fiestasin jouskivartettisävellysten parissa. Niissä populäärimusiikki kohtaa suomalaisen maiseman kenties klassiseen genreenkin kääntyen.

Yhdellä lipulla pääsee yhteen tai kahteen konserttiin - kannattaa siis tulla molempiin!

Eija Kankaanranta on aktiivinen kantelemusiikin uudistaja, joka heittäytyy mielellään kimurantteihinkin haasteisiin. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Kankaanranta on kantaesittänyt mm. Lotta Wennäkosken, Kaija Saariahon, Asta Hyvärisen, Olli Virtaperkon, Jukka Tiensuun ja Juhani Nuorvalan teoksia. Kankaanrannan ”Griffyr – contemporary kantele music” -cd julkaistiin vuonna 2007.

Kankaanranta on soittanut Avanti!:n, Joensuun kaupunginorkesterin, Pori Sinfoniettan ja hollantilaisen NBE:n solistina. Hän on toiminut myös orkesterimuusikkona Avanti!:ssa, Tapiola Sinfoniettassa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Jyväskylä Sinfoniassa ja Uusinta-kamariyhtyeessä sekä Moscow Contemporary Music Ensemblen ja tanskalaisen Athelas Sinfoniettan riveissä. Uusimmat kokoonpanot ovat bluesia ja kansanmusiikkia fuusioiva Juurakko sekä aikamme musiikkiin keskittyvä duo huilisti Camilla Hoitengan kanssa. Vuonna 2018 Kankaanranta keskittyy taiteellisiin projekteihin Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahan tuella.