Encanto - KUINKA GARGANTUA SYNTYI VASEMMASTA KORVASTA
0

KUINKA GARGANTUA SYNTYI VASEMMASTA KORVASTA

Oli teurastettu kolmesataakuusikymmentäseitsemäntuhattaneljätoista lihavaa härkää suolattavaksi laskiaista varten. Teurastuksesta tuli myös runsas määrä sisälmyksiä, joiden pilaantumisvaara oli suuri ja niinpä ne päätettiin syödä niin pian kuin mahdollista. Paikalle kutsuttiin paljon väkeä.

Raskaana olevaa Gargamellea varoiteltiin syömästä liikaa. Varoituksesta piittaamatta hän söi kuusitoista tynnyrillistä, kaksi kannullista ja kuusi kulhollista ja sai kuin saikin vatsanpuruja.

Synnytyspolttojen ja vatsakipujen tähden kätilö tutki Gargamellea ja totesi suoran suolen, peräsuolen työntyneen ulos ylensyönnin tähden. Kätilöeukko antoi Gargamellelle suolta kutistavaa lääkettä, joka vaikutti myös emättimen lihaksistoon. Tästä seurasi istukkaliuskojen herpaantuminen, jolloin sikiö siirtyi ylempään onttolaskimoon ja kiipesi pallean läpi aina hartioihin saakka. Siellä laskimo jakaantui kahtia. Sikiö lähti kulkemaan vasemmalle ja tuli ulos vasemmanpuoleisesta korvasta.

”Kippis”, huusi vastasyntynyt pienokainen, joka nimettiin Gargantuaksi.

Tähän tyyliin kertoo François Rabelais 1500-luvulla kirjassaan Suuren Gargantuan hirmuinen elämä Gargantuan syntyhetkestä.

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi