Artists

Joitain aiempien vuosien festivaalitaiteilijoita ja -yhtyeitä:

Encanto House Band

Encanto House Band on festivaaliyhtye ja musiikkilaboratorio, jossa eri maista saapuvat taiteilijat työskentelevät yhdessä. Annetaan kulttuurivaikutteiden virrata suuntaan ja toiseen, löydetään uusia näkökulmia ja työtapoja. Foto: Folkert Uhde

Read more

Nico and the Navigators

Nico and the Navigators were founded in 1998 by Nicola Hümpel and Oliver Proske at the Bauhaus Dessau. The group's productions are to be found on stages worldwide ranging from festivals, theatres and opera houses.
 

Read more

Ensemble Thios Omilos

Vuonna 2002 perustettu lauluyhtye on löytänyt nopeasti tiensä merkittäville festivaaleille eri puolilla maapalloa. Nuorekkaita ja taitavia tulkintoja saa niin renessanssi- kuin moderni ohjelmisto. Yhtyeessä laulavat Philipp Goldmann, Cornelius Frommelt, Tobias Ay sekä Patrick Grahl. 

Read more

Urban Strings

Urban Strings on dramaturgi Folkert Uhden ja viulisti Georg Kallweitin perustama ensemble, jonka projekteissa uppoudutaan musiikin tunteellisuuteen ja sen tarinaan. Mukana on muusikoita, näytteilijöitä ja tanssijoita.

Read more

Utopia

Kamarikuoro Utopia pyrkii tuomaan esiin jo unohtunutta kuoromusiikkia ja synnyttämään aktiivisesti uutta. Kuorolla on taiteellinen johtaja, mutta se kutsuu mielellään vierailevia johtajia eri projekteihin. 

Read more

Barokksolistene

Bjarte Eiken liidaama Barokksolistene on tarjonnut hupia ja hauskaa festariyleisöille pitkin maailmaa. Encanto Festival 2014 sai osansa tästä hauskuudesta kaksiosoisessa illassa, joka koostui The Early Joke- ja Alehouse -ohjelmista. It´s just old pop music!

Read more

Amsterdam Piano Duo - Wyneke Jordans & Leo van Doeselaar

Wyneke Jordans and Leo van Doeselaar belong to the best known Dutch musicians of the moment. They are invited by the Concertgebouw at least once a season and frequently perform with leading Dutch orchestras and ensembles as well as on television and radio. They played together with conductors as Jean Fournet, Frans Brüggen and Ken-Ichiro Kobayasji.

Read more

Georg Kallweit

Georg Kallweit is recognized today as one of the most sought after specialists in his field. Over the years he has focused on the solo repertoire of the baroque violin and the leadership of ensembles.

Read more

Anthony Marini

Anthony Marini on Suomeen kotiutunut yhdysvaltailainen barokkiviulisti, jonka aktiivisuus ja kommunikatiivisuus näkyy ja kuuluu viulunsoitossa ja elämänmenossa muutenkin. Anthony soittaa myös alttoviulua ja gambaa.

Read more

Laura Kajander

Laura Kajander (viola), has a strong background both as a chamber musician and as a baroque musician. At the moment, she is the general manager of the Finnish Baroque Orchestra, where she organizes everything from large symphonic concerts to intimate evenings of chamber music. During her time as the manager, the activities have found many new dimensions.

Encanto Music was founded through the initiative of Laura Kajander.

Read more

Jussi Seppänen

Sellisti Jussi Seppänen on hersyvä niin musikanttina kuin sanaseppona. Lukuisissa yhtyeissä esiintyvä Jussi luo hengittävän ja ilmavan tilan, jossa kamarimusiikilliset ideat pääsevät pulppuilemaan. 

Read more

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki on säteilevä muusikko, joka ihastuttaa niin aikuis- kuin lapsiyleisöä. Nokkahuiluja riittää joka lähtöön, minkä lisäksi Hanna soittaa traversoa. Hannan iloinen nauru ja mukaansatempaava soittotyyli pirskahtelevat energiaa.

Read more

Petteri Pitko

Cembalisti Petteri Pitko on vankka kamarimuusikko, orkesterimuusikko ja solisti, joka toimii aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomailla. Petteri Pitko komppiryhmän keskiössä takaa hyvän sykkeen.

Read more

Folkert Uhde

Folkert Uhde on mainetta niittänyt manageri ja kulttuurin monitoimimies. Folkert osallistui Encanton festivaalikonseptin suunnitteluun.

Read more

Ilka Seifert

Ilka Seifert on kokenut dramaturgi ja monipuolinen tuotannon vankka ammattilainen. Ilka on ollut mukana Encanto Festival -konseptityöryhmässä. 

Read more

Roman Schatz

Roman Schatzin puhe on musikaalista ja ilmeikästä kerrontaa. Salongeissa tavataan!

Read more

Lauri Pulakka

Lauri Pulakka on oiva kamarimuusikko. Sellon lisäksi tämä tohtorismies soittaa barokkiselloa ja gambaa.

Read more

Daniel Velho

Daniel on rakastanut taikuutta pienestä pitäen. Suomeen vastikään muuttanut Daniel ilahduttaa tempuillaan Kaunialan sairaalan yleisöä la 16.4.2016 klo 15. 

Read more

Michael Metzler

Lyömäsoitintaituri Michael Metzler on laaja-alainen muusikko, joka on esiintynyt mm. ensiluokkaisten barokkiorkesterien kanssa ympäri maailmaa. Hän on myös pidetty pedagogi, erikoisalanaan historialliset lyömäsoittimet.

Read more

Margret Köll

Margret Köll is harp player with special knowledge of historical harp-playing.

Read more

Anna Rinta-Rahko

Tässä on basso! Bassoa ja Annaakin voi ihastella vaikkapa Lahti Sinfonian tai Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olisi saattanut käydä niinkin, että Annasta olisi tullut krummhorn-soittaja. Sekin olisi ollut hyvä juttu.

Read more

Vappu Helasvuo

Vappu Helasvuo on Suomen ensimmäinen barokkialttoviulumaisteri. Vappu rakastaa musiikkia ja on soittanut useissa yhtyeissä Suomessa ja ulkomailla. Vappu on yksi Encanto Music ry:n perustajajäsernistä.

Go Arai

Go Arai on nuori japanilainen barokkioboisti, jonka suurena kiinnostuksen kohteena ovat kulttuurierot ja kulttuurien yhtäläisyydet.

Read more

Piia Maunula

Piia Maunula on turkulaissyntyinen oboisti. Tällä hetkellä hän soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin toisena oboistina ja opiskelee Amsterdamin konservatoriossa barokkioboensoittoa, laulua, hollannin kieltä ja 1700-luvun gestiikkaa. Piia on myös opiskellut kirjoittamista Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla. Piian blogisivu: Ja, hoor!

Read more

Anni Elonen

"Tärkeintä on hyvä menininki", toteaa Anni, ja meininkiähän on luvassa myös Encanto Festival 2016 perhekonsertissa kun Anni pääsee vauhtiin juontajana!

Read more

Andreas Arend

Kekseliäs taitava luutisti ja säveltäjä Andreas Arend on ideoinut lukuisia projekteja, joissa yhdistyy huumori ja musiikki. Encanto House Band esitti kesäkuussa 2014 Helsingissä ja syksyllä Saksassa Arendin ideoiman musiikkitarinan, jossa päähenkilönä seikkaili Suuri Gargantua. Musiikkityyli sai nimekseen re-renessanssi.

Read more

Bjarte Eike

Bjarte Eike on intohimoinen muusikko, jonka asialle omistautumisessa ei ole rajoja. Mukaansatempaavat ohjelmat ja konseptit, joita Bjarte luo, kiertävät maailman festivaaleja. Bjarte esiintyi kesällä 2014 Encanto House Bandin ja Barokksolistenen kanssa Helsingissä ja Uckermärkische Festwochenilla. 

Read more

Björn Colell

Luutisti Björn Colell esiintyi Encanto Festivaalilla 2014 Ombra e Luce -duon jäsenenä ja häntä kuullaan jälleen keväällä 2017. Luutistit joutuvat kuulemaan vitsejä soittimensa kaulasta, jota melaankin verrataan. Björn harrastaa myös oikeaa melontaa.

Read more

Thomas Pitt

Thomas Pitt on monipuolinen kamarimuusikko. Hän on esiintynyt soolosellistinä useissa nimekkäissä yhtyeissä kuten Concerto Copenhagen, Barokksolistene, Les Ambassadeurs, Ensemble 1700 ja The Academy of Ancient Music. Thomas Pitt on yksi Encanto Music ry:n kolmesta perustajajäsenestä.

Read more
Thomas Pitt, sellisti

Teppo Lampela

Teppo Lampela on monipuolinen muusikko ja ilmeikäs esiintyjä. Encanton projekteissa kesällä 2014 ja tammikuussa 2015 Teppo on esiintynyt niin laulajana (altto, tenori, basso) kuin valloittavana kertojana. Ja menossa mukana jälleen 2017!

Read more

June Telletxea

Espanjalainen sopraanolaulajatar June Telletxea esiintyy sujuvasti niin barokkiohjelmiston kuin tangojen parissa.

Read more

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Read more

Clemens-Maria Nuszbaumer

Tässäpä on elämäniloinen alttoviulisti, jolla soiton lisäksi nauru irtoaa helposti. Mikä ilo onkaan kun sattuma johdattaa Clemensin Angels' share -projektin myötä Suomeen ja tähän liittyy valtavaa jälleennäkemisen riemua. Onneksi Encanton sivulla taiteilijaesittelyn voi alkaa näinkin!

Read more

Tabea Höfer

Itä-Saksasta kotoisin olevan viulistin uraan on kuulunut työskentelyä Berliinin radion sinfoniaorkesterissa, minkä jälkeen kiinnostus elämän moniin puoliin on vienyt Tabean musiikkiterapian ja opetustöiden pariin. Tabea esiintyy barokkiviulistina solistisissa rooleissa sekä konserttimestarina.

Read more

Nadine Milzner

Kieltä, siis liikekieltä edustava Nadine sanoo sanottavansa muusikoiden kanssa vuoropuhelussa Angels' share -esityksessä. Moderni tanssi, improvisaatio ja tanssiin liittyvät filmituotannot ovat esimerkkejä hänen monenlaisista tekemisistään.

Read more

Piroska Baranyay

Unkarilainen sello- ja gambataituri Piroska Baranyay kiertelee maailmaa monenmoisten vanhan musiikin yhtyeiden kanssa. Piroskan intohimona on kamarimusiikki.

Read more

Mayumi Hirasaki

Japanilaissyntyinen barokkiviulisti Mayumi Hirasaki on konsertoinut lukuisissa maissa eri yhtyeiden kanssa konserttimestarina ja kamarimuusikkona. Suomen debyytti on Encanto Festivalilla. Tämä Concerto Kölnin konserttimestari on myös kilpailumenestyjä, minkä lisäksi levytyksiä on kertynyt merkittävässä määrin.

Read more

Julla von Landsberg

Sopraano Julla von Landberg on erikoistunut vanhaan musiikkiin ja keskiaikaiseen musiikkiin hänellä on erityisen syvä suhde Santenay-yhtyeensä jäsenenä. Musiikkiteatteriroolit ovat laulajattarelle myöskin mieluisia.

Read more

Niall Chorell

Rokkarista laulukilpailumenestysten kautta oratorio- ja konserttisolistiksi on hyvä reitti päätyä mukaan Encanto Music -projekteihin. Niall Chorellia kuultiin marionettioopperan solistina ja nyt jälleen Encanto Festivalilla.

Read more

Walter Rumer

Walter bassossa ja svengi on taattu! Eikä hupi jää soittoon kun hersyvä persoona tuo energiaansa muuhunkin yhdessäoloon. Walterilta suujuu niin jazz kuin vanha musiikki tai mikä vain vastaan tuleva.

Read more

Bachs Erben

Eläköön nuorten musiikki-ilo myös barokkimusiikin parissa! Vuonna 2006 perustettu saksalainen nuorisobarokkiorkesteri on esiintynyt kotimaansa festivaalien lisäksi eri puolilla maailmaa. Encanto Festivalilla nähtävässä esityksessä mukana on myös tanssia ja syyrialaisia muusikoita.

Read more

Heike Henning

Heike Hennig studied dance in the U.S. and formed in 2000 her own ensemble that consist not only of for dancers but of about 50 artists from all genres. With them she has created 15 independent cross-over pieces so far.

Read more

Raphael Alpermann

Yli 100 levytystä, maailman nimekkäimpiin kuuluvia musikanttikumppaneita, merkittävissä saleissa konsertointia... Raphaelin monipuolinen ura on vaikuttava! Onneksi kokemus päätyy myös nuorten polvien iloksi nuorisobarokkiorkesterien ohjaamisen myötä.

Read more

Lukas Steltner

Krich! Katutanssia, barokkimusiikkia, muusikkojen liikekieltä. Nuoret esiintyvät nuorille.

Read more

Hong Thai Nguyen

Krich-konsertin tanssitaidetta nuorisobarokkiorkesterin konsertissa.

Read more

Nicola Hümpel

Lyypekissä syntynyt Nicola Hümpel on teatteri- ja oopperaohjaaja. Hän perusti puolisonsa Oliver Prosken kanssa Nico and the Navigators -teatteriryhmän vuonna 1998. Ryhmälle on kertynyt satoja esityksiä kymmenissä maissa.

Read more

Lea Pekkala

Sellisti Lea Pekkala on kamarimuusikko, lajinsa puhdasverinen edustaja. Lajityypissä vaadittavat ominaisuudet kuvaavat osuvasti Lean elämää ylipäänsä: hetkessä aistit avoinna ja reagoivasti eläminen sekä yhdessä rakentaminen ja kokeminen.

Read more
@Kari Kohvakka

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola

Kontratenoriksi Amsterdamin vanhan musiikin koulutusohjelmasta valmistunut tanssitaituri ja koreografi on tuttu näky mm. Sascha Waltzin huomiota herättäneissä projekteissa.

Read more

Joanna Dudley

Joanna Dudley works internationally as a director, performer and singer creating music theatre, choreography and installation.

Read more

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen'.

Read more

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Read more

Elina Albach

Harpsichordist Elina Albach and her ensemble CONTINUUM are interested in presenting the repertoire of the Baroque, with all of its rich and diverse texts in a contemporary context. She is interested not only in the specific, immediate concert form, but rather in creating a contemporary repertoire using the potential of versatility found in period instruments.

Read more
Kuva: Marco Borggreve

Jordy Valderrama

Formed as a mime, actor, dancer and puppeteer, Jordy Valderrama has taken courses with renowned national and international figures of the Dramatic Arts in Peru, Costa Rica, Spain, France, USA and the United Kingdom. He studied mime and masks with Norma Berrade, Argentinian mime and director, moving to dance from these grounds and later on to Classical Theatre at the London Academy of Music and Dramatic Arts and at the Desmond Jones School of Mime in London, United Kingdom.

Read more

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti.

Read more
Kuva: Sandra Saulo

Suomen Laulu

Suomen Laulussa viihdytään usein pitkään ...

Read more

Iika Hartikainen

Näyttelijä ja muusikko Iika Hartikainen on syventynyt erityisesti fyysiseen- ja naamioteatteriin mm. klovneriaan ja mimiikkaan. Metamorfoosi-teatterin kautta löytynyt yhteistyö Encanton kanssa alkakoon!

Read more

TEMA-kvartetti

TEMA on tamperelaistuneiden naisten jousikvartetti joka haluaa jakaa kvartettikirjallisuuden ilosanomaa muuallakin kuin konserttisaleissa. Lisäksi TEMA tekee yhteistyötä erityisesti nykysäveltäjien kanssa.

Read more

Chorus Granielis

Chorus Granielis on kokeneista kuorolaulajista koottu kauniaislainen projektikuoro.

Read more

Salla Karakorpi

Salla Karakorpi istui pianon ääreen jo viisivuotiaana ja on viihtynyt paikalla siitä asti.

Read more

Esko Kallio

Hyvä kuoronjohtaja saa joukkonsa mukaan...

Read more
Kuva: Eeva Hietala

Jenni Lättilä

Oopperalaulaja Jenni Lättilä on yhtä kotonaan sarvikypärässä kuin traktorin ohjaimissakin.

Read more

Vesa Purokuru

Vesa on koskettava esitystaiteilija, lajinaan kerronnallinen sirkus.

Read more

Eero Palviainen

Maailmaa nähnyt luuttutaituri heittää kehiin minkä tahansa tarpeellisen soinnun. Jostain syystä Eeron läsnäolo saa monet nauramaan -hyväntahtoisen hersyvästi. Hyvän musiikin lisäksi nauru tekee ihmiselle hyvää.

Read more

Tarinateatteri Acts

Acts reagoi näkemäänsä ja kuulemaansa! Encanto Festivalilla 2019 mukana ovat ohjaaja Jori Pitkänen ja näyttelijät Katinka Czigány, Anni Pellikka, Laura Ikonen ja muusikko Sakari Kiilavuori.

Read more

Agnes Goerke

Innostuva, energinen ja iloinen Agnes liidaa Saksalaisen kirkon musiikkitoimintaa.

Read more