Taiteilijat

Joitain aiempien vuosien festivaalitaiteilijoita ja -yhtyeitä:

Encanto House Band

Encanto House Band on festivaaliyhtye ja musiikkilaboratorio, jossa eri maista saapuvat taiteilijat työskentelevät yhdessä. Annetaan kulttuurivaikutteiden virrata suuntaan ja toiseen, löydetään uusia näkökulmia ja työtapoja. Foto: Folkert Uhde

Lue lisää

Nico and the Navigators

Nico and the navigators on Nicola Hümpelin ja Oliver Prosken vuonna 1998 perustama Berliinissä kotipaikkaa pitävä musiikkiteatteriryhmä. Innovatiivinen toiminta on tuonut teatteri- ja musiikkiteatteriensemblelle kulttuuripalkintoja sekä kutsuja eri festivaaileille.

Lue lisää

Ensemble Thios Omilos

Vuonna 2002 perustettu lauluyhtye on löytänyt nopeasti tiensä merkittäville festivaaleille eri puolilla maapalloa. Nuorekkaita ja taitavia tulkintoja saa niin renessanssi- kuin moderni ohjelmisto. Yhtyeessä laulavat Philipp Goldmann, Cornelius Frommelt, Tobias Ay sekä Patrick Grahl. 

Lue lisää

Urban Strings

Urban Strings on dramaturgi Folkert Uhden ja viulisti Georg Kallweitin perustama ensemble, jonka projekteissa uppoudutaan musiikin tunteellisuuteen ja sen tarinaan. Mukana on muusikoita, näytteilijöitä ja tanssijoita.

Lue lisää

Utopia

Kamarikuoro Utopia pyrkii tuomaan esiin jo unohtunutta kuoromusiikkia ja synnyttämään aktiivisesti uutta. Kuorolla on taiteellinen johtaja, mutta se kutsuu mielellään vierailevia johtajia eri projekteihin. 

Lue lisää

Barokksolistene

Bjarte Eiken liidaama Barokksolistene on tarjonnut hupia ja hauskaa festariyleisöille pitkin maailmaa. Encanto Festival 2014 sai osansa tästä hauskuudesta kaksiosoisessa illassa, joka koostui The Early Joke- ja Alehouse -ohjelmista. It´s just old pop music!

Lue lisää

Amsterdam Piano Duo - Wyneke Jordans & Leo van Doeselaar

Wyneke Jordans ja Leo van Doeselaar kuuluvat Hollantilaisten muusikoiden kärkikaartiin! Konsertti- ja levytyshistoria on vaikuttava. Levytyksistä mainittakoon nelikätislevytykset 1826-luvun wieniläisellä fortepianolla.

Lue lisää

Georg Kallweit

Georg Kallweit on maailman ykköskaartiin kuuluva barokkiviulisti, jonka solisti- ja konserttimestariesiintymisiä on kuultu ympäri maailmaa sekä lukuisilla levyillä. Viime aikoina hän on osallistunut musiikkiteatterityyppisiin projekteihin. 

Lue lisää

Anthony Marini

Anthony Marini on Suomeen kotiutunut yhdysvaltailainen barokkiviulisti, jonka aktiivisuus ja kommunikatiivisuus näkyy ja kuuluu viulunsoitossa ja elämänmenossa muutenkin. Anthony soittaa myös alttoviulua ja gambaa.

Lue lisää

Laura Kajander

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori. Näkökulma kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla.

Lue lisää

Jussi Seppänen

Sellisti Jussi Seppänen on hersyvä niin musikanttina kuin sanaseppona. Lukuisissa yhtyeissä esiintyvä Jussi luo hengittävän ja ilmavan tilan, jossa kamarimusiikilliset ideat pääsevät pulppuilemaan. 

Lue lisää

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki on säteilevä muusikko, joka ihastuttaa niin aikuis- kuin lapsiyleisöä. Nokkahuiluja riittää joka lähtöön, minkä lisäksi Hanna soittaa traversoa. Hannan iloinen nauru ja mukaansatempaava soittotyyli pirskahtelevat energiaa.

Lue lisää

Petteri Pitko

Cembalisti Petteri Pitko on vankka kamarimuusikko, orkesterimuusikko ja solisti, joka toimii aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomailla. Petteri Pitko komppiryhmän keskiössä takaa hyvän sykkeen.

Lue lisää

Folkert Uhde

Folkert Uhde on mainetta niittänyt manageri ja kulttuurin monitoimimies. Folkert osallistui Encanton festivaalikonseptin suunnitteluun.

Lue lisää

Ilka Seifert

Ilka Seifert on kokenut dramaturgi ja monipuolinen tuotannon vankka ammattilainen. Ilka on ollut mukana Encanto Festival -konseptityöryhmässä. 

Lue lisää

Roman Schatz

Roman Schatzin puhe on musikaalista ja ilmeikästä kerrontaa. Salongeissa tavataan!

Lue lisää

Lauri Pulakka

Lauri Pulakka on oiva kamarimuusikko. Sellon lisäksi tämä tohtorismies soittaa barokkiselloa ja gambaa.

Lue lisää

Daniel Velho

Daniel on rakastanut taikuutta pienestä pitäen. Suomeen vastikään muuttanut Daniel ilahduttaa tempuillaan Kaunialan sairaalan yleisöä la 16.4.2016 klo 15. 

Lue lisää

Michael Metzler

Lyömäsoitintaituri Michael Metzler on laaja-alainen muusikko, joka on esiintynyt mm. ensiluokkaisten barokkiorkesterien kanssa ympäri maailmaa. Hän on myös pidetty pedagogi, erikoisalanaan historialliset lyömäsoittimet.

Lue lisää

Margret Köll

Margret Köll on historialliseen harpunsoittoon erikoistunut muusikko. Hän on kysytty solisti ja kamarimuusikko.

Lue lisää

Anna Rinta-Rahko

Tässä on basso! Bassoa ja Annaakin voi ihastella vaikkapa Lahti Sinfonian tai Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olisi saattanut käydä niinkin, että Annasta olisi tullut krummhorn-soittaja. Sekin olisi ollut hyvä juttu.

Lue lisää

Vappu Helasvuo

Vappu Helasvuo on Suomen ensimmäinen barokkialttoviulumaisteri. Vappu rakastaa musiikkia ja on soittanut useissa yhtyeissä Suomessa ja ulkomailla. Vappu on yksi Encanto Music ry:n perustajajäsernistä.

Go Arai

Go Arai on nuori japanilainen barokkioboisti, jonka suurena kiinnostuksen kohteena ovat kulttuurierot ja kulttuurien yhtäläisyydet.

Lue lisää

Piia Maunula

Piia Maunula on turkulaissyntyinen oboisti. Tällä hetkellä hän soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin toisena oboistina ja opiskelee Amsterdamin konservatoriossa barokkioboensoittoa, laulua, hollannin kieltä ja 1700-luvun gestiikkaa. Piia on myös opiskellut kirjoittamista Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla. Piian blogisivu: Ja, hoor!

Lue lisää

Anni Elonen

"Tärkeintä on hyvä menininki", toteaa Anni, ja meininkiähän on luvassa myös Encanto Festival 2016 perhekonsertissa kun Anni pääsee vauhtiin juontajana!

Lue lisää

Andreas Arend

Kekseliäs taitava luutisti ja säveltäjä Andreas Arend on ideoinut lukuisia projekteja, joissa yhdistyy huumori ja musiikki. Encanto House Band esitti kesäkuussa 2014 Helsingissä ja syksyllä Saksassa Arendin ideoiman musiikkitarinan, jossa päähenkilönä seikkaili Suuri Gargantua. Musiikkityyli sai nimekseen re-renessanssi.

Lue lisää

Bjarte Eike

Bjarte Eike on intohimoinen muusikko, jonka asialle omistautumisessa ei ole rajoja. Mukaansatempaavat ohjelmat ja konseptit, joita Bjarte luo, kiertävät maailman festivaaleja. Bjarte esiintyi kesällä 2014 Encanto House Bandin ja Barokksolistenen kanssa Helsingissä ja Uckermärkische Festwochenilla. 

Lue lisää

Björn Colell

Luutisti Björn Colell esiintyi Encanto Festivaalilla 2014 Ombra e Luce -duon jäsenenä ja häntä kuullaan jälleen keväällä 2017. Luutistit joutuvat kuulemaan vitsejä soittimensa kaulasta, jota melaankin verrataan. Björn harrastaa myös oikeaa melontaa.

Lue lisää

Thomas Pitt

Thomas Pitt on monipuolinen kamarimuusikko. Hän on esiintynyt soolosellistinä useissa nimekkäissä yhtyeissä kuten Concerto Copenhagen, Barokksolistene, Les Ambassadeurs, Ensemble 1700 ja The Academy of Ancient Music. Thomas Pitt on yksi Encanto Music ry:n kolmesta perustajajäsenestä.

Lue lisää
Thomas Pitt, sellisti

Teppo Lampela

Teppo Lampela on monipuolinen muusikko ja ilmeikäs esiintyjä. Encanton projekteissa kesällä 2014 ja tammikuussa 2015 Teppo on esiintynyt niin laulajana (altto, tenori, basso) kuin valloittavana kertojana. Ja menossa mukana jälleen 2017!

Lue lisää

June Telletxea

Espanjalainen sopraanolaulajatar June Telletxea esiintyy sujuvasti niin barokkiohjelmiston kuin tangojen parissa.

Lue lisää

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Lue lisää

Clemens-Maria Nuszbaumer

Tässäpä on elämäniloinen alttoviulisti, jolla soiton lisäksi nauru irtoaa helposti. Mikä ilo onkaan kun sattuma johdattaa Clemensin Angels' share -projektin myötä Suomeen ja tähän liittyy valtavaa jälleennäkemisen riemua. Onneksi Encanton sivulla taiteilijaesittelyn voi alkaa näinkin!

Lue lisää

Tabea Höfer

Itä-Saksasta kotoisin olevan viulistin uraan on kuulunut työskentelyä Berliinin radion sinfoniaorkesterissa, minkä jälkeen kiinnostus elämän moniin puoliin on vienyt Tabean musiikkiterapian ja opetustöiden pariin. Tabea esiintyy barokkiviulistina solistisissa rooleissa sekä konserttimestarina.

Lue lisää

Nadine Milzner

Kieltä, siis liikekieltä edustava Nadine sanoo sanottavansa muusikoiden kanssa vuoropuhelussa Angels' share -esityksessä. Moderni tanssi, improvisaatio ja tanssiin liittyvät filmituotannot ovat esimerkkejä hänen monenlaisista tekemisistään.

Lue lisää

Piroska Baranyay

Unkarilainen sello- ja gambataituri Piroska Baranyay kiertelee maailmaa monenmoisten vanhan musiikin yhtyeiden kanssa. Piroskan intohimona on kamarimusiikki.

Lue lisää

Mayumi Hirasaki

Japanilaissyntyinen barokkiviulisti Mayumi Hirasaki on konsertoinut lukuisissa maissa eri yhtyeiden kanssa konserttimestarina ja kamarimuusikkona. Suomen debyytti on Encanto Festivalilla. Tämä Concerto Kölnin konserttimestari on myös kilpailumenestyjä, minkä lisäksi levytyksiä on kertynyt merkittävässä määrin.

Lue lisää

Julla von Landsberg

Sopraano Julla von Landberg on erikoistunut vanhaan musiikkiin ja keskiaikaiseen musiikkiin hänellä on erityisen syvä suhde Santenay-yhtyeensä jäsenenä. Musiikkiteatteriroolit ovat laulajattarelle myöskin mieluisia.

Lue lisää

Niall Chorell

Rokkarista laulukilpailumenestysten kautta oratorio- ja konserttisolistiksi on hyvä reitti päätyä mukaan Encanto Music -projekteihin. Niall Chorellia kuultiin marionettioopperan solistina ja nyt jälleen Encanto Festivalilla.

Lue lisää

Walter Rumer

Walter bassossa ja svengi on taattu! Eikä hupi jää soittoon kun hersyvä persoona tuo energiaansa muuhunkin yhdessäoloon. Walterilta suujuu niin jazz kuin vanha musiikki tai mikä vain vastaan tuleva.

Lue lisää

Bachs Erben

Eläköön nuorten musiikki-ilo myös barokkimusiikin parissa! Vuonna 2006 perustettu saksalainen nuorisobarokkiorkesteri on esiintynyt kotimaansa festivaalien lisäksi eri puolilla maailmaa. Encanto Festivalilla nähtävässä esityksessä mukana on myös tanssia ja syyrialaisia muusikoita.

Lue lisää

Heike Henning

Tanssi monimuotoisena elementtinä taipuu Heike Henningin johtamissa projekteissa niin tanssijoiden kuin muiden taiteilijoiden liikekieleksi. Omassa vuonna 2000 perustetussa tanssiryhmässä on mukana vain 4 ammattitanssijaa ja jopa 50 muiden taiteenlajien edustajaa.

Lue lisää

Raphael Alpermann

Yli 100 levytystä, maailman nimekkäimpiin kuuluvia musikanttikumppaneita, merkittävissä saleissa konsertointia... Raphaelin monipuolinen ura on vaikuttava! Onneksi kokemus päätyy myös nuorten polvien iloksi nuorisobarokkiorkesterien ohjaamisen myötä.

Lue lisää

Lukas Steltner

Krich! Katutanssia, barokkimusiikkia, muusikkojen liikekieltä. Nuoret esiintyvät nuorille.

Lue lisää

Hong Thai Nguyen

Krich-konsertin tanssitaidetta nuorisobarokkiorkesterin konsertissa.

Lue lisää

Nicola Hümpel

Lyypekissä syntynyt Nicola Hümpel on teatteri- ja oopperaohjaaja. Hän perusti puolisonsa Oliver Prosken kanssa Nico and the Navigators -teatteriryhmän vuonna 1998. Ryhmälle on kertynyt satoja esityksiä kymmenissä maissa.

Lue lisää

Lea Pekkala

Sellisti Lea Pekkala on kamarimuusikko, lajinsa puhdasverinen edustaja. Lajityypissä vaadittavat ominaisuudet kuvaavat osuvasti Lean elämää ylipäänsä: hetkessä aistit avoinna ja reagoivasti eläminen sekä yhdessä rakentaminen ja kokeminen.

Lue lisää
@Kari Kohvakka

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola

Kontratenoriksi Amsterdamin vanhan musiikin koulutusohjelmasta valmistunut tanssitaituri ja koreografi on tuttu näky mm. Sascha Waltzin huomiota herättäneissä projekteissa.

Lue lisää

Joanna Dudley

Vanhan musiikin opintoja Amsterdamissa, traditionaalisen japanilaisen huilunsoiton opiskelua Tokiossa, performanssitaiteilua, säveltämistä, laulua...mihin ei tämä monitaituri kykenisi. Yhdessä yhtä monilahjakkaan Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaolan kanssa pari häkellyttää...

Lue lisää

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen'.

Lue lisää

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Lue lisää

Elina Albach

Cembalisti Elina Albach on kokeilunhaluinen barokkimusiikin tulkitsija. Hänestä barokin ei siedä pölyttyä, vaan se pitää tuoda nykypäivän kuulijoille kaikkine sen rikkaine ja monipuolisine ominaisuuksineen. Ja mikäpä estää soittamasta cembalolla nykyajan musiikkiakin!

Lue lisää
Kuva: Marco Borggreve

Jordy Valderrama

Jordy Valderramalla mielikuvitus lentää -usein teatterin parissa.

Lue lisää

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti.

Lue lisää
Kuva: Sandra Saulo

Suomen Laulu

Suomen Laulussa viihdytään usein pitkään ...

Lue lisää

Iika Hartikainen

Näyttelijä ja muusikko Iika Hartikainen on syventynyt erityisesti fyysiseen- ja naamioteatteriin mm. klovneriaan ja mimiikkaan. Metamorfoosi-teatterin kautta löytynyt yhteistyö Encanton kanssa alkakoon!

Lue lisää

TEMA-kvartetti

TEMA on tamperelaistuneiden naisten jousikvartetti joka haluaa jakaa kvartettikirjallisuuden ilosanomaa muuallakin kuin konserttisaleissa. Lisäksi TEMA tekee yhteistyötä erityisesti nykysäveltäjien kanssa.

Lue lisää

Chorus Granielis

Chorus Granielis on kokeneista kuorolaulajista koottu kauniaislainen projektikuoro.

Lue lisää

Salla Karakorpi

Salla Karakorpi istui pianon ääreen jo viisivuotiaana ja on viihtynyt paikalla siitä asti.

Lue lisää

Esko Kallio

Hyvä kuoronjohtaja saa joukkonsa mukaan...

Lue lisää
Kuva: Eeva Hietala

Jenni Lättilä

Oopperalaulaja Jenni Lättilä on yhtä kotonaan sarvikypärässä kuin traktorin ohjaimissakin.

Lue lisää

Vesa Purokuru

Vesa on koskettava esitystaiteilija, lajinaan kerronnallinen sirkus.

Lue lisää

Eero Palviainen

Maailmaa nähnyt luuttutaituri heittää kehiin minkä tahansa tarpeellisen soinnun. Jostain syystä Eeron läsnäolo saa monet nauramaan -hyväntahtoisen hersyvästi. Hyvän musiikin lisäksi nauru tekee ihmiselle hyvää.

Lue lisää

Tarinateatteri Acts

Acts reagoi näkemäänsä ja kuulemaansa! Encanto Festivalilla 2019 mukana ovat ohjaaja Jori Pitkänen ja näyttelijät Katinka Czigány, Anni Pellikka, Laura Ikonen ja muusikko Sakari Kiilavuori.

Lue lisää

Agnes Goerke

Innostuva, energinen ja iloinen Agnes liidaa Saksalaisen kirkon musiikkitoimintaa.

Lue lisää