Taiteilijat

Georg Kallweit

Georg Kallweit on maailman ykköskaartiin kuuluva barokkiviulisti, jonka solisti- ja konserttimestariesiintymisiä on kuultu ympäri maailmaa sekä lukuisilla levyillä. Viime aikoina hän on osallistunut musiikkiteatterityyppisiin projekteihin. 

Lue lisää

Joanna Dudley

Vanhan musiikin opintoja Amsterdamissa, traditionaalisen japanilaisen huilunsoiton opiskelua Tokiossa, performanssitaiteilua, säveltämistä, laulua...mihin ei tämä monitaituri kykenisi. Yhdessä yhtä monilahjakkaan Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaolan kanssa pari häkellyttää...

Lue lisää

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola

Kontratenoriksi Amsterdamin vanhan musiikin koulutusohjelmasta valmistunut tanssitaituri ja koreografi on tuttu näky mm. Sascha Waltzin huomiota herättäneissä projekteissa.

Lue lisää

Encanto House Band

Encanto House Band on festivaaliyhtye ja musiikkilaboratorio, jossa eri maista saapuvat taiteilijat työskentelevät yhdessä. Annetaan kulttuurivaikutteiden virrata suuntaan ja toiseen, löydetään uusia näkökulmia ja työtapoja. Foto: Folkert Uhde

Lue lisää

Elina Albach

Cembalisti Elina Albach on äärimmäisen taitava ja kokeilunhaluinen barokkimusiikin tulkitsija. Hän haluaa CONTINUUM-yhtyeensä kanssa paitsi tuoda esiin barokkiohjelmistoa nykypäivän kuulijoille kaikkine sen rikkaine ja monipuolisine ominaisuuksineen, mutta myös lisäksi etsiä uusia polkuja hyödyntämällä aikakauden soittimiston suomia mahdollisuuksia nykyajan ohjelmiston saralla.

Lue lisää
Kuva: Marco Borggreve

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Lue lisää

Jussi Seppänen

Sellisti Jussi Seppänen on hersyvä niin musikanttina kuin sanaseppona. Lukuisissa yhtyeissä esiintyvä Jussi luo hengittävän ja ilmavan tilan, jossa kamarimusiikilliset ideat pääsevät pulppuilemaan.

Lue lisää

Anna Rinta-Rahko

Tässä on basso! Bassoa ja Annaakin voi ihastella vaikkapa Lahti Sinfonian tai Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olisi saattanut käydä niinkin, että Annasta olisi tullut krummhorn-soittaja. Sekin olisi ollut hyvä juttu.

Lue lisää

Anthony Marini

Anthony Marini on Suomeen kotiutunut yhdysvaltailainen barokkiviulisti, jonka aktiivisuus ja kommunikatiivisuus näkyy ja kuuluu viulunsoitossa ja elämänmenossa muutenkin. Anthony soittaa myös alttoviulua ja gambaa.

Lue lisää

Dora Asterstad

Dora edustaa monikulttuurisuutta parhaimmillaan! Ruotsissa syntynyt, juuriltaan bulgarialainen viulistitaituri asuu suomalaisten onneksi nyt Suomessa ja vieläpä Encanto Festival -kaupungissa Kauniaisissa.

Lue lisää

Laura Kajander

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori. Näkökulma kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla niin luoville taiteilijoille kuin tuotoksista nauttimaan pääsevälle yleisölle.

Lue lisää

Lea Pekkala

Sellisti ja salonkiemäntämme Lea Pekkala on hetkeen tarttuja, joka rakastaa sekoitella aineksia ja elementtejä keskenään aina uusiksi, inspiroiviksi kokonaisuuksiksi niin salongeissa kuin keittiössäkin. Myös hän peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ihanassa, monimuotoisessa maailmassamme. Tämän kaiken keskellä hän on oppinut arvostamaan konflikteja liikkeelle panevana ja tervehdyttävänäkin voimana, jolloin tärkeintä on matkanteko kohti ratkaisua. "Tässä hetkessä on kaikki, antamalla saa!"

Lue lisää

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Lue lisää

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen', ja tämä dynamiikkaa luova kaksoisperspektiivi tekee hänen teoksistaan erityislaatuisia. Hän antaa saksan ja suomen kielten sanojen törmätä toisiinsa ja tuo esiin kielten aineellisuutta ja soinnillisuutta, jotka hän välimatkan ansioista löytää uudelleen myös äidin- ja isänkielessä. Tästä on tuloksena läheinen yhteys musiikkiin.

Lue lisää

Anna Marte

Ihana Anna yhdistää ihmisiä - niin Encanto Festivalillakin, jossa hän esiintyy kantaattijumalanpalveluksessa solistina ja on lisäksi koonnut ja valmentanut festivaalikuoron tänäkin vuonna!

Lue lisää

Jordy Valderrama

Perulainen nukketeatteri- ja mimiikkataiteilija, pedagogi sekä teatteriohjaaja edustaa festivaalimme taiteilijakaartia, joka on nähnyt ja kokenut maailmaa useasta perspektiivistä: hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa, Costa Ricassa, Espanjassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Englannissa. 

Lue lisää

Iika Hartikainen

Näyttelijä ja muusikko Iika Hartikainen on monipuolinen taiteen vapaan kentän ammattilainen. Hän säveltää teatteriin, tekee improvisaatiomusiikkia, soittaa useita instrumentteja kuten kitaraa, ukulelea tai käyttää vaikka kehoaan perkussiona. Iika on syventynyt erityisesti fyysiseen- ja naamioteatteriin mm. klovneriaan ja mimiikkaan ja on työskennellyt teatteri-ilmaisun ohjaajana useita vuosia. Työssään hän kokeekin erityisen kiinnostavaksi erilaisten taiteenalojen välisen vuoropuhelun.

Lue lisää

Alba ja Gachi Valderrama

Adalmina-prinsessan musiikkisadussa esiintyvien Alba ja Gachi Valderraman juuret ovat Perussa. Nuoret lahjakkaat sisarukset ovat esittäneet nukketeatteria ja teatteria jo kymmenen vuotta! He ovat laulaneet kuorossa ja opiskeleva koulun ohessa laulua ja viulunsoittoa sekä ovat mukana Helsingin espanjankielisessä teatteriryhmässä. 

Lue lisää

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti, mutta soittaa myös urkuja, pianoa, klavikordia ja joskus sähköisiäkin soittimia. Orkesterien johtaminen, yhdessä läsnäoleminen lavalla ja sen ulkopuolella, opettaminen, ideointi, konserttien tuottaminen, festarikesä ja muut taidetoimintaan liittyvät puuhat ovat lavalla viihtymisen lisäksi lähellä hänen sydäntään.

Lue lisää
Kuva: Sandra Saulo

Mikko Helenius

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius säveltää ja sovittaa sekä esiintyy Suomessa ja ulkomailla yhtyeineen johdatten yleisön mm. tangon huumaan. Helenius on oiva esimerkki siitä, kuinka erilaiset musiikkityylit kulkevat rinta rinnan lahjakkaan muusikon arjessa.  

Lue lisää

Suomen Laulu

Legendaarinen Suomen Laulu on yksi maamme vanhimmista sekakuoroista. Kuoron perusti monipuolinen musiikkimies Heikki Klemetti vuonna 1900. Nykyisin kuoroa johtaa Esko Kallio. Kuoron ohjelmistoon kuuluvat paitsi kuorolle ja orkesterille sävelletyt teokset myös laaja a cappella -teosten valikoima. 

Lue lisää

TEMA-kvartetti

TEMA on tamperelaistuneiden naisten jousikvartetti joka haluaa jakaa kvartettikirjallisuuden ilosanomaa muuallakin kuin konserttisaleissa. Lisäksi TEMA haluaa tehdä yhteistyötä erityisesti nykysäveltäjien kanssa ja kokeilla uusia suuntia.

Lue lisää

Risto Nordell

Myös palkittu radiotoimittaja Risto Nordell taitaa olla vanhan musiikin fani. Jos purjehdusmatka tai kalareissu eivät vie herraa luonnon helmaan, tapaamme toukokuisessa taidesalongissa!

Lue lisää

Bachs Erben

Eläköön nuorten musiikki-ilo myös barokkimusiikin parissa! Vuonna 2006 perustettu saksalainen nuorisobarokkiorkesteri on esiintynyt kotimaansa festivaalien lisäksi eri puolilla maailmaa. Encanto Festivalilla nähtävässä esityksessä mukana on myös tanssia ja syyrialaisia muusikoita.

Lue lisää

Heike Henning

Tanssi monimuotoisena elementtinä taipuu Heike Henningin johtamissa projekteissa niin tanssijoiden kuin muiden taiteilijoiden liikekieleksi. Omassa vuonna 2000 perustetussa tanssiryhmässä on mukana vain 4 ammattitanssijaa ja jopa 50 muiden taiteenlajien edustajaa.

Lue lisää

Hong Thai Nguyen

Krich-konsertin tanssitaidetta nuorisobarokkiorkesterin konsertissa.

Lue lisää

Lukas Steltner

Krich! Katutanssia, barokkimusiikkia, muusikkojen liikekieltä. Nuoret esiintyvät nuorille.

Lue lisää

Nadine Milzner

Kieltä, siis liikekieltä edustava Nadine sanoo sanottavansa muusikoiden kanssa vuoropuhelussa Angels' share -esityksessä. Moderni tanssi, improvisaatio ja tanssiin liittyvät filmituotannot ovat esimerkkejä hänen monenlaisista tekemisistään.

Lue lisää

Niall Chorell

Rokkarista laulukilpailumenestysten kautta oratorio- ja konserttisolistiksi on hyvä reitti päätyä mukaan Encanto Music -projekteihin. Niall Chorellia kuultiin marionettioopperan solistina ja nyt jälleen Encanto Festivalilla.

Lue lisää

Mayumi Hirasaki

Japanilaissyntyinen barokkiviulisti Mayumi Hirasaki on konsertoinut lukuisissa maissa eri yhtyeiden kanssa konserttimestarina ja kamarimuusikkona. Suomen debyytti on Encanto Festivalilla. Tämä Concerto Kölnin konserttimestari on myös kilpailumenestyjä, minkä lisäksi levytyksiä on kertynyt merkittävässä määrin.

Lue lisää

Björn Colell

Luutisti Björn Colell esiintyi Encanto Festivaalilla 2014 Ombra e Luce -duon jäsenenä ja häntä kuullaan jälleen keväällä 2017. Luutistit joutuvat kuulemaan vitsejä soittimensa kaulasta, jota melaankin verrataan. Björn harrastaa myös oikeaa melontaa.

Lue lisää

Roman Schatz

Roman Schatzin puhe on musikaalista ja ilmeikästä kerrontaa. Salongeissa tavataan!

Lue lisää

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki on säteilevä muusikko, joka ihastuttaa niin aikuis- kuin lapsiyleisöä. Nokkahuiluja riittää joka lähtöön, minkä lisäksi Hanna soittaa traversoa. Hannan iloinen nauru ja mukaansatempaava soittotyyli pirskahtelevat energiaa.

Lue lisää

Walter Rumer

Walter bassossa ja svengi on taattu! Eikä hupi jää soittoon kun hersyvä persoona tuo energiaansa muuhunkin yhdessäoloon. Walterilta suujuu niin jazz kuin vanha musiikki tai mikä vain vastaan tuleva.

Lue lisää

Clemens-Maria Nuszbaumer

Tässäpä on elämäniloinen alttoviulisti, jolla soiton lisäksi nauru irtoaa helposti. Mikä ilo onkaan kun sattuma johdattaa Clemensin Angels' share -projektin myötä Suomeen ja tähän liittyy valtavaa jälleennäkemisen riemua. Onneksi Encanton sivulla taiteilijaesittelyn voi alkaa näinkin!

Lue lisää