Artister

Georg Kallweit

Georg Kallweit hör till världens främsta barockviolinister, och hans framträdanden som solist och som konsertmästare har hörts världen över. Under den senaste tiden har han verkat i olika musikteaterprojekt.

Läs mer

Joanna Dudley

Joanna Dudley works internationally as a director, performer and singer creating music theatre, choreography and installation.

Läs mer

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola

Kontratenoriksi Amsterdamin vanhan musiikin koulutusohjelmasta valmistunut tanssitaituri ja koreografi on tuttu näky mm. Sascha Waltzin huomiota herättäneissä projekteissa.

Läs mer

Encanto House Band

Encanto House Band är en festivalensemble och ett musiklaboratorium, där konstnärer från olika länder arbetar tillsammans. Vi låter de kulturella influenserna strömma åt alla håll, och hittar nya perspektiv och arbetssätt. 

Läs mer

Elina Albach

Cembalisti Elina Albach on äärimmäisen taitava ja kokeilunhaluinen barokkimusiikin tulkitsija. Hän haluaa CONTINUUM-yhtyeensä kanssa paitsi tuoda esiin barokkiohjelmistoa nykypäivän kuulijoille kaikkine sen rikkaine ja monipuolisine ominaisuuksineen, mutta myös lisäksi etsiä uusia polkuja hyödyntämällä aikakauden soittimiston suomia mahdollisuuksia nykyajan ohjelmiston saralla.

Läs mer
Kuva: Marco Borggreve

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Läs mer

Jussi Seppänen

Cellisten Jussi Seppänen är färgsprakande både som musiker och som ordsmed. Han uppträder i flera olika grupper, och för med sig ett luftigt utrymme, där de kammarmusikaliska idéerna kan frodas. 

Läs mer

Anna Rinta-Rahko

Här har vi basen! Man kan beundra basen och Anna till exempel i Lahti Sinfonias eller Finska barockorkesterns led. Det kunde också ha gått så, att Anna skulle ha blivit krumhornist. Det hade också varit en bra sak.

Läs mer

Anthony Marini

Anthony Marini är en amerikansk barockviolinist som gjort sig hemmastadd i Finland. Hans aktiva och kommunikativa sätt syns och hörs både i hans musicerande och i hans utstrålning. Anthony spelar också altviolin och gamba. 

Läs mer

Dora Asterstad

Dora edustaa monikulttuurisuutta parhaimmillaan! Ruotsissa syntynyt, juuriltaan bulgarialainen viulistitaituri asuu suomalaisten onneksi nyt Suomessa ja vieläpä Encanto Festival -kaupungissa Kauniaisissa.

Läs mer

Laura Kajander

Laura Kajander är altviolinist och allmän organisator för projektet. Att organisera Encanto Musics verksamhet är ett slags konstorganisatorisk lekplats, och samtidigt ett sätt att ta ställning för mångkulturella värden. 

Läs mer

Lea Pekkala

Sellisti ja salonkiemäntämme Lea Pekkala on hetkeen tarttuja, joka rakastaa sekoitella aineksia ja elementtejä keskenään aina uusiksi, inspiroiviksi kokonaisuuksiksi niin salongeissa kuin keittiössäkin. Myös hän peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ihanassa, monimuotoisessa maailmassamme. Tämän kaiken keskellä hän on oppinut arvostamaan konflikteja liikkeelle panevana ja tervehdyttävänäkin voimana, jolloin tärkeintä on matkanteko kohti ratkaisua. "Tässä hetkessä on kaikki, antamalla saa!"

Läs mer

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Läs mer

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen', ja tämä dynamiikkaa luova kaksoisperspektiivi tekee hänen teoksistaan erityislaatuisia. Hän antaa saksan ja suomen kielten sanojen törmätä toisiinsa ja tuo esiin kielten aineellisuutta ja soinnillisuutta, jotka hän välimatkan ansioista löytää uudelleen myös äidin- ja isänkielessä. Tästä on tuloksena läheinen yhteys musiikkiin.

Läs mer

Anna Marte

Ihana Anna yhdistää ihmisiä - niin Encanto Festivalillakin, jossa hän esiintyy kantaattijumalanpalveluksessa solistina ja on lisäksi koonnut ja valmentanut festivaalikuoron tänäkin vuonna!

Läs mer

Jordy Valderrama

Perulainen nukketeatteri- ja mimiikkataiteilija, pedagogi sekä teatteriohjaaja edustaa festivaalimme taiteilijakaartia, joka on nähnyt ja kokenut maailmaa useasta perspektiivistä: hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa, Costa Ricassa, Espanjassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Englannissa. 

Läs mer

Iika Hartikainen

Näyttelijä ja muusikko Iika Hartikainen on monipuolinen taiteen vapaan kentän ammattilainen. Hän säveltää teatteriin, tekee improvisaatiomusiikkia, soittaa useita instrumentteja kuten kitaraa, ukulelea tai käyttää vaikka kehoaan perkussiona. Iika on syventynyt erityisesti fyysiseen- ja naamioteatteriin mm. klovneriaan ja mimiikkaan ja on työskennellyt teatteri-ilmaisun ohjaajana useita vuosia. Työssään hän kokeekin erityisen kiinnostavaksi erilaisten taiteenalojen välisen vuoropuhelun.

Läs mer

Alba ja Gachi Valderrama

Adalmina-prinsessan musiikkisadussa esiintyvien Alba ja Gachi Valderraman juuret ovat Perussa. Nuoret lahjakkaat sisarukset ovat esittäneet nukketeatteria ja teatteria jo kymmenen vuotta! He ovat laulaneet kuorossa ja opiskeleva koulun ohessa laulua ja viulunsoittoa sekä ovat mukana Helsingin espanjankielisessä teatteriryhmässä. 

Läs mer

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti, mutta soittaa myös urkuja, pianoa, klavikordia ja joskus sähköisiäkin soittimia. Orkesterien johtaminen, yhdessä läsnäoleminen lavalla ja sen ulkopuolella, opettaminen, ideointi, konserttien tuottaminen, festarikesä ja muut taidetoimintaan liittyvät puuhat ovat lavalla viihtymisen lisäksi lähellä hänen sydäntään.

Läs mer
Kuva: Sandra Saulo

Mikko Helenius

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius säveltää ja sovittaa sekä esiintyy Suomessa ja ulkomailla yhtyeineen johdatten yleisön mm. tangon huumaan. Helenius on oiva esimerkki siitä, kuinka erilaiset musiikkityylit kulkevat rinta rinnan lahjakkaan muusikon arjessa.  

Läs mer

Suomen Laulu

Legendaarinen Suomen Laulu on yksi maamme vanhimmista sekakuoroista. Kuoron perusti monipuolinen musiikkimies Heikki Klemetti vuonna 1900. Nykyisin kuoroa johtaa Esko Kallio. Kuoron ohjelmistoon kuuluvat paitsi kuorolle ja orkesterille sävelletyt teokset myös laaja a cappella -teosten valikoima. 

Läs mer

TEMA-kvartetti

TEMA on tamperelaistuneiden naisten jousikvartetti joka haluaa jakaa kvartettikirjallisuuden ilosanomaa muuallakin kuin konserttisaleissa. Lisäksi TEMA haluaa tehdä yhteistyötä erityisesti nykysäveltäjien kanssa ja kokeilla uusia suuntia.

Läs mer

Risto Nordell

Myös palkittu radiotoimittaja Risto Nordell taitaa olla vanhan musiikin fani. Jos purjehdusmatka tai kalareissu eivät vie herraa luonnon helmaan, tapaamme toukokuisessa taidesalongissa!

Läs mer

Bachs Erben

Eläköön nuorten musiikki-ilo myös barokkimusiikin parissa! Vuonna 2006 perustettu saksalainen nuorisobarokkiorkesteri on esiintynyt kotimaansa festivaalien lisäksi eri puolilla maailmaa. Encanto Festivalilla nähtävässä esityksessä mukana on myös tanssia ja syyrialaisia muusikoita.

Läs mer

Heike Henning

Tanssi monimuotoisena elementtinä taipuu Heike Henningin johtamissa projekteissa niin tanssijoiden kuin muiden taiteilijoiden liikekieleksi. Omassa vuonna 2000 perustetussa tanssiryhmässä on mukana vain 4 ammattitanssijaa ja jopa 50 muiden taiteenlajien edustajaa.

Läs mer

Hong Thai Nguyen

Krich-konsertin tanssitaidetta nuorisobarokkiorkesterin konsertissa.

Läs mer

Lukas Steltner

Krich! Katutanssia, barokkimusiikkia, muusikkojen liikekieltä. Nuoret esiintyvät nuorille.

Läs mer

Nadine Milzner

Nadine Milzner står för rörelsespråket här och för en dialog med musikerna i föreställningen Angels’ Share. Vanligtvis är hon sysselsatt med bl.a. modern dans, improvisation och filmproduktioner kopplade till dans.

Läs mer

Niall Chorell

Rokkarista laulukilpailumenestysten kautta oratorio- ja konserttisolistiksi on hyvä reitti päätyä mukaan Encanto Music -projekteihin. Niall Chorellia kuultiin marionettioopperan solistina ja nyt jälleen Encanto Festivalilla.

Läs mer

Mayumi Hirasaki

Barockviolinisten Mayumi Hirasaki har japansk bakgrund och har uppträtt i talrika länder som konsertmästare i olika ensembler samt som kammarmusiker. Encanto Festival är hennes Finlandsdebut. Konsertmästaren i Concerto Köln och har varit framgångsrik i flera tävlingar samt flitig i inspelningsstudion.

Läs mer

Björn Colell

Björn Colell gästspelade med sin luta vid Encanto Festival 2014 i duon Ombra e Luce och i år för vi höra honom igen. Lutspelare är tvungna att lyssna till diverse skämt om halsen på sitt instrument, som folk har för vana att koppla till paddling. Björn har de facto paddling som hobby.

Läs mer

Roman Schatz

Roman Schatzs tal är musikaliskt och uttrycksfullt berättande. Vi ses i salongerna!

Läs mer

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki är en musiker med stor utstrålning, som förtjusar både barn och den vuxna publiken. Hanna har en blockflöjt för varje tillfälle, och utöver dessa spelar hon också traversflöjt. Hannas glada skratt och medryckande sätt att spela utstrålar energi! 

Läs mer

Walter Rumer

Walter Rumer på bas och det svänger garanterat! Det är inte bara spelet som löper med ett leende, denna sprudlande person bjuder på sin energi i alla slags samspel. Walter spelar såväl jazz som tidig musik, egentligen vad som helst som kommer i hans väg.

Läs mer

Clemens-Maria Nuszbaumer

Clemens-Maria Nuszbaumer är en glad och munter altviolinist, som gärna spelar – och skrattar. För oss är det en glädje att kunna bjuda in Clemens till Finland i samband med projektet Angels' Share!

Läs mer