Ohjelma 2018

ENCANTO FESTIVAL  8.-13.5.2018
"Kauneus ja melankolia"

Taiteellinen johtaja: Georg Kallweit

/ 08.05.2018 / 19.00 /
International School of Helsinki, Selkämerenkatu 11

ADALMINA Prinsessan musiikkiseikkailu lapsille

Rooleissa: Iika Hartikainen, Jordy Valderrama, Alba Valderrama,  Gachi Valderrama
Encanto House Band:
Georg Kallweit, Anthony Marini / viulu
Laura Kajander / alttoviulu
Jussi Seppänen / sello
Anna Rinta-Rahko / kontrabasso ja violone
Elina Albach / cembalo
Ohjaus: Jordy Valderrama

Adalmina kertoo tarinan eroavaisuudesta välillämme ja siksi se voi koskettaa ketä tahansa. Barokkimusiikin voima auttaa rikkomaan ajallisia rajoja ja ylittämään näitä eroavaisuuksia. Perulainen nukketeatteri- ja mimiikkataiteilija sekä teatteriohjaaja Jordy Valderrama ja Encanto House Band heittäytyvät surrealistiseen satumaailmaan, jossa barokkimusiikin ja kauneuden voimalla voitetaan pahuus. Adalmina-prinsessa on vaipunut syvään masennukseen lohikäärmeen sysättyä tämän tuonpuoleiseen maailmaan. Vaikka tarjolla on kaikkia mahdollisia maallisia aarteita, kaikkein tärkeimmät asiat kuitenkin puuttuvat: aurinko, rakkaus, musiikki ja ystävät. Jotta prinsessa pelastuisi pinteestä, on hänen löydettävä tie ulos monien mutkien kautta. Oikean tien löytämisessä ovat lapset ja muusikot suureksi avuksi. Viihdyttävä konserttielämys koko perheelle!

> Lue lisää

/ 09.05.2018 / 19.00 /
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, Helsinki

SANGVINICUS & MELANCHOLICUS Traagisesta ääri-iloon, konserttoja ja sarjoja

Encanto House Band:
Georg Kallweit, Anthony Marini / viulu
Laura Kajander / alttoviulu
Jussi Seppänen / sello
Anna Rinta-Rahko / kontrabasso
Elina Albach / cembalo

Rakkaus, onni ja melankolia -teemat täyttävät muusikoiden elämää aamusta iltaan. Tämän konsertin päähenkilönä on säveltäjä Georg Philipp Telemann, jolla oli suuri sydän heikkouksien täyttämiä maailmaneläintarhan ”ihmiseläimiä” kohtaan. Mitä viisaampaa silloin voisikaan ympäristöä tarkkailtuaan tehdä kuin leikitellä ihmisten piirteillä ymmärtäväisen humoristisesti?

> Lue lisää

/ 11.05.2018 / 19.00 /
Eläintarhan huvila, Eläintarhantie 14, Helsinki

BACH? Viulusonaatteja, Bachinko kynästä kaikki?

Georg Kallweit / viulu
Elina Albach / cembalo

Tuttujen kuuden viulusonaatin ja kahden continuo-sonaatin BWV 1021/1023 lisäksi on olemassa teoksia, joiden tekijästä ei ole täyttä varmuutta. Kyseessä saattaa olla Bachin itsensä tekemiä teoksia tai hänen aikalaistensa tai oppilaidensa töitä. Muodon ja korkealaatuisuuden vuoksi on mielenkiintoista kuunnella rinnan sonaatteja, joista osa on aitoja, osa sovituksia ja osan tekijä jää arvoitukseksi. Näitä kaikkia kuullaan Bach?-illassa.

> Lue lisää

/ 12.05.2018 / 18.00 /
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, Helsinki

TANGO Tangossa soi sielun kauneus!

Mikko Helenius / bandoneon, laulu, piano
Tango Band:
Anthony Marini / viulu
Laura Kajander / alttoviulu
Lea Pekkala / sello

Tragikoominen kiista tangon synnyinmaasta suomalaisten ja argentiinalaisten välillä on jo miltei legendaarinen. Onneksi sen lopputulema taipuu samantekeväksi, kun saamme tuntea tangon vetovoiman ja nauttia sen huumasta. Mikä muu musiikki- tai tanssilaji kuvastaisikaan yhtä paljon melankoliaa, aiheuttaen samalla onnen kipinöintiä.

> Lue lisää

/ 12.05.2018 / 20.00 /
Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki

MY DEAREST, MY FAIREST Dinner for two!

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola & Joanna Dudley

Tämä upea musiikkiteatteriproduktio on herättänyt huomiota yleisön keskuudessa ympäri maailmaa. Eleganttia iltaa isännöi juhlallisesti katetun pöydän ääressä istuva hienostunut pariskunta. Heidän välilleen syntyy intiimi ja sydäntäsärkevän kaunis keskustelu, ei suinkaan sanojen, vaan musiikin kautta. Virtuoosimainen kaksikko on koreografi, tanssija ja kontratenori Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola ja laulaja, esiintyjä ja taiteentuottaja Joanna Dudley. He jakavat vieraidensa kanssa kallisarvoisimman intohimonsa, henkilökohtaisen lelukokoelmansa. Juan ja Joanna välittävät musiikin keinoin rakkauden pitkän historian laulaen, viheltäen ja käyttäen soittimina leikkipianoa, kazoota, soittorasiaa, lehmänkelloja, leikkiautoja, keltaista jänistä, punaista karhua ja kellopeliä. Musiikkina on renessanssiajan sefardisävelmiä, englantilaista barokkia, italialaisia aarioita, amerikkalaista bluesia ja espanjalaisia poplauluja, jotka hiljalleen ja hienovaraisin muutoksin kehittyvät rakkaudeksi ja hellyydeksi.

My Dearest, My Fairest on Encanton toiminnan tyypillisintä ydintä, uutta taiteentekoa syvimmillään.

> Lue lisää

/ 09.05.2018 / 10.00 /
Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen

ADALMINA Prinsessan musiikkiseikkailu lapsille

Jordy Valderrama / ohjaus, Alba Valderrama, Maria Gracia Valderrama, Iika Hartikainen
Encanto House Band:
Georg Kallweit, Anthony Marini / viulu
Laura Kajander / alttoviulu
Jussi Seppänen / sello
Anna Rinta-Rahko / kontrabasso ja violone
Elina Albach / cembalo

 

Adalmina kertoo tarinan eroavaisuudesta välillämme ja siksi se voi koskettaa ketä tahansa. Barokkimusiikin voima auttaa rikkomaan ajallisia rajoja ja ylittämään näitä eroavaisuuksia. Surrealistisessa satumaailmassa musiikin ja kauneuden voimalla voitetaan pahuus. Adalmina-prinsessa on vaipunut syvään masennukseen lohikäärmeen sysättyä tämän tuonpuoleiseen maailmaan. Vaikka tarjolla on kaikkia mahdollisia maallisia aarteita, kaikkein tärkeimmät asiat kuitenkin puuttuvat: aurinko, rakkaus, musiikki ja ystävät. Jotta prinsessa pelastuisi pinteestä, on hänen löydettävä tie ulos monien mutkien kautta. Oikean tien löytämisessä ovat lapset ja muusikot suureksi avuksi. Viihdyttävä konserttielämys! Satumusiikkitapahtuma toteutetaan ilmaiskonserttina. Paikat koululaisryhmille täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhteydenotot ja ryhmälipputiedustelut osoitteesta encanto(at)encanto.fi.

> Lue lisää

/ 10.05.2018 / 10.00 /
Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3

CANTATA Kantaattimessu klo 10

Chorus Granielis, johtaa Anna Marte
Encanto House Band

Encanto iloitsee tiiviistä yhteistyöstä paikallisten osaajien kanssa. Jo vuosia kestänyt kumppanuus Kauniaisten seurakuntayhtymän kanssa tuottaa tänäkin keväänä hienon kantaattimessun osana Encanto Festivalia. Musisoimassa on Encanto House Bandin lisäksi paikallisista taitajista koottu Chorus Granielis -kuoro, jonka kokeneet kuorokonkarit eivät kavahda vaativaakaan materiaalia. Encanto-produktioissa kuorolaisia innostaa ennen kaikkea upea musiikki, mutta myös Georg Kallweitin aina niin lämminhenkinen ohjaus. Messu kaikuu jälleen sekä suomeksi että ruotsiksi, tällä kertaa Buxtehuden sävelin. Vapaa pääsy. 

> Lue lisää

/ 10.05.2018 / 19.00 /
Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3

HYPOCONDRIE Kas, tiesipä myös Telemann musiikin parantavista vaikutuksista!

Encanto House Band:
Anthony Marini, Dora Asterstad / viulu
Laura Kajander / alttoviulu
Lea Pekkala / sello
Anna Rinta-Rahko / kontrabasso
Marianna Henriksson / cembalo

Konsertissa kuullaan hyvää tekevää barokkimusiikkia Telemannin ja muiden säveltäjätaitureiden humoristisesti käsittelemän terveystematiikan kautta. Lavalla nähdään ja kuullaan Encanto House Band. Yhtyettä liidaa Suomeen kotiutunut yhdysvaltalainen barokkiviulisti Anthony Marini.

Alennuslippukoodi: FRIEND

> Lue lisää

/ 13.05.2018 / 16.00 /
Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen

DRAMA FINNICUM Koominen Kertomus Klemetistä sekä Kotimaamme ja Kuorolaulun Kohtalonyhteydestä

Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaesitys: Irja Kajander-Vierkens
Suomen Laulu, johtaa Esko Kallio
Salla Karakorpi, piano
Jenni Lättilä, sopraano

Suomen Laulun musiikkia ja draamaa yhdistävä esitys kertoo vapauden, veljeyden ja tasa-arvon tavoittelusta maailmalla. Tosin vain kuorolaulu on tässä onnistunut! Suomen Laulun lisäksi paikalle saapuu muitakin historian ja musiikkielämän vaikuttajia Toivo Kuulasta Urho Kekkoseen. Tarina kulkee kotimaassa ja ulkomaanmatkoilla sortovuosista nykypäivään ja vähän ohikin. Suomen Laulun ja Suomen tarinat kietoutuvat yhteen ja monet historian tapahtumat saavat vihdoin selityksensä.

> Lue lisää

/ /

TEEMASALONKI Virittäydy illan pääohjelmaan teemasalongin myötä!

Teemasalongissa nautit ohjelmasta osana koko illan musiikki- ja taidenautintoa. Teemasalongit ovat hieman intiimimpi tapahtuma jonka kautta virittäydyt tunnelmaan ennen pääkonsertteihin siirtymistä. Helatorstai-ilta 10.5. jatkuu Hypocondrie-konsertissa samalla lipulla Kauniaisten kirkossa. Yhtä mukava lauantai 12.5. puolestaan jatkuu Kapsäkissä Helsingissä My Dearest, My Fairest -konsertissa.

> Lue lisää

/ /

KOTISALONGIT Musiikkia ja ystävien yhdessäoloa kotonasi 10.5. tai 12.5.

Haluatko tarjota ystävillesi, perheellesi tai äidillesi jotain ainutlaatuista? Järjestä salonki, ja saat kotiisi festivaalitaiteilijan musisoimaan sekä viettämään tovin ystäviesi kanssa. Kaksiosainen ilta jatkuu koko konkkaronkan kanssa samalla lipulla toisessa festivaalin pääkonserteista. Voit höystää tilaisuuttasi haluamallasi tavalla vaikkapa kahvi- tai viinitarjoiluin.

> Lue lisää

/ /

Festivaalikuvia

 

 

 

 

> Lue lisää