Encanto - KUINKA GARGANTUA SYNTYI VASEMMASTA KORVASTA
1

KUINKA GARGANTUA SYNTYI VASEMMASTA KORVASTA

Oli teurastettu kolmesataakuusikymmentäseitsemäntuhattaneljätoista lihavaa härkää suolattavaksi laskiaista varten. Teurastuksesta tuli myös runsas määrä sisälmyksiä, joiden pilaantumisvaara oli suuri ja niinpä ne päätettiin syödä niin pian kuin mahdollista. Paikalle kutsuttiin paljon väkeä.

Raskaana olevaa Gargamellea varoiteltiin syömästä liikaa. Varoituksesta piittaamatta hän söi kuusitoista tynnyrillistä, kaksi kannullista ja kuusi kulhollista ja sai kuin saikin vatsanpuruja.

Synnytyspolttojen ja vatsakipujen tähden kätilö tutki Gargamellea ja totesi suoran suolen, peräsuolen työntyneen ulos ylensyönnin tähden. Kätilöeukko antoi Gargamellelle suolta kutistavaa lääkettä, joka vaikutti myös emättimen lihaksistoon. Tästä seurasi istukkaliuskojen herpaantuminen, jolloin sikiö siirtyi ylempään onttolaskimoon ja kiipesi pallean läpi aina hartioihin saakka. Siellä laskimo jakaantui kahtia. Sikiö lähti kulkemaan vasemmalle ja tuli ulos vasemmanpuoleisesta korvasta.

”Kippis”, huusi vastasyntynyt pienokainen, joka nimettiin Gargantuaksi.

Tähän tyyliin kertoo François Rabelais 1500-luvulla kirjassaan Suuren Gargantuan hirmuinen elämä Gargantuan syntyhetkestä.

1

Kommentti

  • Kommentoinut Laura Kajander on 14.6.2015 18:55

    Kaikenmoisia syntymäreittejä on muillakin: Syntyihän Bacchuskin Jupiterin reidestä ja Rocquetaillade äitinsä kantapäästä ja Crocquemouche imettäjänsä tohvelista ja Minerva Jupiterin aivoista tullen korvan kautta ulos.
    Uskottava kai tuo siis on Gargantuankin osalta tuo korvasta syntyminen...
    Tai Adonis, joka syntyi myrrapuun kaarnasta, ja Kastor ja Pollux syntyivät siitä munasta, jonka Leda pyöräytti ja hautoi.

Kirjoita kommenttisi