Encanto - MINÄ OLEN CANTO - päivityksiä ja illatuksia, aamutuksia unohtamatta
0

MINÄ OLEN CANTO - päivityksiä ja illatuksia, aamutuksia unohtamatta

Kirjoitan aina välillä lisää kun ehdin....maltattehan tovin. t. Canto

@ ILLATUS @ Rakas ystävä! Kuulin, että ystävämyynti on alkanut! Haluatko tulla myydyksi? Mikä olisi sopiva hinta sinulle? Saanko pitää mahdollisen voiton, ellei mene tappiolliseksi tämä? Kannatko itse vastuun, jos jäät tappiolle? Encanto tarjoaa vaihtoehdon: osta Encanto-ystävä ystävämyynnistä! KANNAT(TA)A

@ AAMUTUS @ Hyvää huomenta, olen Canto, muusikko muusain maasta. Saanko esitellä Berliinistä saapuvan sisareni, sopraano Jula von Landsbergin. Kuulin hänen laulavan taivaallisia sulosointuja, enkä voi unohtaa tuota hetkeä!

@ ILLATUS @ Yhteisiä hetkiä ja kummiakin kokemuksia - haluan järjestää teille hyviä ja syviä elämyksiä.

@ AAMUTUS @ Hyvää huomenta jälleen. Tänään minä, Canto, muusikko muusain maasta haluan matkustaa Lontooseen! Aion käydä hovissa ja haluan laulaa Jula von Landsbergin kanssa Purcellin henkeäsalpaavan kauniita lauluja. Kuulin ystävältäni Georgilta, että pubeissa soittelevat fiddle-virtuoosit. Uteliaisuuteni heräsi.

@ PÄIVITYS @ Olen useimmiten ollut tekemisissä korkeiden asioiden kanssa, olenhan kotoisinkin taivaasta, muusain maasta. Olen Canto, sopraano, laulan korkealta. Esiinnyn korkeissa rakennuksissa kuten linnoissa ja kirkoissa. Seuralaiseni Folkert ja Georg koittavat houkutella minua illaksi pubiin. Olen hieman pelokas, enhän tunne sitä maailmaa laisinkaan.

@ ILLATUS @ Päätin nyt hyväksyä Folkertin ja Georgin pyynnön ja lähden Skotlantiin. Tiedossa on pubi, jossa jammaillaan koko ilta ja yö aina aamuun asti. Onneksi menemme kolmisin, sillä yksin en uskaltaisi astua sisään kievariin, tulenhan vallan toisenlaisesta kulttuurista itse. Jokin tässä kutkuttaa, haluan ottaa selvää.

@ ILLATUS @ / Maila Talvio tutustuu Gaiukseen: "Hyvää iltaa herra Gaius Clinius Maecenas. Hauska tutustua Teihin. Olen Maila Talvio ja kiitän syvästi Teitä siitä, että olette jaksaneet matkustaa kahdentuhannen vuoden päähän ja eteläisestä Euroopasta Pohjolaan. Olen kutsunut tähän kirjalliseen iltaamme Linnunlaulun salongissa myös Vergiliuksen ja Horatiuksen, joiden runoja luemme. Voisitteko illan mittaan kertoa, millaisilla tavoilla olette näitä runoilijoita tukeneet? Mitä olisikaan maailma ilman heidän värssyjään? TU(L)E JA HÄMMÄSTY"

@ YÖTYS @ / Maila Talvio: "Arvon herra Gaius Clinius Maecenas. Haluan nostaa maljan kunniaksenne ja kiittää käynnistä. Minä, Maila Talvio, joudun luopumaan seurastanne kun nyt palaatte kotiinne, mutta jatkan mielihyvin kirjeenvaihtoa kanssanne. Tiedän, että aiot palata Canton luo, muusikon, muusasi. Kuten sinä olet auttanut Homerosta, on minullakin Suomessa ystäväpiirissä sellaisia taiteellisia lahjakkuuksia, joita olen tukenut. Ei se aina viisasta ole kun itsekin olen velkainen. Kippis kuitenkin ja hyvää matkaa!"

@ AAMUTUS @ Hyvää huomenta, Gaius, rakas mesenaatti-idolini, ihastukseni ja ensimmäinen iloni herätessäni. Oi Gaius Clinius Maecenas! Haluan heti kertoa: näin unta ihanasta puutarhakaupungista pohjoisessa. Siellä oli kauniita taloja ja hyvin ystävällisiä ihmisiä, jotka puhuivat ainakin kahta eri kieltä. Tahtoisin lähteä etsimään tuota paikkaa! Lähtisitkö mukaani kesän kynnyksellä katsomaan esitystä, josta olen kuullut puhuttavan paljon?

@ PÄIVITYS @ Gaius, kultaseni! Nyt vasta innoissani olenkin. Kaupunki, josta uneksin ja sinulle aamulla kerroin on St. Bello! Tämä huvila-alueeksi rakennettu tienoo on sittemmin muutettu kaupungiksi. Se on aivan omanlaisensa! Pieni ja hyvin yhteisöllinen ja aivan lähellä pääkaupunkia. Tulehan, rakas Gaius kanssani! Haluan tutustua paikkaan. Voisimme ottaa selfien ja kirjoittaa siihen: Gaius ja Canto paikassa St. Bello!

@ ILLATUS @ Gaius, Gaius, olen saanut lisää tietoa! St. Bellon kaupunki juhli juuri 110-vuotista taivaltaan. Minä, Canto, muusikko muusain maasta, haluan laulaa siellä Purcellin musiikkia. Haluan päästä mukaan juhlimaan tänä iltana ja tietysti kesän kynnyksellä jälleen. Tule, Gaius, tulethan kanssani!

@ AAMUTUS @ Rakas Gaius, viihdyn hyvin täällä St. Bellossa (Kauniainen). Aion kutsua ystäväsi Vergiliuksen ja Horatiuksen sekä Linnunlaulussa tapaamani Maila Talvion viettämään lauantai-iltaa kanssamme. Luulen, että puhumista riittää runoista ja sanataiteista. Itse aion tietysti laulaa, olenhan Canto, muusikko muusain maasta. Ja sanon kaikille, Enchanté, Encantado - hauska tutustua.

@ PÄIVITYS @ / Puhelu: "Hyvää päivää, täällä puhuu Canto. Olen muusikko muusain maasta. Haluaisin kutsua Teidät, arvoisa naapurini toukokouiseen taidesalonkiini. Aion lukea katkelmia kirjoituksista, joissa kerrotaan, kuinka Zeus tuli ylijumalaksi vapautettuaan veljensä ja siskonsa sekä kukistettuaan Kronoksen ja tämän kannattajat titaanit kymmenvuotisessa sodassa. Päivän teemana on, kuinka sodasta päästään rauhaan ja kiistasta sovintoon. Noista kirjoitelmistapa saamme paljon ihmeteltävää heti alkajaisiksi. Aion itse laulaa yhden osan Bachin kantaatista Es Erhub sich ein Streit, minkä lisäksi tarjoan suuhunpantavaa. Menemme kaikki illan päätteeksi kaupungilla järjestettävään isoon spektaakkeliin.

@ ILLATUS @ / Puhelut jatkuvat: Hyvää iltaa, herra Horatius. Ilmoitan ilahtuneena, että kevätlauantain salonkiini on tulossa koko joukko hyviä ystäviäni. Jos tulet myös, pyytäisin mitä kohteliaimmin, ettet lue runojasi loputtomasti niin hienoja kuin ne ovatkin. Meidän tulee ehtiä rupatella ystävien kesken hetki ja nauttia tarjoilemiani virvokkeita ennen kuin lähdemme jatkamaan iltaa Angels' share -esitykseen. Päivästä tulee ikimuistoinen, sillä esityksen jälkeen on suuret juhlat, johon meidät kaikki on kutsuttu erikoisvieraina.

@ YÖTYS @ Rakkahin Gaius, olen koonnut hienon joukon naapureita ja ystäviäni toukokuussa lauantaiseen salonkiini. Ja tiedätkö mitä!? Saamme Horatiuksen lisäksi iltapäivän salonkiin esiintyjäksi yhden illan spektaakkelin muusikoista, viulistin nimittäin. Elfa Run Kristinsdottir on huima virtuoosi ja kuinka elävästi hän soittaakaan. Ilman sinun tukeasi, rakas Gaius Maecenas, tätäkään spektaakkelia ei mitenkään olisi mahdollista järjestää.

@ PÄIVITYS @ Valtion hallinnossa ja kunnissa käy kuumana keskustelu taiteen rahoituksesta. Kuinka elää luovuus laitoksissa ja vakituisissa taiteilijaviroissa? Kuinka lähtevät uudet ideat lentoon vapaan kentän pirstaleisessa rahoitusympäristössä? Mikä on pitkäjänteistä kehitystyötä tukevaa, mikä kahlitsevaa mallia? Kannattaako kulttuuriin ylipäätään tuhlata rahaa? Olen kehittänyt taiteen laatumittarin. Rahoituspäätökset voidaan tämän jälkeen tehdä yksiselitteisen helposti ja oikeudenmukaisesti objektiivisuutta unohtamatta.

@ AAMUTUS @ / Gaius kertoo: "Huomenta Canto, armaani. Minä, mesenaattien mesenaatti, Gaius Maecenas aion sanoa tänään Augustukselle, että hänen tulisi kiinnittää enemmän huomiota taiteisiin, jos todella haluaa, että hänen valtakuntansa kukoistaisi. Näiden neuvojen tuloksista en toki vielä tiedä. Haluan myöskin järjestää illanvieton Augustuksen kanssa. Kutsun paikallle Sara Hildénin ja Amos Anderssonin. Heillä molemmilla on hyvin vankka näkemys mesenaattien merkityksistä. Rakkaus taiteisiin on kovin hieno asia, minulla syntyy ihailua heitä kohtaan joilla on taito ja palo, jotka laittavat itsensä likoon ja pystyvät tekemään jotain, mikä koskettaa meitä monia. Aion kyllä osallistua lähiaikoina itsekin jonkin esityksen tukemiseen.

@ PÄIVITYS @ / Gaius jatkaa: "Minä, Gaius Maecenas, haluan, että nimeni jää historiaan taiteiden tukijana. Tunnemme toki myös Medicien suvun, jota ilman monikaan asia ei olisi nykyisellä tolallaan taiteiden suhteen. Mutta sinulle, Canto, muusani muusain maasta, toivon omaa tukiverkkoa, jotta ei suhteemme vääristyisi. Järjestin niin, että Mirjam Helin tulee aikanaan tukemaan laulutaidetta monin tavoin. Ehkä, rakas Canto, yhdessä Julia von Landebergin kanssa, voitte ilahduttaa Mirjamia heleällä laulullanne."

@ YÖTYS @ Nyt nautimme pikkuisen huikkasen viskiä, päivä on ollut sen arvoinen. Kas, Maila Talvio, olet oikeassa seurassa, vietämme juuri tovin taiteilijaystävieni kesken. Onpa mukavaa saada eläväinen persoonasi mukaan tähän illanviettoon. Kiitos myös kirjeistäsi. Niitäon ollut hupaisaa lukea. Ihailen laajaa kielitaitoasi. Tulethan mukaan kesän kynnyksellä salonkiini?

Tagit: aamutus, päivitys, illatus, yötys

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi