Encanto - NAURU JA ILO
0

NAURU JA ILO

HERVOTON NAURU saa veteläksi, kyyneleet suihkuavat silmistä. Joku aivan järjetön tilanne johti siihen. Tai alkoholi.

IHAILEVAA RAKASTAVAA NAURUA saa osakseen lapsi, joka oman logiikkansa puitteissa tekee jotain järkevää, joka kuitenkin on outoa, koska kokemuksia ei ole kertynyt tarpeeksi. Jotain ihanaa oivaltavaa voi olla tilanteessa mukana.

IVANAURU sattuu pahasti. Sitä ei saisi käyttää!

HEPULI jatkuu ja jatkuu. Se saa alkunsa mitättömästä komiikasta ja ruokkii itseään. Hepuli voi olla nolo ja se vasta naurattaakin.

NAURUJOOGASSA rentoudutaan ja nautitaan endorfiinimyrskyistä, joita ruumis tuottaa nauraessa. Ruumis ei niin välitä, onko nauru alkanut tekonauramalla vai muusta syystä.

VITSILLE NAURU on älyn leikki. Rakentuuko vitsi tahallaan vääränlaiselle logiikalle? Nauru röhähtää kun tarinan käänne on odottamatontontonton.

NAURETTAVA on tahaton älyttömyys tai vääränlaista logiikkaa sisältävä juttu. Ei kuitenkaan saisi sanoa toiselle toisen olevan naurettava. Se on lähes kuin tyhmä.

KUTKUTTAVA HUUMORI naurattaa sisäänpäin. Jälki on pitkäkestoinen. Kari Hotakka on lajin mestari.

RÖHÖNAURU taitaa olla fyysinen ilmiö, hallitsematon tapa nauraa erityisen voimakkaasti. Hieman kuin possun röhkiminen. Hassu kuitenkin.

HUPI voi olla iloa ilman naurua.

HUVITTAVA on kivempi kuin naurettava.

ITSEKSEEN HIHITTELY TAI NAURESKELU voi olla hulluuden ilmentymä tai hulluttelevan humoristin omaa ajattelua. Missä on hulluuden ja huumorin raja? Mitä on hullun nauru?

LAPSEN NAURU äänenä on lähes parasta, mitä voi kuulla. Nauru kertoo aidosta onnellisuudesta.

VANHUKSEN NAURU lienee sekin aitoa. On rento suhde omiin töppäilyihin.

LATINOT tuntuvat nauravan enemmän kuin SAKSALAISET, SUOMALAISET ovat outoja ja osaavat nauraa oudoille asioille. Entä muut?

NAURU on myös saarivaltio Tyynessämeressä. Se on maailman kolmanneksi pienin valtio. Sen 9000 asukkaasta 58 % on naurulaisia. Naurun väestö on maailman lihavinta. Naurun pulmana on fosfaattivarojen ehtyminen. Ennen pitkää naurusta saattaa tulla elinkelvoton.

Iloitaan silti mistä voidaan ja niin kauan kuin voidaan! Vaikkapa kutittelemalla varpaita tai ajatuksia!

 

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi