Ohjelma 2017

Elämänmakuisten konserttikokemusten festivaalin teemana vuonna 2017 on riita ja sopu, sota ja rauha sekä matka konfliktista sovintoon. Kodeissa, kammareissa, kirkossa ja Uuden Paviljongin mainiossa salissa musiikki saa seurakseen näyttämöllisiä elementtejä. Tila saa monia merkityksiä laajentuessaan yhteisölliseksi mielentilaksi monikulttuuristen arvojen juhlassa. Kymmenkuntaa kansallisuutta edustava taiteilijakaarti tarjoaa paljon barokkimusiikkia, mutta myös romanttinen ohjelma sekä entis- ja nykyaikojen kaduilta poimitut tunnelmat kertovat tärkeää tarinaansa.

Kauniaisissa toukokuussa 2017 toista kertaa järjestettävä Encanto Festival puhaltaa klassisen musiikin upeisiin teoksiin uudella tavalla henkeä kun vauhtiin pääsevät saksalaiset ja suomalaiset ja muualta tulevat kokeilevista konserttikäytännöistä kiinnostuneet (barokki)musiikin huipputaitajat. Encanto Festivalin taiteellinen johtaja on maailmaa kiertävä barokkiviulisti Georg Kallweit, joka tuo mukanaan upean kattauksen huippusoittajia mm. Saksasta ja Hollannista. Kotimaisten ja saksalaisten muusikoiden omat ohjelmanumerot värittävät festivaalia, mutta ytimessä on yhteistyö. Vuoden 2017 pääprojekti on Angels' Share.

Festivaalin 2017 suurena teemana on riita ja sovinto. Festivaali osallistuu näin Suomen 100-vuotisen historian käsittelyyn: Sodasta rauhaan, riidasta sovintoon ja surusta lohtuun löytävät niin musikaalisia kuin sanallisia ilmentymiä sekä konserteissa että salongeissa. Kaikissa tapahtumissa Encanton piirissä luodaan keskusteleva ja yhteisöllinen ilmapiiri. Yleisön hellintä taidetapahtumien pitkälle mietityillä sisällöillä ja laadukkaalla esittämisellä, pienet suupalat sopivissa väleissä sekä tuotantoväen luoma ystävällinen ilmapiiri ovat elämänläheisen festivaalin ydinmissioita. Viikonloppua voi viettää useassakin tapahtumassa uusia ja vanhoja ystäviä kohdaten.

/ 24.05.2017 / 19.00 / Sininen huvila, Helsinki
Linnunlauluntie 11

OUVERTURE Nelikätisesti Mendelssohn, Schubert, Schumann, Brahms

Amsterdam Piano Duo
Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans
Risto Nordell, juonto

Kesäyön unelma -alkusoitto 17-vuotiaan Felix Mendelssohnin ensiversiona, Schubertin Fantasia f-molli, Brahmisin unkarilaisia tansseja ja muita upeita teoksia flyygelin ääressä! Risto Nordellin puheet limittyvät musiikkiohjelman ja taukojen kanssa ja musiikkia on luvassa tarpeeksi, sillä salonkinautintoon ei kuulu kiire. Yhteisistä hetkistä ja Töölönlahden maisemista kannattaa jäädä nauttimaan ohjelman jälkeenkin.

Encanto Festivalin avajaiskonsertti toteutetaan yhteistyössä ja osana Linnunlaulun huviloiden ympärivuotista salonkisarjaa Helsingissä.

> Lue lisää

/ 25.05.2017 / 19.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

CONSILIUM EUROPA Musikaalinen kaksintaistelu, konserttoja

Encanto House Band
Roman Schatz, juonto

Bach - Telemann - Vivaldi - Sammartini

Kaksoiskonserttojen huumaa, toinen toistaan parempaa soitantaa ”concertare”-hengessä. Solisteina esiintyy Encanto House Bandin jäseniä kuten Mayumi Hirasaki, Georg Kallweit, Hanna Haapamäki ja Jussi Seppänen. Roman Schatz juontaa konsertin.

> Lue lisää

/ 26.05.2017 / 12.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

KRICH!!! Musiikkiteatteria taistosta lohtuun klo 10 ja 12

Nuorisobarokkiorkesterit Bachs Erben (Michaelstein) ja Itis Ensemble (Itä-Helsingin Musiikkiopisto)
Heike Hennig, ohjaus ja koreografia

Nuoret esiintyvät nuorille konsertissa, jonka dramaturgia käsittelee kiistatilanteita ja sopua. Mukana on katutaiteita ja klassista ohjelmaa. Monikulttuurisuus on moniulotteista sisällön ja esiintyjien osalta, kun mukana on tanssijoita ja muusikoita erilaisista kulttuureista (katu, konserttisali, Eurooppa, Syyria...). Kouluille tarkoitetut ohjelmat antavat paljon keskustelunaiheita ajankohtaisista asioista.

> Lue lisää

/ 26.05.2017 / 19.00 / Kauniaisten kirkko
Kavallintie 3

INCONTRO Virtuoosivariaatioita tiloissa

Urban Strings
Leo van Doeselaar, urut

Buxtehude - Bach - Danksagmüller - Pachelbel - Biber

Kaiku, kaanon, variaatio, muutos sekä yksinäisyydestä yhteiseen kuvaavat konserttitapahtuman taiteellista kaarrosta. Tila on yksi konsertin olennainen elementti kun Kauniaisten kirkon kulmat, sopet ja akustiset mahdollisuudet nivoutuvat musikaaliseen tarinaan.

> Lue lisää

/ 27.05.2017 / / Salonkitilaajien koti, yritys tms.

SALON - festivaalitapahtumia yksityistiloissa

TAIDESALONGIT KAUNIAISISSA, ESPOOSSA HELSINGISSÄ JA LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ

Salonki on osa lauantaista kokonaiselämystä ja erityislaatuinen tilaisuus nauttia taiteista ja ystävien seurasta monin tavoin! Ystäväjoukon kanssa kokoonnutaan kotiin tai muuhun tilaan iltapäivällä kuulemaan musiikkia ja keskustelemaan taiteista ja päivänpolttavista aiheista kuten festivaaliteemaankin liittyvästä Suomen itsenäisyyden taustalla olevasta sota-rauha-teemasta. Isäntäväki voi halutessaan helliä seuruetta myös ruokatarjoiluilla. Illaksi siirrytään festivaalin päätapahtumaan Uuteen Paviljonkiin koko konkkaronkan voimin. Angels' Share -esityksen jälkeen juhlitaan ja nautitaan Café Makiatan herkkuja vanhojen ja uusien ystävien seurassa.

> Lue lisää

/ 27.05.2017 / 19.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

ANGELS' SHARE - Staged concert Näyttämöllinen konsertti ja juhlat päälle

Nico and the Navigators
Urban Strings

”Angel´s share” eli ”enkelin osuus” on viskin tislaukseen liittyvää hävikkiä kuvaava sanontatapa ja myös tässä esiteltävän leikkisän ja vertauskuvia pursuavan konsertti-illan otsikko. Musiikillisia yhtymäkohtia kuullaan Purcellin ja pubimusiikin välillä kun esityksessä kohtaavat vanha korkeakulttuuri ja pubikulttuuri melankolian, vimman ja elämänilon siivittämänä. Tekijöinä ovat palkittu berliiniläinen musiikkiteatteriryhmä Nico and the Navigators sekä berliiniläinen Urban Strings -yhtye.

> Lue lisää

/ 28.05.2017 / / Kauniaisten kirkko
Kavallintie 3

EXAUDI Kantaattimessu klo 10 / Högmässa med kantat kl. 12

Festivaalitaiteilijoita
Festivaalikuoro Chorus Granielis
Anna Marte, sopraano
Teppo Lampela, altto ja basso
Niall Chorell, tenori

Kauniaislaisista laulajista koottu festivaalikuoro vastaa Encanto House Bandin kanssa jumalanpalvelusmusiikista. Upea Bachin kantaatti "Sie werden euch in den Bann tun BWV 44" soi festivaalisunnuntaina sekä suomen- että ruotsinkielisessä jumalanpalveluksessa.

> Lue lisää

/ 28.05.2017 / 16.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

FINALE Vaelluskonsertti tilassa ja toisessa

Encanto House Band
Festivaalitaiteilijoita
Festivaalikuoro Chorus Granielis

”Musiikkiruokalistallla” on tarjolla festivaalitaiteilijoiden mukaansatempaavia kamarimusiikkiesityksiä eri tiloissa. Kuulijat kokoavat itselleen mieluisan konserttikokemuksen vaellellen tilasta toiseen. Loppuhuipennuksessa kohtaavat kaikki ja festivaali päättyy Uuden Paviljongin salissa, jossa kuullaan Telemannin musiikkia sekä kuoro-osa Bachin kantaatista BWV 97 In allen meinen Taten.

> Lue lisää