Laura Kajander


Laura Kajander on opiskellut alttoviulunsoittoa Salzburgin Mozarteumissa, Den Haagin konservatoriossa sekä lukuisilla mestarikursseilla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta.

Laura Kajander on esiintynyt kamari- ja orkesterimuusikkona useissa Euroopan maissa sekä Perussa. Freelancetoiminta kattaa laaja-alaisesti monenlaista musisointia kuten klassista orkesteri-, kamariyhtye- ja resitaalikonsertointia, rock- ja viihdeorkesterisoittoa, etelä-amerikkalaisen musiikin soittoa sekä elokuvamusiikkiyhtyetoimintaa. Erityisen läheinen suhde hänellä on barokkimusiikkiin.

Laura Kajander on esiintynyt lukuisten yhtyeiden riveissä, joista tässä mainittakoon Wiener Akademie, Sinfonietta Salzburg, Tapiola Sinfonietta, La Follia Salzburg, Suomalainen barokkiorkesteri (Kuudennen kerroksen orkesteri), Tampereen Kaupunginorkesteri, Wau!, Trio Estela de Luna, cuarteto nuevAmerica ja Ahava.
Tällä hetkellä Laura Kajander toimii Suomalaisen barokkiorkesterin toiminnanjohtajana. Kulttuuriproduktioiden organisoinnista Laura Kajander kokee löytäneensä muusikkouttakin täydentäviä uudenlaisia kiehtovia näkökulmia yhteiskuntaan ja ihmisyyteen. Encanton touhuissa pyöriminen puolestaan avaa erilaisia mahdollisuuksia kaikenmoiseen kokeilemiseen.

*****