Lauri Pulakka


Lauri Pulakka on kasvanut muusikoksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, jossa hän on soittanut sen ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien ja toimii tällä hetkellä 1. soolosellistinä sekä ohjelmistokoordinaattorina. Pitkänlinjan muusikkouden täydentävät Sibelius-Akatemian tohtoritutkintoon johtaneet perusteelliset opinnot. Hän on opiskellut sellon- ja barokkisellon soittoa mm. Iso-Britanniassa ja Pariisissa. Perehtyminen vanhan musiikin esittämiskäytäntöihin toi soitinvalikoimaan myös viola da gamban.

Päätyönsä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin lisäksi Lauri Pulakka toimii ehtiessään muusikkona mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Barocco Boreale -yhtyeessä. Kamarimusiikkia hän soittaa mm. The Jones Bandissa, jonka muut jäsenet ovat viulutaiteilija Kreeta-Maria Kentala ja Berliinin musiikkikorkeakoulun professori, cembalisti Mitzi Meyerson.

Pulakka on toiminut monipuolisesti musiikin parissa mm. orkesteri- ja kamari­muusikkona, solistina, orkesterin johtajana, sovittajana, musiikkikirjoittajana, äänitystuottajana, sekä opettajana alkeistasolta yliopistoon. Tällä hetkellä hän opettaa Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa, Yrkeshögskola Noviassa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on Hetan musiikkipäivien taiteellinen johtaja.

Pulakan käytössä on Suomen Kulttuurirahaston omistama barokkisello, jonka on rakentanut Thomas Edlinger Prahassa vuonna 1718.