Lea Pekkala

@Kari Kohvakka

Sellisti Lea Pekkala on kamarimuusikko, lajinsa puhdasverinen edustaja. Lajityypissä vaadittavat ominaisuudet kuvaavat osuvasti Lean elämää ylipäänsä: hetkessä aistit avoinna ja reagoivasti eläminen sekä yhdessä rakentaminen ja kokeminen.

Lea Pekkala on ollut Encanton toiminnassa mukana sellonsoiton lisäksi salonkiemäntänä. Lea on hetkeen tarttuja, joka rakastaa sekoitella aineksia ja elementtejä keskenään aina uusiksi, inspiroiviksi kokonaisuuksiksi niin salongeissa kuin keittiössäkin. Myös hän peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ihanassa, monimuotoisessa maailmassamme. Tämän kaiken keskellä hän on oppinut arvostamaan konflikteja liikkeelle panevana ja tervehdyttävänäkin voimana, jolloin tärkeintä on matkanteko kohti ratkaisua. "Tässä hetkessä on kaikki, antamalla saa!

Lea Pekkala on vuonna 1983 toimintansa aloittaneen Avanti!:n perustajajäsen ja ollut sen aktiivinen taiteellinen ja organisatorinen toimija vuoteen 2001 asti. Hän on konsertoinut kotimaassa ja kansainvälisesti 30 vuoden aikana sekä solistin, kamarimuusikon että orkesterimuusikon roolissa. Levyjä, joille freelance-muusikon soittoa on taltioitunut, on kertynyt yhteensä n.40. Lea Pekkala on Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen ja periodisoittimilla musisoivan Rantatie-kvartetin sellisti, sekä sivutoiminen Tuusulan kulttuuritoimen projektituottaja (Taiteilijakoti Erkkola, Tuusulan Taiteiden Yö). Myös poikkitaiteelliset projektit ovat tulleet Lealle tutuksi, viimeksi mm. Sandra-projektissa.