Mayumi Hirasaki


Japanissa vuonna 1981 syntynyt viulisti Mayumi Hirasaki on opiskellut viulunsoittoa Tokion taidekorkeakoulussa. Diplomitutkintoon erinomaisin arvosanoin johtaneet opinnot jatkuivat Daniel Gaenden johdolla Saksassa Nürnberg-Augsburgin musiikkikorkeakoulussa. Hän on myös opettanut kyseisessä oppilaitoksessa jo samanaikaisesti opintojensa kanssa. Innostus vanhaa musiikkia kohtaan vei hänet vuonna 2007 Mary Utigerin oppiin Münchenin teatteri- ja musiikkikorkeakouluun.

Mayumi Hirasakille on kertynyt kilpailumenestystä Japanissa, Saksassa ja Belgiassa erityisesti kamari- ja barokkimuusikkona. Konserttimestarin tai vierailijan roolit ovat vieneet hänet maailman merkittävimmille konserttilavoille useiden nimekkäiden vanhan musiikin yhtyeiden ja kapellimestarien kanssa. Muiden tähtimuusikoiden tavoin myös Mayumi Hirasaki on ollut mukana useissa levytysprojekteissa.

Vuodesta 2009 alkaen Mayumi Hirasaki on opettanut Essenissä barokkiviulun- ja barokkialttoviulunsoittoa. Vuodesta 2011 alkaen hän on toiminut Concerto Kölnin konserttimestarina aktiivisen muun kiertuetoiminnan ohella.