Michael Metzler


Michael Metzler kuuluu siihen lyömäsoittajien marginaalijoukkoon, joka on tunnettu mitä erikoisempien soittimien taitajana. Virtuoosit kuten Glen Velez (New York) tai Ahmed Subhy (Kairo) inpiroivat häntä aikanaan kehittämään yhä eteenpäin erikoistaitojaan. Michael Mezler on levyttänyt ja dokumentoinut toimiaan ahkerasti. Yli sadalla CD-levylle on tallentunut hänen konserttiesiintymisiä, studioäänitteitä sekä opetustyöskentelyä. Historiallisiin lyömäsoittimiin erikoistuminen on kuljettanut häntä maailman konserttilavoilla ensiluokkaisten barokkiorkesterien kuten Freiburgin barokkiorkesterin, The Harp Consort -yhtyeen ja Akademie für Alte Musik Berlinin kanssa. Michael Mezler on esiintynyt mitä monimuotoisimmissa muissakin projekteissa lukuisten nimekkäiden taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon Cecilia Bartoli, Daniel Hope, Hilliard Ensemble ja Sacha Waltz. Raudanvalajaperheen poikana hän on myös innostunut historiallisten kellojen valamisesta.

Michael Mezler on kysytty historiallisten lyömäsoittimien opettaja. Myös hänen oppilaansa ovat menestyneet lyömäsoittajina. Heistä mainittakoon Andrea Piccioni ja David Kuckhermann. Michael Metzler pitää mestarikurssin Sibelius-Akatemian lyömäsoittajille 18.4.2016.

***

Lisää Michaelista:

Kelloliike Golckenladen

Jo kuuden sukupolven ajan on Metzlerin perhe omistautunut kellojen valamiseen. Jokainen kello on ainutlaatuinen ja oma yksilönsä. Glockenladen-nimisessä kellokaupassa valmistetaan edelleen mitä moninaisimpia kelloja kuten hääkelloja, juhlakelloja, kastajaiskelloja.

Tutustu kellokaupan historiaan ja nykypäivään TÄSTÄ

Improvisaatiota Sellossa

Ohjelmallisten festivaaliesitysten lisäksi Michaelin improvisointia kuullaan kauppakeskus Sellossa Espoossa 14.4. klo 17-19. Soittopaikka vaihtelee. Rytmit vetävät puoleensa mm. seuraavissa paikoissa: 1. krs. Solakäytävä (Kukkkakauppa Sitomon edessä), 1. krs asemakäytävä (kaiteen vieressä), 2. krs. Gina Trigotin etuala, 2. krs lounge Vero Modan vieressä ja 2. krs lounge Anttilan edessä.

Workshop

Eikä tässä kaikki! Sibelius-Akatemia järjestää opiskelijoilleen mestarikurssi-workshopin ma 18.4. Kurssiin kuuluu myös kaikille avoin osio, joka on Siban N-talolla luokassa NK-55. Koska vanhan musiikin rytmikkyys koskee muitakin kuin lyömäsoittajia, suosittelemme luentoa myös jousisoittajille, puhaltajille ja laulajille. Mutta ensin Kauniaisiin konsertteja kuulemaan!
Lisätietoja: emilia.hanninen(at)encanto.fi

https://vimeo.com/54566005