Nicola Hümpel


Palkintoja:

George-Tabori-Preis

Konrad-Wolf-Preis

Nico and the navigators, 19-vuotias teatteriensemble!

Nicola Hümpel ja Oliver Proske perustivat Nico and the Navigators -teatteriryhmän vuonna 1998. Berliiniläisen Sophiensælen residenssitaiteilijakaudella 1999-2005 syntynyt Menchenbilder eli Ihmiskuvia -produktiosarja aikaansai ryhmän läpimurron kansainvälisesti merkittävänä teatteriryhmänä.

Ryhmä otti ensiaskeleen musiikkiteatterin suuntaan vuonna 2016 Schubertin teosten ympärille kootussa Wo Du nicht bist eli Missä et ole -esityksissä. Toiminta on jatkunut tällä tiellä Bachin, Händelin ja Rossinin teosten parissa. Mahlermani-niminen teos puolestaan syntyi Deutche Oper Berliiniin esityksiä varten vuonna 2012.

Lukuisat hienot esitykset ovat vieneet ryhmää teatteri- ja musiikkiteatterifestivaaleille eri puolille maailmaa. Berliinin aluehallinto on tukenut ryhmän toimintaa vuodesta 2007 alkaen ja vakitusta tukea saavien taidelaitosten joukkoon se pääsi vuonna 2014. Kulttuuripalkintoja ensemble on saanut vuosina 2001 ja 2016. Nicola Hümpel jakaa teatterikokemuksiaan eteenpäin myös kursseilla ja workshopeissa.

http://encanto.fi/festival/taiteilijat/nico-and-the-navigators/

Lisätietoja saksaksi:

https://de.wikipedia.org/wiki/Nicola_H%C3%BCmpel