Raphael Alpermann


Cembalisti ja urkuri Raphael Alpermann on valmistunut berliiniläisestä Hanns Eisler -musiikkiakatemiasta, minkä jälkeen hän jatkoi opintojaan mestarikurssikoulutuksessa Berliinin Taideakatemiassa. Samoihin aikoihin hän opiskeli myös Gustav Leonhardtin ja Ton Koopmanin johdolla.

Raphael Alpermann on Berliner Barocksolistene -yhtyeen jäsen ja on työskennellyt Akademie für Alte Musik Berliinin riveissä sen perustamisesta 1982 alkaen sekä solistisissa rooleissa että yhtyeen jäsenenä niin konserteissa kuin levyillä.

Hän debytoi Claudio Abbadon johtaman Berliinin Filharmonikkojen solistina vuonna 1995, minkä jälkeen hän on esiintynyt säännöllisesti kyseisen orkesterin vierailijana. Muista nimekkäistä johtajista, joiden kanssa hän on työskennellyt, mainittakoon Sir Simon Rattle, Seiji Ozawa ja Nikolaus Harnoncourt. Konsertteja ja levytyksiä on ollut myös Thomas Quasthoffin ja Cecilia Bartolin kanssa. Kiertueet ovat vieneet Raphael Alpermannia ympäri maailmaa ja hän on esiintynyt maailman tärkeimmissä konserttisaleissa kuten Carnegie Hall, Tchaikovsky Conservatory, City Opera Tokio, Musikverein Wien, Teatro Colon Buenos Aires sekä Lontoon Wigmore Hall. Hän on osallistunut yli sataan levytykseen.

Kapellimestarina Raphael Alpermann debytoi Monteverdin Poppea-oopperan parissa vuonna 2011.Sen jälkeen hän on johtanut useita oratorioita.

Raphael Alpermann opettaa cembalonsoittoa ja kamarimusiikkia Berliinin Musiikkikorkeakoulussa. Hän on myös kiinnostunut nuorten lahjakkuuksien kanssa työskentelystä. Hän on Concerto+14 -yhtyeen ja Bachs Erben -nuorisobarokkiorkesterin taiteellinen johtaja, joista jälkimmäistä hän oli itse perustamassa yhdessä Michaelsteinin luostarin säätiön kanssa. Hän on saanut useita palkintoja arvokkaasta työstään. Viimeaikaisista palkinnoista mainittakoon Saxonyn Mozart-yhdistyksen Mozart-palkinto.