Teppo Lampela


Kontratenori Teppo Lampela opiskeli Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan oppilaana ja valmistui laulumusiikin osastolta musiikin maisteriksi pääaineenaan laulu. Hän on täydentänyt osaamistaan useilla mestarikursseilla. Vuonna 2005 hän voitti Lohjan tenorikilpailun.

Teppo Lampela esiintyy kamari­musiikki­kokoon­panoissa sekä konsertoi orkestereiden solistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa USA:ssa Washingtonissa, Skotlannin Aberdeenissa, Espanjan Sevillassa ja Santiago de Compostelassa sekä Viron Tallinnassa.

Viime vuosina hänen suurimpia töitään ovat olleet Juha T. Koskisen oopperan Madame de Sade kantaesitys, jossa hän lauloi kreivitär Saint-Fondin osan, Olmiron baritonirooli Carlo Agostino Badian (1672-1738) oopperassa Alvilda in Abo sekä Tolomeon rooli Suomen Kansallisoopperassa Händelin oopperassa Giulio Cesare in Egitto. Helsingin Juhlaviikoilla hän kantaesitti Pekka Jalkasen monologioopperan Dominus Krabbe.

Teppo Lampela toimii myös äänenmuodostajana Polyteknikkojen Kuorossa (PK) sekä Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajissa (KYL). Lisäksi hän on toiminut taiteellisena tuottajana lukuisilla kuorojen ja yhtyeiden äänitteillä.

Teppo in wikipedia.