Urban Strings


Urban Strings on dramaturgi Folkert Uhden ja viulisti Georg Kallweitin vuonna 2012 perustama yhtye. Sen erityisenä kiinnostuksen kohteena on musiikin syvän emotionaalisuuden, kauneuden ja värikylläisyyden tuominen lähelle kuulijaa. Musiikkiesitysten rakenteessa on koettavissa tarinallisuus ja kertomuksellisuus. Urban Strings -yhtyeelle leimallista on erityisefekteillä leikkiminen, mikä tarkoittaa valo-, ohjaus-, tilakokeiluja sekä muusikoiden, tanssijoiden ja näyttelijöiden osallistumista yhteisiin projekteihin.

Urban Strings -yhtyeen ensiesiintyminen nähtiin vuonna 2012 berliiniläisessä Radialsystem V -taidetalossa. Yhteistyössä Nicola Hümpelin perustaman Nico and the Navigators -näyttelijäkaartin kanssa ensiesityksen sai Angels Share -niminen kokonaisuus, joka on sittemmin kiertänyt eri näyttämöillä.

Urban Stringsin kummitätinä on rakkaus musiikkiin ja kummisetänä uteliaisuus ja kokeilunhalu. Yhtyeen jäsenet ovat toisilleen entuudestaan tuttuja orkesteri- ja kamarimuusikoita muista yhteyksistä kuten Akademie für Alte Musik Berlin -orkesterista. Jo ennen Urban Stringsin perustamista samojen tekijöiden voimin on syntynyt yhteisteoksia eri koreografien ja dramaturgien kanssa.

Maistiaisia: Angels Share

Arvostelu: Friends of Amarillis