Encanto - AJATUSTEN VIRTAA, ALITAJUNTARAVINTOA JA MUITA MUISTOJA
0

AJATUSTEN VIRTAA, ALITAJUNTARAVINTOA JA MUITA MUISTOJA

Encanto-tapaamisissa 20.5.2016 esiin tuli mm. seuraavia aiheita:

- flamencon liikekielen historialliset ja emotionaaliset taustat
- barokkitanssin ja flamencon yhtäläisyydet ja erot
- kolmijakoisten rytmien vahva merkitys Espanjan suunnalla
- flamencoa, barokkitanssia, folk-menuettia; liikekielten vuoropuhelua
- ranneliikkeen ilmaisu ja merkitys eri tanssilajeissa ja eri maiden tansseissa
- poliitikkojen ja hallitsijoiden ja asujenkin vaikutus eri tanssilajien liikekieleen
- viittomakielen ilmaisullisuus
- kuinka pitkälle riittää kokemus taidetapahtumassa; mikä on selityksen osuus, kuinka salongeissa liikutaan näiden painotusten välillä
- Bachs Erben -nuorisobarokkiorkesterin mahdollinen vierailu festivaalilla 2017 ja kotimaisen kumppaniorkesterin etsintä
- uuden kulttuuriyhdistyksen suuri mahdollisuus uudenlaisen taiteen lisäksi myös uudenlaistan hallintorakenteiden testailuun (eläköön innovatiiviset ja vahvaan itsenäiseen ajatteluun kykenevät jäsenet)
- pohdintaa lippuhinnoista Suomessa: rahankäyttö on myös arvovalintakysymys ja voisi olla oikein, että kalliit tuotannot myös näkyvät lippuhinnoissa (yleisen tason idea)
- Encanton näkökulma lippuhintoihin perustuu vapaaehtoisuuteen, ei eläke- tai opiskelijastatukseen. Kenties festarilippuja myydään jatkossa kolmeen eri hintaan, joista kukin voi valita kukkarolleen ja elämäntilanteelleen ja produktion arvostusmäärään sopivan summan - perästä kuuluu; hyvin Encanto-henkistä tämä!
- yleisön suuri arvostus, yhtenä olennaisimmista missioista on kuulijoiden hyvä kohtelu ...monenmoista tähän liittyvää niin käytännöllistä kuin sisällöllistä
- taiteellisen taiteellisuuden ja ns. taiteen kaupallistamisen välinen suhde yleisenä aiheena; sekä esim. tarkoittaako yleisön huomioiminen kaupallistamista tai uhkaa vapaalle taiteilijuudelle?
- haaveena kallis, mutta sitäkin inspiroivampi viskimusiikkiprojekti (vanhan englantilaisen ja skottilaisen pubikulttuurin ja hovikulttuurin vastakkainasettelua ja yhteisyyttä musiikin keinoin); kaatuuko rahoituspulmiin ja alhaisten lippuhintojen kulttuuriin?
- syksyn salonkisisällöt tarjoavat taiteidenvälisyyttä ja taiteilijoiden yhteistyötä sekä nyt myös yhteisiä produktioita Erkkolan vastaavien tilaisuuksien kanssa.
- hallituksen kokouskin mahtui päivään ja hyviä päätöksiä tehtiin kuten Anthony Marinin valinta sihteeriksi
- yhdistyksen kevätkokouksessa hyväksyttiin 2015 toimintakertomus ja talousaiheet; vuoden toiminta oli pääasiassa tulevien juttujen valmistelua alkuvuoden mittavaa Marionettioopperaprojektia lukuunottamatta (yhteistyökumppani/pääjärjestäjä: FiBO)
- järjestettiin myös Granipäivänä maku ja musiikki -kyselyyn vastanneiden kesken levypalkintoarvonta

Kysymyksiä, ajatuksia, ideaituja! Syntyköön näistä taidesalonkeja, keskusteluja, festivaalisisältöjä ja jotain muuta, josta ei vielä ole tietoa. Alitajunta on ravittu, uteliaisuudella odotamme, millaisiksi tuotoksiksi nämä kiteytyvät.

Kiitos kaikille mukanaolijoille, niin lyhyesti piipahtaneille kuin pitkään pohdinnoissa mukana olleille! Kiitos myös Koneen säätiölle inspiroivan ympäristön tarjoamisesta!

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi