Encanto - Kirjoittajat

Kirjoittajat

Laura Kajander

Artikkelit 1-10/19

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA uudistajat vauhdissa

25.11.2018 vietettiin Villa Kivessä kaksiosainen salonkipäivä. Kuultiin kamarimusiikin uusia tuulia Etelä-Amerikasta ja myöhemmin suomalaista kanteleensoittoa uusin ottein.

Lue lisää

0

TUNNE JA KERTOMUS MUSIIKISSA

Sibelius-Akatemia
ESKO  Kirjallinen työ
 

Lue lisää

0

TÄÄ O SUO

Kotimaan kunniaa suomii sanoma.

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 8.10.2016 - Melodraaman pyörteissä

Sanojen ja sävelen liitto on kiehtonut taiteilijoita eri aikakausina. Melodraama-aiheinen salonki sopi tietenkin kuin nenä päähän Encanton salonkisarjaan. Kyseessähän on toisaalta epämuodikas taidelaji, johon liittyy mielikuvia ylitunteellisuudesta ja patettisuudesta ja toisaalta tässä ajassa elävien taiteilijoiden heittäytymistä! Ja kun epämuodikkuuden tielle lähdettiin, tehtiin se kaikella tapahtuman vaatimalla innolla ja pateettisuudella. Saattaa olla, että tilaisuudessa saavutettiin jotain 1800-luvun taidepiirien tunnelmia, yhteisöllisyys ainakin löysi toivotun muodon ja keskusteluja käytiin vilkkaasti!

Lue lisää

0

MARIAN MIETTEITÄ MELODRAAMASTA JA MUISTA ASIOISTA

Maria Suokas vastailee Lauran kysymyksiin taiteiden ja elämän merkityksistä. Melordaamasta puhutaan myös, sillä lokakuun salongin ytimessä on melodraamataide. - Melodraaman perimmäinen merkitys minulle on saada olla yhtäaikaa sekä taidemusiikin että lausuntataiteen äärellä, saada luoda yleisölle samalla kertaa sekä musiikillisesti että sanallisesti selkeästi seurattavaa korkealuokkaista kerrontaa. Mielestäni melodraamataide on äärimmäisen lähellä liediä, melodraama on taiten esitettynä hyvin voimakas ja ehyt sanan ja sävelen liitto.

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 18.9.2016

Muun muassa Miinan ammuntaa ja muuta mölinää, musiikkiakin, kuultiin Eläintarhan huvilassa mitä kauneimpana syyspäivänä! Paikka ei ollut tuttu monillekaan entuudestaan, mutta huvilan löydyttyä sitä ihasteltiin monin sanoin.

Lue lisää

0

TURINAA TUUKAN KANSSA

"Taiteenteko merkitsee mahdollisuutta kysyä, miksi olemme maailmassa ja miten me voisimme maailmassa olla." Tässä blogissa Laura kyselee Tuukka Vasamalta taiteista, elämästä ja monitaiteellisuudesta.

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA, TAITEIDEN YÖ 25.8. sekä Bachia puistossa 4.9.2016

Muutama ripsahdus sadetta, naapurin teltan sound check ja junien rytke....olisivat voineet aiheuttaa terassisalonkitilaisuuksille huomattavia haasteita. Vaan eivätpä aiheuttaneet!

Lue lisää

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 13.4.2016

Encanto Festival 2016 sai lähtölaukauksen Villa Kivessä järjestetyssä salongissa Helsingissä huhtikuun 13. päivänä. Maila Talvio pyöritti aikanaan hyvin aktiivisesti vastaavia vaikkakin kirjallisuuspainotteisia tilaisuuksia Linnunlaulun huvilassaan ja myöhemmin Meilahdessa. Kotimaisia ja kansainvälisiä vieraita riitti joka lähtöön ja näissä tunnelmissa oli hienoa aloittaa festivaali!

Lue lisää

0

BACHIA JA PUHETTA AULIN KANSSA

Encanto Music ry:n perustamisvuonna 2014 toteutettiin projekti, jossa pureuduimme Auli Särkiön kanssa Bachin IV ja V -soolosellosarjojen kertomuksellisiin kokemuksiin. Bach on jälleen pinnalla Encanton elokuussa ja niinpä tapasimme Aulin kanssa uudelleen kaksi vuotta yhteisen kokemuksemme jälkeen prosessia muistellen ja Bachin moniulotteisuudesta keskustellen.

Lue lisää