Encanto - MONIKULTTUURISUUDEN YLISTYS
0

MONIKULTTUURISUUDEN YLISTYS

Haluan jakaa kanssanne sen valtavan monikulttuurisuuden tuoman rikkauden, josta olen päässyt nauttimaan erilaisissa projekteissa ja yksityiselämässäni. Tätä kokemustaustaa vasten tuntuu täysin käsittämättömältä ja järjettömältä se kaikki pelko ja vastustus, mitä maahanmuutto ja erilaisten ihmisten yhdessäolo synnyttää äärioikeistolaisten ja väärällä tavalla sulkeutuneiden kansallismielisten ihmisten keskuudessa. Kimmokkeen kirjoittamiselle tänään sain luettuani jälleen kerran sanomalehdestä maahanmuuttovastaisista mielenosoituksista Saksassa. 

Sen lisäksi, että humanitäärisistä syistä on täysin välttämätöntä osallistua sotia ja muita kauheuksia pakoon pyrkivien ihmisten, joita pakolaisiksi nimitetään, auttamiseen, voi eri maista tulevien ihmisten yhteisillä tekemisillä olla suuria ihmisyyttä kehittäviä vaikutuksia. Sopiva vuorovaikutus ja eri näkökulmien yhteensovittaminen voi tuottaa tulokseksi yllättäviä helmiä, joita ei muuten olisi syntynyt. Kuinka voimme olla tarttumatta tähän mahdollisuuteen!

Myönnän toki, että erilaisten ihmisten ja ihmisryhmien yhdessäolo aiheuttaa myös törmäyksiä ja omia haasteita, enhän näiltä ole välttynyt itsekään. Tällaisiin törmäyksiin liittyy suuri mahdollisuus arvioida omia tapoja ja tekemisiä täysin uudesta näkökulmasta ja kyseenalaistaa sopivalla tavalla monia asioita. Myös oman taustan ymmärrys syvenee kun sitä peilaa toisenlaiseen maailmankuvaan. 

Elämässäni on nyt se hetki, jolloin ei riitä, että olen itse tätä mieltä. Eikä riitä, että kommentoin tuohtuneena jotain kirjoitusta tai mielenosoitusta tai otan muuten kantaa. Haluan kantaa korteni kekoon sellaisten projektien ja rakenteiden luomisessa, joissa monikulttuurisuus on sisäänrakennettu normaali vuorovaikutuskenttä. 

Tässä on yksi syvimmistä motiiveistani siihen, miksi Encanto Music on syntynyt yhteistyössä arvostamieni koti- ja ulkomaisten muusikkokollegoiden kanssa. Nähtäväksi jää, millaisia uusia taiteellisia lopputuloksia syntyy ensimmäisenä tapahtumavuonna. Valmisteluprosessi on ollut äärimmäisen kiehtova. Kulttuurien sekoittaminen laajenee kansallisuuksien lisäksi myös musiikkigenrejen sekoittamiseen ja eri taiteenlajien, tässä erityisesti sana- ja säveltaiteiden yhdistelyyn. Näen edessäni loppumattomien mahdollisuuksien tien, kiehtovan, jännittävän, positiivisen. Tämän rikkaan ja monivärisen näkökulman haluan jakaa kanssanne, kokea sen yhdessä!

Suvivirsi soikoon, ihanat latinomelodiat lämmittäkööt sydämemme, hivelköön renessanssimusiikki korviamme, rätisköön hurjat absurdit uudet keksinnöt Gargantuaan liittyen. Encantado, hauska tutustua siis!

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi