Encanto - SALONKIPÄIVÄKIRJA 6.10.2015
0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 6.10.2015

Sininen huvila
Linnunlaulussa Töölönlahden rannalla on Marja ja Jorma Heleniuksen koti, elämäntyö ja elämäntapa.
Vanhoissa rakennuksissa voi yleensä nähdä, mikä on 'se uusi osa'. Ei täällä. Heleniukset ovat 'kuunnelleet' huvilaa. Sisätiloissa vallitsee rikkumaton esteettinen harmonia. Uudet tilat - kahvila ja terassi - ovat kasvaneet talon kylkeen näyttäen siltä kuin olisivat aina olleet siinä. Huvila elää tarinat ympärillään tätä päivää menneisyyden sylissä.

Jorma
Sinisen huvilan isännän Jorma Heleniuksen kertomusta alueen historiasta voisi kuunnella vaikka kuinka kauan. Saimme paljon tietoa. Jormasta välittyy aina tinkimätön omistautuminen taiteelle ja Siniselle huvilalle. Hiljaisena tukijana ja rinnallataiteilijana Marja.

Laura Kajander & Encanto ry.
Laura kertoi Encanto ry.:n toiminnasta, johon sisältyy salonki-iltojen järjestäminen. Kulttuuriteko!

Georg Kallweit
ja Encanto House Band musisoivat elävästi ja koskettavasti. Telemannin Don Quijote -sarja myötäili sävelin sankarin edesottamuksia.

Roman Schatz
kansallinen 'aarre', suomalaisuuden peili, tarjosi virkistävän tykityksen kielemme ja kulttuurimme piirteistä eurooppalaisen silmin. Ihailtavaa ajatuksen ja sanonnan selkeyttä ja - mikä parasta - hykerryttävää huumoria. 

Kirjailija on kielen apostoli ja ajatusten kirvoittaja. Entäpä jos aikamme kännykkäkansalainen ei enää otakaan vastaan tätä sanomaa... ei enää lue kirjoja...

Eino Leino
Salongissa pistäytyi myös Helsingin kulttuuririentojen vakiovieras Eino Leino kertomassa Berliinin kuulumisia ja pohtimassa kulttuurin ydintä. Olemuksensa alati vähän apea... Liekö sydäntään korventanut jälleen Onerva. Kun eivät päässeet yhteen vaan ei varsin eroonkaan.

 

Arjen yläpuolelle kohottava ilta: taide-elämyksiä, tietoa, mukavaa yhdessäoloa, antoisaa keskustelua.

Kotiin kuljin kuin Kjell Westön 'Kangastuksessa' vaeltaen. Sinisen huvilan salonkiin haluan palata. 

Kiitos.

Arja Ahlajoki

Käsiohjelma (pdf)

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi