Encanto - YMMÄRRYSTÄ JA HYVIÄ HETKIÄ ETSIMÄSSÄ
0

YMMÄRRYSTÄ JA HYVIÄ HETKIÄ ETSIMÄSSÄ

"Miksi kirjoitat?”, kysyy HS esikoiskirjailijoilta. Otteita vastauksista:

- Kirjoitan ymmärtääkseni ihmisyyttä paremmin, sekä rakentaakseni pitkällä tähtäimellä rakastavampaa todellisuutta. (Pärttyli Rinne)

- Tarinoiden kertominen kirjoittaen on älypeli, joka rentouttaa. Kuten kai monet muutkin kirjoittajat koen pakkoa puhua asioista, joista yleensä vaietaan. Kirjoittamiseni motiivit ovat siis itsekkäät, mutta toivon voivani teksteilläni liikuttaa jotakin myös muissa ihmisissä. (Laura Lehtola)

- Ajattelen, että minulla on velvollisuus muuttaa maailmaa. (Esa Mäkinen)

- Haluan tutkia ja jäsentää maailmaa, hyppiä paperin yli mutaisin fauninsorkin. Kirjoittaminen on ainoa tapa pitää elämä mielekkäänä. (Anu Kaaja)

- Kuvaavin selitys, minkä olen kuullut on, että tämä on tauti. (Lauri Mäkinen)

- Kirjoittaminen on ainoa itselleni riittävän hidas itseilmaisun muoto. Tilanne ei koskaan ole ohi ennen kuin olen itse siihen valmis, vaan voin palata tarkentamaan ja korjaamaan aiemmin kirjoitettua. (Kaija Rantakari)

- Minulle kirjoittaminen on tapa piirittää pakenevia, mahdottomia kysymyksiä. (Katja Raunio) 

Jos joku kysyisi, miksi Encanto Music on perustettu, voisi vastaukseen sisältyä samantapaisia piirteitä. Maailman muuttamisen velvollisuus näyttäytyy kannanottona hyvien hetkien tarjoamisen puolesta, sekä kaikenmaailman ihmisten (kaikkialta maailmasta) hyväksymisestä joukkoomme ja yhteiseen tekemiseen. Rakenteen luominen yhdistykselle on Encanton älypeli, jossa henkisille tarpeille koitetaan löytää konkreettinen muoto ja ilmaisu. Älypeli rentouttaa silloin kun itse luotuun pulmaan löytyy ratkaisuja ja niitä löytyy hitaassa ja pitkäjänteisessä luovassa prosessissa. Kuin kirjoissa, luodaan myös Encanton projekteissa vuoropuhelua fantasian ja reaalimaailman välille. Perustamme festivaalin ymmärtääksemme ihmisyyttä paremmin, sekä rakentaaksemme pitkällä tähtäimellä rakastavampaa todellisuutta. 

http://www.hs.fi/paivanlehti/24102015/a1445574830454

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi