Encanto - Kirjoittajat

Kirjoittajat

Mikko Vehkaperä

Artikkelit 1-3/3

0

SALONKIPÄIVÄKIRJA 25.11.2016 - Venetsian varjot ja valot

Valoissa ja varjoissa on aina tapahtunut kaikenlaista, niin menneinä vuosistoina kuin nykyäänkin. Valon pilkahdukset ja varjojen syöverit ovat kiehtoneet myös säveltäjiä kautta aikain. Monien teosten tunnelmat kohtaavat joko synkemmissä tai vaaleammissa sävyissä. Samaa moninaisuutta voi löytää myös maalaustaiteen puolelta. Suurimmat mestarit olivat erityisen taidokkaita juuri valon käytössä. Toki valöörit ohjasivat monesti myös aiheiden valintaa. Näitä näkökulmia hahmoteltiin Encanton taidesalongissa marraskuun lopussa erityisesti venetsialaisen taiteen lähtökohdista.

Lue lisää

0

LAVASTETTUJA NÄYTTÄMÖITÄ VAI NÄYTELMÄLLISIÄ VAIHEITA?

Ensi kevään Encanto Festivalin pääteoksena on monitaiteellinen spektaakkeli Angel's Share – A Staged Concert. Mutta mitä ihmettä tuo staged oikein tarkoittaa? Sepä ei olekaan ihan yksinkertainen juttu kääntää suomeksi tai muutenkaan yrittää selittää, mistä on kyse. Onko kyseessä jokin lavastettu juttu vai näyttämöllinen esitys? Vaiko sittenkin näytelmällinen kokonaisuus tai vaiheistettu musiikillinen matka? Tuottajan työssä saa ilon pohtia tällaisiakin hiuksenhienoja merkityseroja. Voi kai todeta, että taide laajentaa aina maailmankuvaamme – välillä ihan semanttisellakin tasolla. Blogissa Encanton tuottaja Mikko Vehkaperä avaa staged-termin erilaisia käännösmahdollisuuksia.

Lue lisää

0

MITÄ IHMEEN MESENAATTEJA?

Pohdintaa mesenaattien alkuperästä, historiasta ja nykypäivän ilmenemismuodoista. Kuka oli Gaius Cilnius Maecenas? Miten joukkorahoitus liittyy mesenaatteihin? Kuka pääsee mesenaatiksi? Onko uusyhteisöllisyys joku tieteellinen termi vai kulttuuriin liittyvä ihmisten tapa toimia, vaiko molempia? Nämä asiat ovat askarruttaneet pientä mieltä viime päivinä.

Lue lisää