Encanto - TURINAA TUUKAN KANSSA
0

TURINAA TUUKAN KANSSA

Nykyisin taiteilijoiden parissa ollaan kovin innostuneita taidelajien välisestä vuoropuhelusta uusin tavoin. Encanto on mukana tässä liikkeessä. Mitä ajatuksia taidelajien yhdistely herättää sinussa yleisesti?

Taidelajien yhdistely on minulle äärimmäisen luontevaa. Olen ammatiltani näyttelijä, mutta tajusin jossain vaiheessa että jo ennen kuin kiinnostuin teatterista, inspiroiduin esitystaiteesta. Sitä ei vielä silloin 1990-luvulla kutsuttu tällä nimellä, mutta ennen kuin kukaan kertoi minulle, miten esittävää taidetta pitäisi tehdä, hakeuduin itse jo tiedostamattani rikkomaan taidelajien välisiä rajoja.

Teen erittäin mielelläni - ja usein - töitä monialaisissa työryhmissä mm. muusikoiden, tanssijoiden, tuottajien, lausujien ja esitystaiteilijoiden kanssa.

Vakiintuneiden taidelajeja yhdistävien muotojen kuten ooppera ja musiikkiteatteri ja elokuva rinnalle nousee nykyisin monenlaisia uusia variaatioita. Millaisissa projekteissa olet ollut mukana?

Teen teatteriklovneriaa Red Nose Companyssä, jossa yhdistelemme perinteistä tarinankerrontaa, fyysistä klovneriaa, musiikkiteatteria ja Stand Upia. Kierrämme parhaillaan Suomea Punainen viiva -esityksemme kanssa.

Esitystaiteen seura on monialainen helsinkiläinen kollektiivi, jossa on ihanaa toteuttaa äärimmäisen taiteen hankkeita. Tuoreessa Asetelmia-esityksessä Tuomas Timosen runot ja Verneri Pohjolan jazz yhdistyvät vahvan ekspressiiviseen näyttelijäntyöhön sekä tilallisiin asetelmiin. Esitystaiteen seurassa olemme myös tehneet useita teknologialähtöisiä esityksiä - kuten Pimeä projekti -esityssarjan, jonka yksi osa oli uv-valolla valaistu liveinstallaatio (toisin sanoen salissa oli pimeää…)

Mitä taiteenteko sinulle merkitsee?

Mahdollisuutta kysyä, miksi olemme maailmassa ja miten me voisimme maailmassa olla.  

Mikä on tärkeää elämässä?

Perhe on kaikkein tärkein.

Mistä haaveilet?

Vapaasta ajasta, mahdollisuudesta tehottomuuteen ja päämäärättömyteen. Se on minun luonteellani vaikea toteuttaa, mutta haaveilen siitä ehtimiseen.

 

Kuva: Tero Ahonen (Mike=Tuukka Vasama ja Zin=Timo Ruuskanen)

 

Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kirjoita kommenttisi