Agnes Goerke


Agnes Goerke on opiskellut kirkkomusiikkia Hannoverin Hochschule für Musik und Theaterissa (urkujen soittoa/Ulrich Bremsteller, pianon soittoa/Bernd Goetzke, kuoronjohtoa/Heinz Hennig) ja Berkleyssä University of Californiassa (urkujem soitta/Larry Moe, kuoron ja orkesterin johtoa Philipp Brett) sekä ottanut osaa lukuisiin urkumestarikursseihin, joissa opettajina ovat toimineet mm. H. Vogel, L.Rogg, G.Bovet, G.Weir, D.Roth, K.Marshall. Suoritettuaan kirkkomusiikki A tutkinnon hän on toiminut piirikuntakanttorina Burgdorfissa ja kanttorina Düsseldorfissa. Vuonna 1999 hän muutti perheeneen Suomeen.

Freelance kirkkomuusikkona Agnes Goerke on toiminut saksalaisessa ja anglikaanisessa seurakunnissa Helsingissä ja useisa suomalaisissa seurakunnissa, soittaen urkuja sekä järjestäen kuoroprojekteja. Hän johtaa anglikaaniset vuotiset Service of Nine Lessons & Carols Helsingin tuomiokirkossa ja “Saksalaiset kauneimmat joululaulut” konsertit Turun tuomiokirkossa kuoron ja orkesterin kanssa ja urkurina.

2018 hän tuli kanttoriksi Helsingin Saksalaisessa kirkossa. Hän toimi urkurina ja johtaa kuorot, vokaaliyhtyeen, muskarit ja kamarimusiikkia.

Kirkkomusiikin lisäksi hän opettaa pianoa Helsingin saksalaisessa musiikkiopistossa. Pianistina hän on konsertoinut musiikkihistorialisissa ja pedagogeissa konserteissa useissa kouluissa eteläsuomessa. Hän on järjestänyt Luovuudentori Agora ry:n hyväntekeväisyyskonsertit, jossa nuoria muusikkoja esintyvät ammattimuusikkoiden kanssa.