Harri Lidsle


Harri Lidsle on toiminut Sinfonia Lahden muusikkona vuodesta 1990.
Hänen muusikon uralleen mahtuu orkesterikonserttien ohella huomattava määrä muitakin konsertteja, lastenkonserttien ollessa ehkä se kaikista läheisin esiintymismuoto.

Yksittäisistä konserttikokonaisuuksista tärkeimmät ovat Tuubakimalainen-lastenkonsertti sekä Konsertti tuli kylään -konsertit. Tuubakimalaisen esitysten määrä ylittää vuonna 2015 jo 800 esityksen rajan. Yhteensä omia konsertteja saattaa tulla helposti yli sata vuodessa.
Lidsle on myös tunnettu nykymusiikin tulkki ja hänelle on kirjoitettu, tai hän on kantaesittänyt, kolminumeroisen määrän sooloteoksia. Aakkosissa ensimmäisinä niminä tulevat Kalevi Aho, Alexander Arutunian ja Harri Ahmas.

Lähellä sydäntä on myös tulevien vaskimuusikoiden koulutus. Kaudella 2012-2015 Lidsle vastasi Suomen Kulttuurirahaston tukeman Vaskisoitinakatemian toiminnasta. Koulutuksen piirissä oli yli 90 nuorta lahjakkuutta kautta maan.

Uran aikana hän on myös ehtinyt mm. kehittää soittimia soitintehtaiden kanssa, järjestää Kansainvälisen Tuuba- ja Euphonium konferenssin sekä toimia kilpailutuomarina useissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Lieksan Vaskiviikon Vuoden vaskisoittajaksi hänet valittiin 1997.