Vesa Purokuru


Vesa Purokuru on nykysirkus- ja performanssitaiteilija ja ohjaaja, joka perustaa työskentelynsä tunteita hyödyntävään improvisaatioon ja vahvaan fyysiseen läsnäoloon. Lähtökohtina ovat usein haikeus, kauneus ja hauskuus sekä vuorovaikutus eri alojen kanssa-taiteilijoiden, yleisön, esineiden ja äänien kanssa. Vesa työskentelee myös organisaatiokonsulttina, missä hän on tuonut merkityksellistä taidetta kehittämisen välineeksi.

Hän on opiskellut sirkustaiteita, klovneriaa, fyysistä teatteria, tanssi- ja liiketerapiaa ja tarinateatteria koti- ja ulkomailla sekä perustanut kaksi poikkitaiteellista nykysirkusryhmää: erityisiin tilauksiin ja paikkoihin erikoistunut "Circus Triste" ja ”Tupacircus", joka toimii vanhassa talonpoikaistalossa maaseudulla.

***

Vesa Purokuru auttaa työkseen organisaatioita kehittymään. Sirkustaide kulkee merkittävänä osana elämää HUMAP-työn rinnalla.

"Kuulen strategioita ja heijastan yhteisiä oivalluksia. Synnytän työyhteisöihin uudenlaista keskustelua.

Johtamisen ja yhteistyön sparraaminen haasteellisissa muutoksissa on työni ydintä. Luottamus, aitous, tutkiminen ja uutta luova dialogi ovat tekemiseni perusta. Olen parhaimmillani avoimessa prosessissa, jossa saan osallistujat yhdessä oivaltamaan ja selkeyttämään tulevaisuutta. Synnytän innostusta ja energiaa.

Uskallan haastaa ryhmää vaikeissakin asioissa. Vaikeudet opettavat meitä eteenpäin. Suurin osa kumppanuuksistani on hyvin pitkäaikaisia. Tulokset ja luottamus kantavat. Luovien ja uudenlaisten työskentelytapojen, kuten taiteen ja sirkuksen, käyttö ajattelun avaajana vetää puoleensa."

BeTheChange-mies, jonka uskomaton kokemus näyttäytyy rohkeutena heittäytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vesa on innovaattori, joka on aidosti kiinnostunut ihmisistä ja asioista – hän kuuntelee ja haastaa samanaikaisesti katsomaan laajemmalti. Työparina hänen kanssaan on turvallista innostua ja kokeilla uutta. – Eerika Hedman