Casper Lidsle


Casper Lidsle (1997) opiskelee lyömäsoitinten soittoa Sibelius-Akatemian nuoriso- osastolla ja käy lukiota Sibelius-lukiossa.
Hän soittaa oppilaitosorkestereiden lisäksi mm. Kansallisessa nuorisovaskiyhtyeessä, Ostrobothnia Brass Bandissa ja Radion Sinfoniaorkesterin Imperial-vaskiseitsikossa.

Casper on osallistunut menestyksekkäästi lyömäsoitinkilpailuihin: Vuonna 2012 hän sai 2. palkinnon kansallisessa Majaoja-lyömäsoitinkilpailussa, ja 3. palkinnon 2013 Italy Percussion Competition vibrafoni-sarjassa. Vuonna 2015 hän voitti Italy Percussion Competition vibrafoni- sarjan.

Casper esiintyi Sinfonia Lahden Nuorena solistina keväällä 2015 ja Sinfonia Lahden isännöimien Valtakunnallisten orkesteripäivien avajaiskonsertissa duona Harri Lidslen kanssa huhtikuussa 2015.

Kamarimuusikkona Casper esiintyy säännöllisesti Harri Lidslen, Jouko Harjanteen ja Miikka Kallion kanssa. Hän on kantaesittänyt Harri Ahmaksen Quattro Strofe -teoksen Lieksan vaskiviikoilla 2013.

Casper Lidsle sai 2013 Pro Musica apurahan. Lisäksi hän on saanut apurahan Wihurin säätiöltä ja Suomen kulttuurirahaston Päijät-Hämeen maakuntarahastolta.