Heike Henning


Heike Henning on teatteriohjaaja, koreografi, dosentti sekä tällä hetkellä vieraileva teatteritieteen professori Leipzigissä.

Heike Henning syntyi Leipzigissä vuonna 1966 ja oli pienestä pitäen mukana teatteriprojekteissa. Hän lähti laittomasti Itä-Saksasta vuonna 1989, minkä jälkeen hän opiskeli Kölnissä germanistiikkaa, modernia tanssia ja koreografiaa. Hän on opiskellut myös Yhdysvalloissa, minkä jälkeen hän asui Brasiliassa sekä Portugalissa. Palattuaan Leipzigiin vuonna 1998 Heike Henning kehitti omannäköisen liikekieltä korostavan teatteri-ilmaisutavan.

Heike Henning perusti vuonna 2000 monitaiteellisen ja kansainvälisen Heike Henning & Co -ryhmän. Hän on luonut ja ohjannut lukuisia musiikki-tanssi-teatteri-teoksia. Heike Henning on työskennellyt ooppera- ja teatteriohjaajana sekä koreografina. Myös filmimaailma on tullut hänelle tutuksi. Hän kuuluu niihin harvoihin teatterintekijöihin, jonka monitaiteellisia projekteja ollaan nähty suurilla festivaaleilla sekä elokuvateattereissa ja ooppera- ja teatterilavoilla.

Heike Henning on ohjannut teatteriteoksia useissa maissa eri mantereilla. Myös hänen opetuksestaan ovat pääseet nauttimaan lukuisat kurssilaiset. Niinpä tämä monitaiteilija onkin saanut monenlaisia tunnustuksia työstään.

Lue saksaksi lisää projekteista.

Lue saksaksi lisää seminaareista ja kursseista.

Tutustu lukuisiin taiteilijakumppaneihin.

Heike Hennig Choreographer and Director

Heike Hennig studied dance in the U.S. and formed in 2000 her own ensemble that consist not only of for dancers but of about 50 artists from all genres. With them she has created 15 independent cross-over pieces so far. She also works as choreographer for opera productions. Her production “Tanz mit der Zeit” (Dance with Time, 2007) was filmed for cinema and TV. As of 2008 she is being counted among the 50 most important representatives of dance in Germany.